Topptipset Tips Fredag 28/5

Publicerad på 28 Maj 2021 - 09:33

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Maj 2021 - 09:33

Fredagens Topptips hämtas till lejonparten från Irland och när det är tal om mindre kända ligor brukar spelvärdet lysa med sin närvaro. Utöver whiskey-fantasterna ska vi också syna en direkt avgörande drabbning från Danmark samt en dust från Damallsvenskan. Häng med på vägen mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:441. Aarhus - Aalborg 2
Ruskigt spännande fajt från Ceres Park där vinnaren lägger beslag på en kvalplats mot nystartade Europa Conference League. Aarhus slutade fyra i Mästerskapsgruppen och mot slutet har Patrick Mortensen dragits med en skada. Mycket tyder på att målkungen missar mötet med Aalborg, en potentiellt jätteavbräck för värdarna. Aalborg har även dem en del namn på skadelistan, men här ska gästerna ändå kunna bjuda upp till dans. X2 är ett fräckt val.

2. Växjö - Linköping X
Vidare till Damallsvenskan där David tar emot Goliat. Växjö har haft en hemsk inledning på säsongen med endast en inspelad poäng och givetvis återfinns värdinnorna i botten av tabellen med den skrala skörden. Spelmässigt har Växjö dock stått upp bra mot både Kristianstad och Rosengård och kommer de upp i samma nivå här får Linköping slita för besväret. Nilla Fischer och hennes vapendragare ska ses med stort favoritskap, men när tvåan dansar upp mot 80 procent väljer vi ändå att dra öronen åt oss. Det monumentala kupongrenset i västerled missas inte. Alla tecken.

3. Finn Harps - Sligo Rovers 2
Över till Irland där vi också för återstoden av kupongen. Sligo Rovers rustade i vintras för att ta upp kampen med Shamrock Rovers om ligatiteln, en satsning som bar frukt i den senaste omgången. Då besegrades nämligen de regerande mästarna på bortagräs vilket innebär att Sligo nu gått upp i topp. Defensiven har sett ruskigt stark ut hos gästerna och här får Finn Harps en svettig afton framför sig. Värdarna håller inte samma nivå som besökarna i grunden, men sköter de sina kort rätt är det inte omöjligt att de kniper en pinne. X2 bildar lås.

4. Drogheda - Derry City 1
Drogheda United är sannerligen ingen ordinär nykomling i Premier Division. Värdarna har efter åtta spelade matcher gjort flest mål av samtliga lag i hela serien och med fyra raka segrar är formen på topp. Derry City håller i sin tur till på den nedre halvan och det är med största sannolikhet där vi kommer hitta gästerna när serien ska summeras. Doyle, Lyons och Massey med flera blir för många att hantera för Derry City. Ettan klarar sig utmärkt på egna ben i hamnstaden.

5. St. Patrick’s - Dundalk 1
Förrförra säsongen stod Dundalk som mästare i Premier Division, men under föregående upplaga av högstaligan lämnades titeln över till Shamrock Rovers. Inte heller denna säsong ser Dundalk ut att höra till topplagen. Blott tre segrar på de 13 inledande omgångarna är för dåligt och borta mot ett St. Patrick’s Athletic som hänger med i toppen får gästerna svårt att stå emot. Värdarna står noterade för 5-0-1 på sina sex hemmamatcher och det är siffror som skvallrar om hur svårt det är att komma till Richmond Park. 1X torde räcka.

6. Athlone - UC Dublin 2
Toppmöte från First Division, andraligan, där Athlone har ett spöke att försöka jaga bort. Värdföreningen har på de elva senaste inbördes mötena mot UC Dublin endast plockat en poäng och det är givetvis skrämmande dåliga siffror. Med det sagt ska Athlone inte räknas bort denna afton. U.C.D torskade stort senast mot Shelbourne och mot ett i grunden hemmastarkt Athlone Town kan inte besökarna räkna med något gratis, den massiva statistiken till trots. Gubben (etta-tvåa) spelas i ett förmodat svängigt möte.

7. Treaty United - Bray 2
Treaty United har så här långt varit säkerheten själva hemma på Markets Field. Tre vinster och en oavgjord på fyra försök går i god för det påståendet, men här kommer värdarna att få slita för besväret. Bray Wanderers har under det här kalenderåret inte torskat en enda bortamatch och gästerna ska definitivt kunna tampas om en plats i Premier Division under säsongens gång. Tre raka segrar vittnar om Brays välmående för dagen och då tvåan ser ut att streckas förmånligt behövs inga garderingar. Spik!

8. Shelbourne - Galway X
Shelbourne drattade ur finrummet i fjol efter att ha torskat i kvalet mot Longford, något som har fått värdarna att knyta näven i andraligan. Nio raka utan torsk är starka papper, men här stirrar sig svenska folket blinda på tabellen. Galway United har bara förlorat en av de fem senaste och då det var en helt jämn match mot ett skickligt Bray ska gästerna inte underskattas på Tolka Park. Större under har skett än att Galway skulle stå för en skräll här och när ettan övervärderas målar vi omgående hela vägen.

Kupongens kassaskåp
Bray
Bray siktar mot toppen i år och spelet på bortagräs är en faktor som talar för att gästerna ska kunna vara med och utmana om en plats i finrummet. Treaty United kammar noll denna fredag.

Varningens finger!
Växjö
Linköping blir en megafavorit denna kväll och här ser vi våra möjligheter att låta utdelningen skjuta i höjden. Växjö har bjudit andra topplag på hårt motstånd hemma på Visma Arena och vänstersidan rensar så ofantligt bra att den måste finnas med.

144 rader
1. Aarhus - Aalborg x2
2. Växjö - Linköping 1x2
3. Finn Harps - Sligo Rovers x2
4. Drogheda - Derry City 1
5. St. Patrick’s - Dundalk 1x
6. Athlone - UC Dublin 12
7. Treaty United - Bray 2
8. Shelbourne - Galway 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto