Topptipset Tips Fredag 30/4

Publicerad på 30 Apr 2021 - 09:25

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Apr 2021 - 09:25

April ska avrundas och vi tar månaden i mål med ett spännande Topptips. Sju olika länder ska besökas och här finns allt från Premier League i England till Premier Division på Irland att ta del av. Siktet är precis som brukligt inställt på åtta rätt, nu kör vi!Spelstopp: 20:29

NYHET – Vinn tillsammans med oss! Gå med i Rekatochklart-laget!
Köp din Topptipset-andel – klicka här!

1. Southampton - Leicester 2
Vi inleder kalaset på den engelska sydkusten där Southampton tar emot Leicester. Mot samma opponent torskade The Saints FA-cupsemin för drygt två veckor sedan och vi tror att de rödvita kan få problem även här. Romeu har lämnat ett stort tomrum efter sig på mitten sedan han blev skadad och då även Danny Ings dras med bekymmer är Hassenhüttl och company försvagade. Leicester kommer till spel med tre raka tävlingssegrar i ryggen och Iheanacho fortsätter att vara stekhet på topp. Ackompanjerad av Vardy och Maddison kan nigerianen mycket väl skjuta Southampton i sank ännu en gång. X2 är att betrakta som en helgardering.

2. Werder Bremen - RB Leipzig X
Vidare till Tyskland där en semifinal i DFB Pokal står på menyn. RB Leipzig går in som enorma favoriter men Tjurarna har knappast sett bra ut mot slutet. Förlusten mot Köln kom efter en hädisk insats och vi misstänker att gästerna störs av att Nagelsmann redan är klar för Bayern München till nästa säsong. Werder Bremen har inte rosat marknaden mot slutet, men i denna enskilda kamp ska Markus Rosenbergs gamla lag kunna bjuda upp till dans. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Celta Vigo - Levante 1
Levante hade en ljus vår i kikarsiktet, men den har snabbt renderat i betydligt mörkare sort. Fem nederlag på de sex senaste vittnar om den saken och Grodorna lär få det svettigt även under fredagsaftonen. Celta Vigo har likt gästerna ingenting att spela för, men dagsformen är betydligt bättre hos grabbarna från Vigo. Iago Aspas leder styrkorna med den äran och anfallaren betyder så otroligt mycket för sitt lag. Med honom rår Celta på alla opponenter i La Liga och stannar ettan under 60 procent finns inget att tveka på. Spik!

4. Marseille - Strasbourg X
Jorge Sampaoli har lyft Marseille rejält sedan sitt intåg där han i och med segern mot Reims tangerade Marcelo Bielsas poängrekord på de sju inledande matcherna. Här blir dock Les Olympiens rejält övervärderade och det ska sägas att det trots allt svänger en hel del om matchbilden när värdarna är i farten. Strasbourg visar inte mycket för dagen, men gästerna är betydligt bättre än vad streckningen vittnar om. Ska det bli tal om hög utdelning är högersidan av högsta prio. Gärna alla tecken.

NYHET – Vinn tillsammans med oss! Gå med i Rekatochklart-laget!
Köp din Topptipset-andel – klicka här!

5. Royal Antwerp - Genk 2
Mästerskapsrundan ska inledas i Belgien och här drabbar två aktörer samman på samma arena som för två veckor sedan. Då gick Genk upp i 2-0-ledning, men när klockan slagit 90 minuter stod ändå Royal Antwerp som segrare med 3-2. Gästerna behöver således vara mer påkopplade här och det kan vi kallt räkna med att de kommer vara. The Great Old, som värdarna kallas, ska dock inte underskattas. Mbokani och Refaelov är två högkaratiga lirare som definitivt kan såra Genk. Gubben (etta-tvåa) spelas i en förmodat målrik historia.

6. Porto - Famalicao 1
Sex poäng skiljer Porto från Sporting i toppen men då de grönvita vägrar förlora tyder mycket på att Drakarna får nöja sig med andraplatsen. Så länge ligatiteln finns inom räckhåll kommer Conceicaos mannar givetvis att gå för det, men vi misstänker också att viss mättnadskänsla kan infinna sig redan nu. Famalicao är mil ifrån fjolårets succé, men gästerna motiveras fortfarande av att kontraktet inte är säkrat. Krysset får därför ta plats bredvid den tämligen givna utgångsettan.

7. Finn Harps - Shamrock Rovers 2
Över till Irland där en förmodat ensidig historia står på menyn på Finn Park. Finn Harps har med deras mått mätt inlett starkt då värdarna har känn på en Europaplats, men det är bara en tidsfråga innan de distanseras från densamma. Shamrock Rovers vann Premier Division i fjol och gästerna siktar på ännu en ligatitel den här säsongen. I grunden skiljer det minst två hack mellan fredagens kombattanter och det lär vi få se på plan. Tvåan kan spikas av med gott samvete.

8. Lugo - Zaragoza 1
Tillbaka till Spanien men denna gång läggs luppen på Segunda División som får äran att stänga kalaset. Bottenmötet i Galicien är ångestkantat för framför allt Lugo som i allra högsta grad riskerar att åka ur. Värdarna har agerat på tränarfronten för att rädda kontraktet och då gästande Zaragoza i viss mån kan andas ut är tvåan ett tecken som inte behöver övervägas. En pinne räcker gott för det forna storlaget och med 1X är vi i hamn på charmiga Anxo Carro.

Kupongens kassaskåp
Celta Vigo
Levante har gått på tidig semester och Grodorna får en tuff fredag framför sig i Vigo. Celta trampar alltid gasen i botten och anförda av exekutorn Iago Aspas vinner Coudets manskap till trevlig procent.

Varningens finger!
Werder Bremen
I en cupmatch kan vad som helst hända och här blir RB Leipzig väl stora favoriter. Werder Bremen kan en hel del i sina bästa stunder och vänstersidan rensar alldeles för bra för att nonchaleras.144 rader
1. Southampton - Leicester x2
2. Werder Bremen - Leipzig 1x2
3. Celta Vigo - Levante 1
4. Marseille - Strasbourg 1x2
5. Royal Antwerp - Genk 12
6. Porto - Famalicao 1x
7. Finn Harps - Shamrock 2
8. Lugo - Zaragoza 1x

Här finns sidan med alla Rekatochklarts andelsspel!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto