Topptipset Tips Fredag 6/3

Publicerad på 5 Mar 2020 - 23:35

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Mar 2020 - 23:35

Det ska tas ställning från sju olika ligor fredagskvällen till ära. Ett riktigt klurigt men intressant Topptips att sätta tänderna i. Flera favoriter ser ut att överstreckas vilket gör det ganska krångligt att hitta spikarna. Vi har dock gjort läxan, analyserat matcherna från grunden och skottat fram vägen till en grön åttling, med möjligheter att kamma hem storkovan. Mot 8 rätt!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 19:59. Topptipset tips 6/3.


1. Nottingham - Millwall 2
Nottingham Forest brukar ha det svårt för Millwall men under fredagskvällen ser The Reds ut att bli uppmålade som stora favoriter på City Ground. Något obefogat. Forest insats senast mot Middlesbrough (2-2) var direkt svag och blott en seger på fem matcher är inga siffror som direkt skrämmer Millwall. Gästerna är fysiska och således ofta svåra att bryta ner. Millwall gör alltid jobbet över hela banan och mycket talar för att tillställningen i Nottingham blir jämn. När då precis allt spelvärde hamnar på bortalaget blir det enkelt att ta ställning. Strecka från höger.


2. Alavés - Valencia X
Valencia lyckades brotta ner Real Betis på Mestalla i den förra omgången av La Liga men överlag har 2020 varit ett mörkt år för Los Che. Till stor del på grund av alla skador de vitsvarta drabbats av. Inför mötet med Alavés uppges pjäser som Garay, Gómez och Coquelin vara tveksamma till spel. Tre nyckelspelare alltså. Valencia har kammat noll i fyra raka bortamatcher och under fredagskvällen kan mycket väl gästerna stöta på problem. Alavés är likt de andra lagen från Baskien starka i hemmaborgen. Värt att ha i åtanke är att Valencia fått däng vid de två senaste tillfällena på Estadio de Mendizorroza. 1X gillas.


3. Marseille - Amiens 2
Många ser ut att ge fullt förtroende till Marseille på den här kupongen, något som gör spelvärdet åt höger väldigt lockande, i alla fall för dem som strävar efter de större summorna. Amiens är inte alls något skräpgäng. Visserligen är de så kallade enhörningarna nästjumbo i Ligue 1, men under 2020 har gästerna tagit poäng av både Lyon och PSG, och i höstas vann faktiskt Amiens hemmamötet mot Marseille. Lägg därtill att det sätts frågetecken på både geniet Payet och före detta långtidsskadade Thauvin i hemmalaget. Tvåan runt 5-10 procent ser onekligen lockande ut!


4. Paderborn - Köln 2
Köln är ett av Tysklands ojämnaste lag. Det är inte direkt någon slump att Lukas Podolskis gamla klubb bara kryssat två av 23 ligamatcher under säsongen. Köln har visat upp en väldigt hög höjd den senaste månaden men gästerna känns likväl som en liten favorit i fara på Benteler-Arena. Inte minst med tanke på att skyttekungen Córdoba är avstängd. Paderborn har visat klass mot både Bayern München och Schalke den senaste månaden och fjolårets hemmamöte mot Köln vann värdarna. Tvåan ska garderas, helst med den lågt streckade hemmasegern.


5. Fortuna Sittard - Zwolle 1
Fortuna Sittard ser ut att bli en vass spik i Eredivisie. Zwolle är knappast något lag som skrämmer, i synnerhet inte när de så kallade blåfingrarna befinner sig på resande fot. På bortagräs har Zwolle 2-2-9 i det nederländska finrummet. Fortuna vet i sin tur vad som krävs för att dunka Zwolle både gul och blå, det gjorde nämligen Sittard i den nederländska cupen i slutet av december, då med 3-0 på Fortuna Sittard Stadion. Spik!


6. CD Lugo - Cádiz X
Lilla Lugo har prickat in formen i La Liga 2. Efter att Curro Torres började leda laget har galicierna presterat riktigt bra. De vitröda är obesegrade i fyra raka matcher och faktum är att Lugo hållit nollan i de tre senaste. Att den sviten ska förlängas när serieledarna Cádiz gästar Estadio Anxo Carro är såklart föga troligt, men hemmalaget ska ha klart bättre chanser på poäng än vad strecken visar. Cádiz går trots allt rätt trögt för dagen och senaste gången andalusierna vann en bortamatch på det spanska fastlandet var faktiskt i mitten av december. Utgå från mitten och gardera efter storleken på lädret.


7. Châteauroux - Caen 2
Cean trillade ur det franska finrummet i fjol och säsongen i Ligue 2 har varit allt annat än lyckad. En elfte plats efter 27 omgångar är helt klart under förväntan. Dock ser Les Vikings ut att ha något på gång – fyra segrar på de sex senaste matcherna. Chateauroux fick smörj av Tino Kadeweres Le Havre i den förra omgången med 0-3 och känslan är att de marinblå löser max en pinne mot ett formstarkt Cean. X2 ska räcka långt.


8. Niort - Nancy X
För alla som förespråkar spikkryss lär bataljen på Stade Rene Gaillard falla perfekt i smaken. Nancy är ett av Europas allra mest kryssglada lag, 15 oavgjorda matcher efter 27 omgångar är otroliga siffror! Gästerna har förmågan att spela jämnt mot alla lagen i serien och mycket talar för att det blir ett tajt slag mot bottenlaget Niort. Det blåvita hemmalaget har ett par starka insatser i ryggen på Rene Gaillard och faktum är att de tre senaste mötena mellan lagen på den här arenan har slutat med delad pott. Kryss!


Kupongens kassaskåp


Fortuna Sittard
Zwolle har visat riktigt bleka tendenser på bortaplan under en längre tid och på Fortuna Sittard Stadion fick gästerna däng så sent som i december med 0-3. På den här svåra raden känns Fortuna som en glasklar spik!


Varningens finger!


Amiens
Ghoddos och hans Amiens vet vad som krävs för att ta poäng av Marseille och tvåan runt 5-10 procent ska med i alla system!

  
144 rader
1. Nottingham - Millwall x2
2. Alavés - Valencia 1x
3. Marseille - Amiens 1x2
4. Paderborn - Köln 12
5. Fortuna Sittard - Zwolle 1
6. CD Lugo - Cádiz 1x2
7. Châteauroux - Caen x2
8. Niort - Nancy x

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto