Topptipset Tips Fredag 3/1

Publicerad på 2 Jan 2020 - 23:29

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jan 2020 - 23:29

Fredagens Topptips är uppdelat på två dagar och når således sin ände under lördagen. Kupongen består av fyra ligamatcher från de spanska toppligorna, en fransk cupmatch innan klassiska FA-cupen rundar av med tre fighter. Mot åtta gröna bockar!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 18.59


1. Sevilla - Athletic Bilbao 1
Bakom Barcelona och Real Madrid återfinns Lopeteguis Sevilla. Hemma på mäktiga Ramón Sánchez Pizjuán spelar andalusierna alltid med stor frenesi och här har Athletic Bilbao haft det svårt under 2010-talet. Bilbao gör det riktigt bra efter sina förutsättningar men baskerna tar som vanligt majoriteten av poängen på San Mamés. På resande fot har Bilbao endast lyckats skrapa ihop en ligatriumf den här säsongen. Om inte streckningen dalar iväg alltför mycket är Sevilla en tänkbar spik!


2. Valladolid - Leganés X
Leganés avslutade 2019 riktigt starkt med sju poäng på tre matcher vilket lett till att Madrid-klubben lämnat jumbopositionen. Inför mötet med Real Valladolid saknar bortalaget ett par pjäser på grund av skador, bland annat tongivande spelare som Bustinza, Recio och Siovas. Valladolid avslutade fjolåret svagt och känslan är att uppehållet kom lägligt för de violettfärgade. På Estadio José Zorrilla är värdarna generellt sett svårslagna och faktum är att Leganés fortfarande är segerlösa på bortagräs i La Liga. Därmed känns 1X rätt tryggt.


3. Extremadura - Alcorcón X
Vi håller oss kvar i Paella-landet men byter fokus till Segunda División. Alcorcón avslutade förra året riktigt uselt och Madrid-laget har inte vunnit en bortamatch sedan den tolfte oktober. Den trenden lär bli svår att bryta på Estadio Francisco de la Hera. Extremadura UD befinner sig förvisso under nedflyttningsstrecket men sett till de tre senaste matcherna har de rödblå plockat fem poäng. Den före detta Real Betis-keepern Casto har varit riktigt vass i buren och då värdet lutar åt att hamna åt vänster föredras 1X som utgång.


4. Real Zaragoza - Sporting Gijón 1
Real Zaragoza har en rätt stark trupp på pappret. Materialet ska vara tillräckligt starkt för att kunna aspirera om platserna till La Liga. På La Romareda har inte Sporting Gijón vunnit sedan 2010 och Zaragoza ska ses som en relativt tydlig favorit i det här mötet. Men det finns ett par faktorer som ändå talar för bortalaget. Zaragoza fick stryk av Huesca i den förra omgången där både Delmas och Guitian blev utvisade. Således är Zaragoza-duon avstängd den här fredagen. Utgå från ettan men gardera gärna om möjligheten ges.


5. Bordeaux - Le Mans 1
Vidare ner till vinet och baguettens land där en fransk cupmatch ska spelas. Paulo Sousas Bordeaux avslutade 2019 riktigt dystert men trots detta har de marinblå vunnit fyra av de fem senaste matcherna på Matmut Atlantique. Truppen är kompetent och ett lag som Le Mans ska inte kunna störa Bordeaux i deras hemmaborg. Le Mans huserar trots allt i Ligue 1 där gästerna inte ligger bättre än på 15:e plats. Det skiljer alltså en hel division mellan klubbarna. Ettan ska hållas som mycket trolig och spikas därmed.


6. Rochdale - Newcastle 2
Vi avslutar på de brittiska öarna där tre härliga FA-cupmatcher ska synas. Rochdale harvar i League Ones mittskikt, för publiken på Spotland Stadium är det således årets match när Newcastle kommer på besök. Skatorna spelade en speciell match på nyårsdagen. De svartvita drog på sig hela fyra skador under matchens första 46 minuter och tvingades spela med en man mindre under resten av mötet med Leicester. Naturligtvis blev det torsk mot rävarna. Då Newcastle lär ställa upp med ett b-betonat lag smyger vi med ett kryss bredvid den givna utgångstvåan.


7. Birmingham - Blackburn 1
Vad händer i Birmingham? Sebastian Larssons gamla klubb har endast bärgat en poäng på de ses senaste omgångarna i The Championship och därmed tappat rejält med mark i tabellen. Bra läge att vinna nu dock då favoritmotståndaren Blackburn står på andra sidan gräsplätten. Hemmalaget har inte gått på pumpen en enda gång på de fem senaste dusterna med Rovers. Gästerna saknar dessutom alltjämt viktige Bradley Dack. Trolig etta på St Andrew’s.


8. Burnley - Peterborough X
Är det någon gigant som ska fällas på denna kupong så är det Burnley. The Clarets kommer närmast från tre raka nederlag i Premier League och 0-1 hemma mot Aston Villa var inte i närheten av bra. Här lär troligtvis tränare Dyche vila ett koppel av ordinarie spelare då viktigare matcher väntar framöver. Perfekt läge skrälla för League One-laget Peterborough som kämpar om en playoff-plats till The Championship. Här spelar Ivan Toney som spottat in 15 mål på 23 matcher, det är bäst bland samtliga spelare i League One. Den högra halvgarderingen rensar friskt!


Kupongens kassaskåp


Bordeaux
Le Mans är nykomlingar i den franska andradivisionen och gästerna ska inte ha kvalité nog för att störa ett hemmastarkt Bordeaux på Matmut Atlantique. Bank!


Varningens finger!


Peterborough
Burnley är helt iskalla för tillfället och numera också högst indragna i bottenstriden. Gästerna förfogar över en stekhet striker i Ivan Toney som kan vålla till problem för The Clarets mittlås. Peterborough är kupongens bästa skrällkandidat.


144 rader
1. Sevilla - Athletic Bilbao 1
2. Valladolid - Leganés 1x
3. Extremadura - Alcorcón 1x
4. Zaragoza - Sporting Gijón 1x2
5. Bordeaux - Le Mans 1
6. Rochdale - Newcastle x2
7. Birmingham - Blackburn 1x
8. Burnley - Peterborough 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto