Topptipset Tips Fredag 4/6

Publicerad på 4 Jun 2021 - 08:18

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jun 2021 - 08:18

Föreberedelserna inför EM fortsätter under fredagen med bland annat sevärda fajter i form av Spanien mot Portugal och Italien mot Tjeckien. Därefter är det svensk fotboll som gäller där bland annat toppmötet mellan Kristianstad och Rosengård i Damallsvenskan sticker ut. Vägen är krattad mot åtta rätt, ni hänger väl med?

Spelstopp: 17:591. Spanien - Portugal 1
The Iberian Derby ska utspelas på Wanda Metropolitano och även om matchen är av vänskaplig karaktär lär det ändå vara en del heta känslor mellan Spanien och Portugal. Luis Enrique kan komma att ge spelare som Sánchez och Laporte sina debuter denna afton varav den sistnämnda lär ligga nära en startplats i EM då Ramos inte kan delta. Portugal har ett starkare lag denna gång än när de tog guld i EM 2016 och att flyta med som något av en outsider passar Fernando Santos och company utmärkt. Gästerna kommer dock inte att förta sig här och känslan är att 1X är fullt tillräckligt.

2. Italien - Tjeckien 1
Italien är efter många trevande år återigen på väg mot något stort och det ska verkligen bli spännande att följa Gli Azzurri i EM. Endast två insläppta mål i alla sammanhang sedan EM-kvalet avslutades i november 2019 är ett kvitto på att Roberto Mancini har fått sitt landslag att dra åt samma håll. Tjeckien blir inget lätt opponent i Emilia-Romagna, men nämnas bör också att tjeckerna inte trivs som bäst bortavid. En seger på de fyra senaste resorna (6-2 mot ett uselt Estland) alla kategorier blir knappast två på fem här. Ettan singlas.

3. Ungern - Cypern X
Ungern står i mångt och mycket och faller med Dominik Szoboszlais vara eller icke vara i EM. Stjärnskottet har dragits med en skada de senaste månaderna och är inte han frisk kan gulasch-vurmarna hälsa hem i en grupp där de andra lagen är Frankrike, Portugal och Tyskland. Cypern är ett betydligt lättare motstånd än tidigare nämnda herrskap, men vi väljer att dra öronen åt oss när ettan blir väl stor favorit i Budapest. Cypern har spelat upp sig den senaste tiden och ska kunna bjuda upp till dans mot ett ganska torftigt Ungern. Alla tecken och skrälljobb är vägen att gå.

4. Färöarna - Island X
På tal om skrälljobb ska ett sådant även göras i Tórshavn. Håkan Ericson har på kort tid förvandlat Färöarna till ett landslag som inte är helt fy skam och att nå ett positivt resultat mot ett i grunden bättre Island är en motivationsfaktor god som någon. Island nådde som bekant inte hela vägen fram till EM och utan nyckelspelare som Sigurdsson och Berg Gudmundsson förväntar vi oss inte heller att gästerna bara städar av Färöarna utan vidare. Brassa på med hela spannet!

5. Kristianstad - Rosengård 2
Landslagsfotbollen lämnas därhän och istället riktas fokus mot Sverige och Damallsvenskan. Rosengård toppar densamma i överlägsen stil och med sju av sju möjliga segrar kan vi direkt konstatera skåningarnas överlägsenhet. Landslagsspelare vimlar det om hos gästerna och även om Kristianstad tillhör toppskiktet kommer de få ruskigt svårt att stå emot Rosengård här. Klasskillnaden bör vara påtaglig och tvåan kan utan tvekan spikas av.

6. Linköping - Hammarby 1
Formstarkt möte mellan två aktörer som inte förlorat på ett tag. I grunden är dock Linköping att anse som det starkare laget och med en viss Nilla Fischer i mittlåset är värdinnorna inte enkla att få hål på. Hammarby är en pigg nykomling från Elitettan som hittills inte gjort bort sig i finrummet, men att Bajen ska kunna kriga i toppen under återstoden av säsongen har vi svårt att se. Linköping är däremot där för att stanna och med 1X sitter vi lugnt i båten på Linköping Arena.

7. Gefle - Assyriska FF 1
Efter en motig säsongsinledning där inte mycket stämt var 4-3-segern mot Sylvia ett enormt steg i rätt riktning för Gefle. Englund och Tshakasua fanns med bland målskyttarna då och det är en viktig duo för värdarnas eventuella fortsatta framgångar. Assyriska FF besitter även dem en stark målskytt i ynglingen Yakoub, men i övrigt är gästerna inte mycket för världen. Viktige Tahirovic är dessutom avstängd här och då lämnar inte Assyriska Gavlevallen med fler än en poäng. 1X är tillräckligt.

8. Vänersborgs IF - Lindome 1
Förmodat målrikt möte i Söderettan där Vänersborg drabbar samman med Lindome. De förstnämnda blandar och ger en hel del, något resultatraden 3-1-5 vittnar om, men på eget gräs ska Vänersborg inte underskattas. 1-0-segern mot Tvååker var en styrkedemonstration och Lindome måste upp i nivå för att få med sig något härifrån. Gästerna kommer också att sälja sig dyrt för att försöka komma ur den negativa trenden med fem raka utan seger. Gubben (etta-tvåa) tar kupongen i mål.

Kupongens kassaskåp
Rosengård
Rosengård är överlägsna serieledare i Damallsvenskan och precis ingenting tycks kunna stoppa skåningarna i jakten på guldet. Tvåan är ohotad i Kristianstad.

Varningens finger!
Färöarna
Island saknar många normalt givna spelare, däribland Sigurdsson, och att gästerna bara ska spela ut Färöarna i Tórshavn är inte troligt. Vänstersidan får inte missas.144 rader
1. Spanien - Portugal 1x
2. Italien - Tjeckien 1
3. Ungern - Cypern 1x2
4. Färöarna - Island 1x2
5. Kristianstad - Rosengård 2
6. Linköping - Hammarby 1x
7. Gefle - Assyriska FF 1x
8. Vänersborg - Lindome 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto