Topptipset Tips Fredag 5/6

Publicerad på 4 Jun 2020 - 20:58

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jun 2020 - 20:58

Fredagen är här och till skillnad från gårdagen håller vi nere resekostnaderna inför helgen. Europa är enda kontinenten representerad och nedslag görs i Tyskland, Portugal, Danmark och Polen. 100 000 kronor extra ligger i potten, så missa för all del inte analysen!

Spelstopp: 18:29. Topptipset Tips 5/6.


1. Freiburg - Mönchengladbach 1
Mönchengladbach ställs inför en historiskt tuff bortamatch. Senaste gången BMG besegrade Freiburg på tårtstadion Schwarzwald var 2007. Den här säsongen har Freiburg dessutom övertygat även fast formen är något sviktande. BMG är spelare för spelare ett starkare lag men då lirare som Zakaria, Johnson, Raffael, Strobl och Embolo tar plats på skadelistan känns det här betydligt mer öppet än vad svenska folket vill få det till. Bädda för skrällen i streckningen!

2. Bochum - St. Pauli 1
Ett hack ned i seriesystemet har Bochum återstartat ligaspelet med bravur. Två segrar och lika många oavgjorda lyder facit, men det som framför allt får ögonen att stanna till är att värdarna enbart släppt in en balja på de fyra fajterna. Således nalkas en tuff uppgift för St. Pauli med en viss Viktor Gyökeres i spetsen. Svensken hoppade in och sköt tre poäng till Kiezkickers när ligan drog igång igen, men sedan dess är gästerna segerlösa. Kontraktet ska inte vara några problem för de bruna att lösa, men det lär inte bli några poäng på Vonovia Ruhrstadion. Till runt 40 procent kan ettan lämnas allena.

3. Greuther Fürth - Sandhausen X
Slaget om mitten utspelar sig i sydöstra Tyskland där tabellsjuan Greuther Fürth tar emot Sandhausen. Värdarna med Felix Beijmo och Branimir Hrgota i laget inledde återupptagningen av Zweite med en meriterande pinne mot Hamburg. Då satte Håvard Nielsen båda målen i 2-2 matchen, men sedan dess har norrmannen saknats i Stefan Leitls matchtrupp. Utan Nielsen blir Hrgota för ensam på topp och då är värdarna betydligt lättare att tas med. Sandhausen kommer från två raka segrar och inför en ekande tom arena kommer gästerna definitivt att se möjligheterna till att fortsätta på inslagen väg. Högersidans värde lockar klart mest.


4. Santa Clara - Braga X
Vidare till Portugal där Braga tillsammans med Mönchengladbach blir kupongens i särklass största favoriter. Custódios adepter gör en kanonsäsong så här långt med tanke på att de ligger före självaste Sporting i tabellen, men att besökarna ska streckas till skyarna för det är svårköpt. Ortega och Tomena har problem med sina respektive höfter för gästerna medan Santa Clara kommer till spel med samtliga lirare tillgängliga. Hemma på Azorerna trivs värdarna också normalt bra och med rådande streckning är samtliga tecken tidiga.

5. Aves - Belenenses 2
Aves ska återuppta ligaspelet men frågan är om inte hemmalaget hellre hade avslutat redan nu? Örnen som pryder Aves emblem har knappast lyft med laget och när förlustkolumnen tickat upp i 19 av 24 möjliga nederlag är det inte svårt att förstå varför jumboplatsen innehas. Robert Åhman Perssons gamla lag Belenenses gör inte heller mycket väsen av sig den här säsongen, men innan pandemin bröt ut ståtade i alla fall gästerna med fyra raka utan torsk. I grunden är också Lissabon-klubben det bättre laget och X2 är att betrakta som heltäckt här.

6. Skive - Vendsyssel 1
Danmark drog igång sitt ligaspel för en dryg vecka sedan och under fredagen hittar två bataljer från näst högsta serien in på kupongen. Skives möte med Vendsyssel är först ut och här handlar det i princip enbart om Skive tar steg upp mot säkrare mark eller ej. Vendsyssel kommer inte att nå Vejle i toppen och för gästerna återstår således en transportsträcka in i mål. Mer motivation finns då hos värdarna som lever farligt i de nedre regionerna. Tre poäng skiljer de blågula från giljotinen och det märktes i förra omgången då det blev en viktig pinne på kontot mot serietvåan Viborg. Nya poäng att vänta här, skippa tvåan.


7. Fredericia - Vejle 2
Fredericia välkomnar serieledarna från Vejle med muntra miner. Senast de här båda kombattanterna drabbade samman segrade värdarna med 1-0, samma siffror skrevs också för en vecka sedan mot Vendsyssel. Favorit i repris kanske? Vejle har ett sjupoängs-försprång på fredagens motståndare och Viborg, men känslan är att bortalaget inte går på samma mina igen. Finnbogason och Montiel, före detta Örgryte, står tillsammans noterade för 23 mål hos gästerna. Islänningen Finnbogason är dock avstängd här, men på forwardssidan finns ändå gott om bredd. Tvåan spikas till runt 45 procent.

8. Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk 1
Vi rundar av i Polen där Górnik Zabrze är på jakt efter säker mark i Ekstraklasa. Fyra poäng ska ätas upp för att undvika bottenträsket och om värdarna fortsätter i samma stil som förra omgången kan det bli en ljus vår i sydväst. Då blev det tre poäng mot Lodz, jumbo förvisso, men det spelar mindre roll i dessa tider. Lechia Gdansk vann också de senast, 4-3 mot nästjumbon Arka Gdynia. En sevärd historia för målälskare, men viktorian skvallrade också om att gästernas defensiv inte direkt är vattentät. Mot ett heltaggat Górnik blir det max en pinne.

Kupongens kassaskåp


Vejle
Vejle tar sig an Fredericia med både hämnd och serieseger i sikte. Värdarna hade behövt publiken i ryggen här för uppretade serieledare är inget roligt motstånd. Kom så Vejle!


Varningens finger!


Freiburg
Gladbach har något fint på gång och skuggar rättvist topplagen i Bundesliga. Inför resan till mardrömsmotståndaren Freiburg har dock allt för stort förtroende landat på gästernas axlar. Freiburg fixar fredagspengen!


144 rader
1. Freiburg - M-gladbach 1x2
2. Bochum - St. Pauli 1
3. G.Fürth - Sandhausen x2
4. Santa Clara - Braga 1x2
5. Aves - Belenenses x2
6. Skive - Vendsyssel 1x
7. Fredericia - Vejle 2
8. Górnik Z. - L.Gdańsk 1x

Topptipset Tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto