Topptipset Tips Fredag 30/7

Publicerad på 30 Jul 2021 - 08:35

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Jul 2021 - 08:35

Första skiktet på Topptipset innehåller fyra fighter från tre ligor. Agnarna ska sållas från vetet i OS-turneringen när herrarna under lördagen går in i kvartsfinalfasen. Samtliga av dessa fyra förmiddagsmatcher tar plats på kupongen som inleds under fredagskvällen. Det ser ut att kunna klirra bra.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 20.44



1. Genk - Oostende X
Chokladens rike inleder helgens första fotbollsfärd på Luminus Arena. Genk som slutade tvåa i Jupiler League förra säsongen har inlett denna säsong med förlust i Supercupen mot Club Brugge samt kryss i ligapremiären mot Standard Liége. Oostende är i grunden mindre bemedlade än Genk och inledde ligaliret med att gå på en mina mot Charleroi. Till gästernas fördel skall sägas att de brukar trivas mot högdjuren. Oostende ann dubbelt upp mot nyss nämnda Standard i våras och besökarna gick även obesegrade mot Genk förra säsongen. Med en favoriserad etta är det läge att täcka upp tidigt och rikligt. Bred blick ögonaböj.

2. Drogheda - Waterford 1
Förra säsongens inbördes möten är någonting som Waterford vill tala tyst om. Vårens hemmamöte mot Drogheda slutade med en komplett vansinnig 7-0-förlust för Waterford. Bortaformen denna säsong är heller ingenting att skryta om, The Blues har gått tomhänta från sju av elva kamper i denna spelform inför trippen till Head in the Game Park. Drogheda som är elva pinnar rikare än gästerna har varit solida på eget gräs och hållit stången mot dignitärerna Sligo och St. Patricks. Säker etta.

3. Shamrock - St. Patrick’s 1
41 poäng vardera har Shamrock och St. Patrick’s samlat samman, fler än alla andra i Premier Division. Värdföreningen har lirat en match mindre och misströstar inte över spelplatsen. Hemma på Tallaght Stadium har Hoops varit ligans mest svårslagna lag med endast en näbbdragning på tio tillställningar. St. Patrick’s toppar hemmatabellen men gästernas facit på resande tass är inte lika iögonfallande. Rödvitt är ett mittengäng sett till leveransen på främmande territorium och statistiken över inbördes möten stärker inte heller Coughlan och company. Shamrocks tio raka inbördes utan nederlag skänker trygghet till 1X.

4. Goiás - Operário 1
Toppet gör en avstickare till fotbollens själsliga hemland. Brasilianska Série B har nått fram till omgång 14 när Goiás har två pinnars övertag gentemot Operário på den övre halvan. Blott sju insläppta bollar gör värdarna till ligans tätaste defensiv, hemma på Estádio da Serrinha har de grönvita bara släppt in en enda boll på sex föreställningar. Operário har i sin tur haft svårt med målskyttet i sitt bortaspel, fyra av de senaste fem tävlingsmatcherna utanför Ponta Grossa har slutat med noll svartvita baljor. Fjolårets Série A-lag Goiás förlorar inte den här bataljen. Stark startetta.

5. Spanien - Elfenbenskusten 1
Spanien har sett likadana ut i OS som de gjorde i EM, kanske inte så konstigt med tanke på att många av spelarna dubblerat denna sommar. Stort bollinnehav, stora namn på tröjorna, litet målkonto. I slutet av dagen när gruppspelet summeras har inte spanjorerna plockat fler poäng än Elfenbenskusten. Ivorianerna har också gått obesegrade men petat in en kula mer än La Roja. Svennis gamla gäng har en X-faktor i Milans stjärna Franck Kessié som kommer kunna bjuda upp till dans även mot de flyfotade spanjorerna. När ivorianerna erbjuder kupongkaos kan vi inte blunda. 1X2, jobba in kusten!

6. Japan - Nya Zeeland 1
Japaner, japaner, överallt japaner. Värdnationen löper som om de jagade den sista vattendroppen i öknen och tornar upp som en allvarlig utmanare till bjässarna. I gruppens sista strid segrade Japan med 4-0 mot topptippade Frankrike när La Liga-liraren Takefusa Kubo målade för tredje matchen i rad. Nya Zeeland kommer från en desto mer slätstruken i det mållösa sömnpillret mot Rumänien och ska inte ha någonting att hämta i kvarten på Kashima Soccer Stadium. Ettan ska slås in med klubba.

7. Brasilien - Egypten 1
När jag talar om “bjässarna” så talar jag förutom spanjorerna om brassarna. Det räcker att kolla på laguppställningen för att fatta varför, eller på skytteligan. Copa América-stjärnan Richarlison har smackat in fem strutar för Brasilien som vann sin grupp utan att svettas nämnvärt. Egypten fick ta i desto mer men slutade som god tvåa bakom Spanien efter att ha lirat oavgjort mot guldfavoriten. Kan filosoferna hålla stången mot ännu en av bjässarna? Möjligtvis 0-0 igen då. 1X är ett värdesäkrat lås!

8. Sydkorea - Mexiko 2
För tredje OS-turneringen i rad ska Sydkorea och Mexiko mäta svärd. Nordamerikanerna har ännu inte lyckats besegra asiaterna i detta sammanhang, kanske är det tredje gången gillt i Yokohama. Offensivlusta finns iallafall så det räcker hos mexarna, manglar man in fyra bollar mot Frankrike så vet man var buren är belägen. Sydkorea har också sin stora förtjänst i kedjan, efter att ha inlett med en tvärblek nolla mot Nya Zeeland har Yin och Yang-gänget pangat in tio kassar mot Rumänien mot Honduras utan att släppa till något bakåt. Då är det ordet “raggarfotboll” som ska in på vågrätt åtta. Här passar etta-tvåa ypperligt.

Kupongens kassaskåp!
Japan
Som det gamla djungelordspråket lyder, när japanerna sätter fart så står brunkaren Chris Wood still. Och kung Kubo gör sushi av hela Nya Zeeland.

Varningens finger!
Elfenbenskusten
Ivorianerna visade mot brassarna att de kan mäta sig med samtliga lag i OS. Efter att ha nollat skyttekungen Richarlison kan Kessiés kompani även göra livet surt för spanjorer med blött krut i bössan.



144 rader
1. Genk - Oostende 1x2
2. Drogheda - Waterford 1
3. Shamrock - St. Patrick’s 1x
4. Goiás - Operário 1x
5. Spanien - Elfenbenskusten 1x2
6. Japan - Nya Zeeland 1
7. Brasilien - Egypten 1x
8. Sydkorea - Mexiko 12

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto