Topptipset Tips Fredag 9/4

Publicerad på 8 Apr 2021 - 21:19

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Apr 2021 - 21:19

Det är rejäl bredd på fredagens Topptips där hela åtta olika ligor representeras. Det finns trevligt spelvärde på sina håll där Reading och Metz är två skrällar som undervärderas. Här kommer hela analysen!

 
Spelstopp: 20.29

TOPPTIPSET TIPS 9/4


1. Fulham - Wolverhampton 1
1-0 blev till 1-3 sista kvarten för Fulham borta mot Aston Villa. Förlusten var den tredje på raken och nu börjar det återigen se jobbigt ut för The Cottagers att fixa nytt kontrakt. Totalt sett är det dock inget större fel på insatserna och med kniven hårt mot strupen ska det finnas bra chans till revansch här. Truppmässigt ser det bra ut förutom att Lookman är tveksam till spel. Wolverhampton låg tidigt under med 0-3 hemma mot West Ham, men höjde sig sedan och tog över matchen (2-3). Frånvaron av skyttekung Jiménez är fortsatt stor och vargarna vill säkerligen bara spela av säsongen från sin mittenplacering. 1X räcker långt.

 
2. Watford - Reading X
Det ser helt klart bra ut för Ken Semas Watford. Det luktar Premier League lång väg om klubben som har nio pinnar ner till jagande Brentford. Det svenska folket verkar dock ta ut segern i förskott mot ett högmotiverat och playoff-jagande Reading. Ettan streckas ruskigt hårt. Gästerna kan absolut störa här och har en fin formkurva med bara en torsk på den åtta senaste. Matchvinnare finns det gott om när nu Yakou Meite är tillbaka från sin skada och lagets skyttekung Lucas Joao (19 mål) som återigen fick igång målskyttet i 3-1-vinsten mot Derby senast. Överstreckade favoriter i oberäkneliga The Championship är sällan bra spikar. Helgardera och jobba in skrälltvåan.

 
3. Huesca - Elche 1
Vidare till La Liga där det ska spelas ett ruggigt viktigt sexpoängsmöte runt nedflyttningsstrecket. Elche ligger just nu på rätt sida det strecket, två poäng före närmast jagande Huesca. Lilla Huesca har dock varit den klubb som imponerat mest totalt sett över säsongen. Klubben har varit värda fler poäng än vad som tagits. Segern borta mot Levante senast var fundamental där Wolves-lånet Rafa Mir gjorde båda målen. En spelare som Elche får se upp med. Gästerna har varit iskalla på bortagräs där de bara orkat med en pinne på de sju senaste resorna. Huesca är befogade favoriter och håller sig ettan under 50 procent är det en bra spik.

  
4. Arminia Bielefeld - Freiburg 1
Nykomlingen Bielefeld har som väntat haft en rätt jobbigt säsong i Bundesliga och placerar sig som nästjumbo. Men med två poäng upp till säker mark har inte tåget gått än. Insatserna på slutet har inte varit så tokiga med tre poäng borta mot Bayer Leverkusen, uddamålstorsk mot Leipzig och en pinne borta i Mainz. Landslagsaktuella Jocke Nilsson gör det bra i mittbackslåset. Freiburg tappade 1-0 till förlust borta mot Mönchengladbach och förlorade nog också chansen på en Europa-biljett. Nu kommer de till spel med en rad tunga avbräck. Holer och Demirovic är avstängda, Woo-yeong är skadad och lagets främsta målgörare Christian Streichs har fått covid. Ett desperat Bielefeld får första tjing, men gardera tidigt.

 
5. Metz - Lille X
Med tre poäng i seriefinalen mot PSG ligger allting i Lilles egna händer om det ska bli en överraskande ligatitel. Men visst finns det risk för baksmälla direkt här. Segerorganisatören mot PSG Jonathan David är skadad, högerbacken Djalo avstängd och de turkiska landslagsmännen Celik och Yazici har drabbats av covid. Metz är långt ifrån något strykgäng och stod upp riktigt bra i cupen borta mot Monaco där de höll nollan, men förlorade på straffar. Det svenska folket älskar sina serieledare och streckar upp Lille alldeles för högt. Här gäller alla tecken och jobba in storskrällen till vänster för de större pengarna.

 
6. Portimonense - Guimarães 1
Det var hög svansföring på Guimaraes inför säsongen när ikonen Ricardo Quaresma hämtades in. En Europa-biljett var det solklara målet. Trots en sjätteplats så har säsongen varit en besvikelse, särskilt avslutningen där laget har tappat alla koncept. Fyra raka förluster är facit och det gör att den viktiga femteplatsen är utom räckhåll. Deppigt. Portimonense kommer med en 5-1-slakt av Nacional i ryggsäcken, men kan ändå inte slappna av helt med bara fyra poäng ner till strecket. Motivation och form talar för hemmalaget. När ettan då ser ut att streckas till rätt låga nivåer så är det en häftig chansspik.

  
7. Eupen - Standard Liège 2
Dessa lag möttes nyligen i cupen där Standard Líege vann med 1-0 i en tämligen jämn drabbning. En av få ljusglimtar för Standard som haft en bedrövlig säsong med deras mått mätt. Just nu riskerar de faktiskt att missa topp 8 och chansen till en Europa-biljett. Resultaten på slutet med poäng mot Genk och vinst mot suveräna serieledarna Club Brugge talar för gästerna här. Men att detta är en match av derbykaraktär samt att Eupen, som bara ligger fyra poäng bakom i tabellen, visat upp ett starkt hemmaspel 2021 och inte torskat på Kehrweg Stadium i ligan sedan januari tyder på att vi har ännu en jämn match att vänta. Då tvåan ser ut att överstreckas rekommenderas en tidig gardering.

 
8. Tenerife - Sporting Gijón 1
Vi avslutar kupongen i den spanska andraligan, Segundan. Sporting Gijon tar den långa resan från norra Spanien till semesterön Teneriffa. En ö som onekligen är svår att inta. Tenerife är riktigt svårslagna på Heliodoro Rodríguez López där de inte förlorat i ligan under 2021. Gijon har en solid defensiv men är desto mer beskedliga framåt där det mesta kretsar runt skyttekungen Djurdjevic. 29-åringen har stått för hela 21 av lagets 35 mål den här säsongen. Får Tenerife pli på montenegrinen är mycket vunnet. Målsnålt och tight att vänta. 1X räcker hela vägen.

 
Kupongens kassaskåp!


Huesca
Något kassaskåp är det kanske inte tal om, men Huesca har trots tabellplaceringen gjort en spännande säsong i La Liga och imponerade, med Rafa Mir i spetsen, mot Levante. Ser dessutom ut att streckas lite lågt mot bortasvaga Elche.

 
Varningens finger!


Metz
Risk för baksmälla för Lille efter segern i seriefinalen mot PSG. Har en hel del avbräck i truppen till denna match mot ett Metz som är långt ifrån oävna. Ettan streckas alldeles för lågt och är en riktigt fin kupongrensare.

 
144 rader
1. Fulham - Wolverhampton 1x
2. Watford - Reading 1x2
3. Huesca - Elche 1
4. Bielefeld - Freiburg 12
5. Metz - Lille 1x2
6. Portim. - Guimaraes 1
7. Eupen - Standard Liège 12
8. Tenerife - Sporting Gijón 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto