Topptipset Tips Fredag 3/9

Publicerad på 3 Sep 2021 - 10:09

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Sep 2021 - 10:09

Kvalspel till U21-EM, spanska segundan samt nederländska Eerste Divisie får inleda kupongen där målgången sker på Irland via fyra matcher. Ett par riktigt trevliga spikförslag finns att nypa på den gröna ön men också kupongens bästa skrälldrag. Vi rivstartar med de blågula ynglingarnas match i Podgorica. Häng på!

Över 9 000 kr i Topptipset-vinst i onsdags igen! Häng med i vårt succélag!
KLICKA HÄR för köpa din andel i vårt Topptipset-system! 100 kr/andelen!

Spelstopp: 20:291. Montenegro U21 - Sverige U21 X
Poyas grabbar ska ut på U21-äventyr. Kvalmatcher till EM gäller på Balkan och första stoppet blir Podgorica och möte med Montenegro. Detta är blågults andra match i gruppspelet där Elanga och gänget enkelt städade av Luxemburg tidigare i somras med klara 6-0. United-liraren blev givetvis ett inslag i målprotokollet då. Hemmanationen är kanske inte riktigt på samma nivå som Asbaghis landslag men ska på intet sätt räknas bort i huvudstaden. När svenska folket dessutom kommer fatta stort tycke för högersidan är det läge för en helgardering och jobba in större stålar i västerled.

2. Spanien U21 - Ryssland U21 1
Spaniens U21-lag och Rysslands dito drar igång kvalet med en match på Estadio Francisco de la Hera i Almendralejo. Hemmanationen är storfavoriter till att lösa segern i grupp C men här är ryssarna definitivt ingen slagpåse som kommer stå som rundningsmärken under fredagskvällen. Ignatov och Umyarov är stående inslag i Spartak Moskvas a-trupp och bakåt finns klass i bland annat Arsenal Tula-försvararen Danil Stepanov. Krysset till dryga 15 procent ska givetvis få plats tidigt.

3. Girona - Sporting Gijón 1
På Estadi Montilivi stannar vi till härnäst. Segunda-möte i Katalonien är det som gäller då Girona med Cristhian Stuani i laget gästas av Sporting Gijón utan sina landslagsmän Uros Djurdjevic (Montenegro) samt José Rodríguez (Panama) som är ute på äventyr. Två ganska tunga avbräck trots allt och något som ett vanligtvis bra hemmalag i Girona ska kunna dra viss fördel av. I våras vann värdklubben motsvarande möte med 1-0 och känslan är att vi hamnar i dessa krokar även denna gång. 1X duger.

4. Helmond Sport - FC Emmen 2
Den nederländska andradivisionen blir sista stoppet innan vi sätter kurs mot Irland. Helmond Sport, eller kattdräparna om ni så vill, kliver trots smeknamnet in som underdogs i denna tillställning då nedflyttade Emmen kommer på besök. Spelaromsättningen har varit hög hos gästerna under sommaren där bland annat Sergio Pena lämnat klubben för Malmö. På plussidan har FCE fått in Jeredy Hilterman som sett väldigt bra ut inledningsvis (tre mål på fyra matcher). Även den finländska landslagsmannen Assehnoun har anslutit från Lahti för att bidra med målskyttet framåt. Hemma var Helmond tämligen stabila under fjolåret men ska nog ändå inte räkna med mer än en pinne här. X2 löser biffen.

5. Drogheda - Sligo Rovers 2
Sligo Rovers reser till Head In The Game Park med hopp om att försöka bryta sin genomusla trend. Inte mindre än sju raka torsk har Rovers räknat in i alla tävlingar. Dags för lite ljus i mörkret denna tacokväll därmed. Coach Buckley ser nämligen ut att få tillbaka sin fältherre på mitten i Greg Bolger samt nyförvärven Andy Wright och Melvyn Lorenzen som ska vara spelklara. Drogheda gör en riktigt bra säsong men har tappat lite fart under sommaren och bara vunnit en av de sju senast lirade tävlingsmatcherna. X2 känns på det hela taget som en riktigt bra lösning.

6. St. Patrick’s - Longford 2
St.Patrick’s går en duell om ligaguldet tillsammans med Shamrock Rovers då dessa klubbar varit i en klass för sig i år. Formen hos värdklubben från Dublin pekar dock en aning nedåt. Insatsen mot Cork City i cupen häromsistens var inte bra, trots seger efter straffar, och 1-3-torsken mot Finn Harps i ligan dessförinnan var troligen säsongens största lågvattenmärke. Longford må vara ett gäng som kommer spela Division 1-boll till kommande säsong men helt oävna är Daire Doyles mannar inte. Visst är ettan trolig men X2 ser ut att bringa brutalt värde och det vill vi såklart inte missa. Hela och jobba megaknall i huvudstaden.

7. Waterford - Dundalk 2
Streckmöte i de nedre regionerna härnäst. Dundalk är vanligtvis ett gäng som alltid utmanar om titlar och har bland annat vunnit ligan vid fem tillfällen de senaste sju åren och den irländska cupen vid tre tillfällen sedan 2015. Att denna irländska bjässe numera harvar i botten är såklart ett gigantiskt fiasko men fortfarande finns det tid och matcher att ställa en del till rätta. Waterford borta är en tuff uppgift men klart görbar. Patrick Hoban ser fin ut framåt och dunkade bland annat in tre baljor i cupmötet med St Mochta’s häromsistens. Värdklubben är, trots ganska fin form, i grunden ett sämre fotbollslag och när tvåan ser ut att understreckas rätt rejält är det läge att plocka fram spikpistolen. Singla Dundalk!

8. Finn Harps - Shamrock Rovers 2
Ballybofey är sista ort att besöka. Ett ställe där formstarka Finn Harps har sin bas. Hemmalaget kliver nämligen ut på sin egen matta med fem raka tävlingssegrar i bagaget och engelsmannen Tunde Owolabi i mycket fin form (fyra mål på två matcher). Svårighetsgraden denna kväll är däremot uppskruvad till max. Shamrock leder ligan, har vunnit fem raka seriematcher och utmanat Slovan Bratislava i Champions League-kvalet tidigare i sommar. Mästarna från i fjol ser lika bra ut i år och har dessutom den förkrossade inbördes statistiken 14-2-0 över de 16 senaste tävlingsmatcherna. Tvåan kan gott stå ensam.

Kupongens kassaskåp
Shamrock Rovers
Dublin-laget är lika bra i år som i fjol. Ligaguldet är åter i sikte och då ska inte Finn Harps kunna stå i vägen för Stephen Bradleys mannar. Stabil spiktvåa.

Varningens finger!
Longford
Jumbon i ligan har en jobbig säsong i ryggen men ska ändå inte helt räknas bort mot ett St. Patrick’s som svajat en aning på sistone. Högersidan är fullsprängd av värde och bör få utrymme i jakten på större stålar.

Över 9 000 kr i Topptipset-vinst i onsdags igen! Häng med i vårt succélag!
KLICKA HÄR för köpa din andel i vårt Topptipset-system! 100 kr/andelen!144 rader
1. Monten. U21 - Sverige U21 1x2
2. Spanien U21 - Ryss. U21 1x
3. Girona - Sporting Gijón 1x
4. Helmond Sport - Emmen x2
5. Drogheda - Sligo Rovers x2
6. St. Patrick’s - Longford 1x2
7. Waterford - Dundalk 2
8. Finn Harps - Shamrock 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto