Topptipset Tips Fredag 7/5

Publicerad på 7 Maj 2021 - 08:27

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Maj 2021 - 08:27

Sju olika länder utgör fredagens Topptips där mängder med spännande fajter återfinns. Potentiella skrällbud hittas i såväl Premier League som La Liga och vad gäller spikar hittas två intressanta sådan i Belgien och Portugal. Vi ska även besöka Ligue 1, Bundesliga och Eredivisie. Häng med!

NYHET: Var med i vårt andelslag! Vinn Tillsammans med oss! KÖP en andel till vårt Topptipset för 65 kr – klicka här!

Spelstopp: 19:59



1. Leicester - Newcastle X
Det har varit minst sagt krampaktiga insatser den senaste tiden från Leicester och Rävarna har därför bjudit in problem i jakten på Champions League-platserna. För tillfället bär Kelechi Iheanacho laget på sina axlar, men till dryga 80 procent kräver ettan garderingar på King Power Stadium. Newcastle har agerat stabilt under våren och med finurliga lirare som Wilson och Saint-Maximin i de främre leden ska Skatorna inte underskattas på det vis de gör i Leicestershire. Alla tecken.

2. Real Sociedad - Elche X
Real Sociedad tycks mätta efter Copa del Rey-titeln. Blott två segrar på de åtta senaste ligamatcherna är inte bra nog för ett gäng som slåss om Europa-platser och här går den högt streckade ettan inte säker. Elche jagar nytt kontrakt i botten och mot ett skadedrabbat och ibland offensivt trubbigt La Real ska gästerna ses med fin skrällchans. Elche var en missad straff ifrån poäng mot Atlético Madrid och hungriga efter retroaktiv revansch blundar vi inte för högersidan i Baskien. Måla tvärs över och jobba in skrällen!

3. Lens - Lille 2
Efter Monacos snöpliga förlust mot Lyon förra helgen ser nu ligatiteln ut att stå mellan Lille och PSG. De förstnämnda reser under fredagen till Stade Bollaert-Delelis för att spela Derby du Nord mot Lens, en överkomlig men inte enkel uppgift. Lens har fortfarande en Europaplats i sikte och insatsen mot senast mot PSG (1-2) vittnar om värdarnas höga kunnande. Lille besitter med det sagt ligans tätaste defensiv och med vittring på ligaguldet förlorar åtminstone inte Les Dogues detta derby. X2 räcker.

4. Stuttgart - Augsburg 2
Stuttgart vädjade Europaplatser i höstas men när Wamangituka och González gick sönder blev Kalajdzic alldeles för ensam i de främre leden. Fyra raka nederlag vittnar nu om att de vitröda har checkat ut och vi lockas inte av ettan på Mercedes Benz Arena. Augsburg har ännu inte sitt på det torra men med rådande avbräck hos värdarna ska Fuggerstädter, som gästerna kallas, ses med god poängchans i sydvästra Tyskland. X2 är ett spännande val, om än till lite sämre värde.

NYHET: Var med i vårt andelslag! Vinn Tillsammans med oss! KÖP en andel till vårt Topptipset för 65 kr – klicka här!

5. Sparta Rotterdam - Vitesse 2
Bakom överlägsna och redan klara seriesegrarna Ajax är det vidöppet om Europa-platserna. Vitesse har fortfarande chans att knipa en direktbiljett till Europa League, men då behöver gästerna gå för tre poäng i Rotterdam. Det kommer även värdföreningen att göra. Sparta Rotterdam har fortfarande häng på en kvalplats till Conference League och De rödvita gladiatorerna är erkänt svåra att tas med på den egna arenan. I ett förmodat svängigt och målrikt möte faller valet på gubben (etta-tvåa).

6. Genk - Club Brugge 2
Club Brugge tilldömdes en överlägsen skrivsbordstitel i fjol och precis allting talar för att ytterligare ett guld är att vänta denna säsong. Odilon, Lang, Dost och Vanaken är bara fyra av alla klasslirare som huserar hos gästerna och här kommer Genk att få sina fiskar varma. Värdarna har i sin tur spets i målglada duon Onuachu/Bongonda, men vi har trots nämnda herrar svårt att se Genk räcka till även om matchen spelas på Luminus Arena. Tvåan ser ut att streckas förmånligt och är då en finfin spik.

7. Famalicao - Santa Clara 1
Kupongen avrundas med två fajter från Primeira Liga i Portugal där vi inleder i Vila Nova de Famalicao. Värdföreningen brandskattades under sommarens tranferfönster och den här säsongen har handlat om att fixa nytt kontrakt jämfört med Europa-strid under den föregående. Den senaste tiden har dock insatserna varit positiva och mot ett Santa Clara som inte har något att spela för lutar vi åt att Fama tar ett kliv mot förnyad biljett i finrummet. Gästerna tar merparten av sina poäng hemma på Azorerna och en etta till under 45 procent är därför fullt spikbar.

8. Boavista - Tondela 1
Ojämna Tondela har under säsongens gång haft tillräckligt många toppar för att ordna kontraktet, men värre är det för Boavista. Värdarna befinner sig inför helgen på återkvalsplats, men med betydligt större motivation hos Pantrarna lockas vi ändå klart mest av vänstersidan. Tondela är direkt risiga på resande fot, något inte minst raden 2-3-10 vittnar om. Här tar Boavista åtminstone en poäng och med 1X sitter vi lugnt i båten vid Atlantens kust.

Kupongens kassaskåp
Club Brugge
Club Brugge är ett strå vassare än övriga lag i Jupiler League och inte mycket kan hindra gästerna på deras väg mot den andra raka ligatiteln. Genk förlorar sitt fjärde raka inbördes möte mot de blivande mästarna denna fredag!

Varningens finger!
Elche
Real Sociedad har inte imponerat mot slutet och ett kontraktsjagande Elche blir ingen enkel nöt att knäcka för La Real. Gästerna var ruskigt nära att lugga Atlético Madrid på poäng senast och här ska inte retroaktiv revansch uteslutas.



144 rader
1. Leicester - Newcastle 1x2
2. Sociedad - Elche 1x2
3. Lens - Lille x2
4. Stuttgart - Augsburg x2
5. Sparta - Vitesse 12
6. Genk - Club Brugge 2
7. Famalicao - Santa Cl. 1
8. Boavista - Tondela 1x

NYHET: Var med i vårt andelslag! 8 rätt direkt i premiären! KÖP en andel till vårt Topptipset för 65 kr – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto