Topptipset Tips Fredag 9/7

Publicerad på 9 Jul 2021 - 09:09

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jul 2021 - 09:09

Ett härligt spretigt Topptips står framför oss. Copa América-matchen mellan Colombia - Peru inleder kalaset. Därefter ska vi besöka Sverige, Island, Irland, USA och den brasilianska andradivisionen innan vi är i mål. Åtta rätt och trevlig utdelning är som alltid målet. Nu sätter vi fart!

13 på Stryket, 11 på EU (söndag) & 8 på Topptipset!
Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!

Spelstopp: 18:441. Colombia - Peru X
Copa Américas bronsmatch inleder. Colombia gjorde en riktigt trött straffläggning mot Argentina i semifinalen där inte mindre än tre av fem sparkar från elva meter gick åt pipan och därmed var hoppet om final ute. Peru å sin sida bjöd upp till fin dans mot Brasilien och hade faktiskt ett superläge genom Alex Callens att kvittera med bara ett drygt tiotal minuter kvar men föll med flaggan i topp (0-1). Jämn duell att vänta på Estádio Nacional de Brasília med mikroskopisk colombiansk fördel. 1X.

2. FC Trollhättan - Vänersborgs IF 2
Trestads-derby i den södra Ettan. FC Trollhättan är som bekant något av en maktfaktor på denna nivå och har ett lag fullproppat med kvalité. Ingen har missat Yoann Fellrath och för den delen även Alibek Aliev framgångar i offensiven med mer eller mindre mål i varje match. Vänersborg är kanske inte riktigt på samma nivå men nu vankas det derby med allt vad detta innebär och dessutom har VIF tre raka segrar på bortaplan i alla tävlingar. Helgardera men jobba högersidan för smaskigt kupongrens.

3. Finn Harps - Waterford 2
Finn Harps befinner sig inte i någon angenäm situation. Tvärtom! Harporna har radat upp sex raka ligamatcher utan seger och dessutom står det klart att inte mindre än fem gubbar lämnat klubben i dagarna. Bland annat fansfavoriten Tony Mcnamee samt skadeförföljda Stephen Nolan. Waterford har lyckats nypa ett par viktiga segrar på slutet och nu är avståndet “bara” sju poäng upp till värdklubben. Gästerna ska absolut kunna störa här och med enbart tre pinnar i siktet känns gubben (etta-tvåa) som ett fint val.

4. St. Patrick’s - Derry City 1
St. Patrick’s jagar toppduon Sligo och Shamrock. Tre poäng skiljer upp till dessa båda herrskap och när ligans bästa hemmalag ställs mot mediokert motstånd i form av Derry City luktar det hemmaseger lång väg. Det enda som möjligen oroar är avstängningar på backarna Bermingham och Desmond som båda synade rött kort i bortamatchen mot Bohemians häromsistens. På plussidan ser det ut som Ronan Coughlan kan spela efter att ha missat två raka bataljer. Gästerna är visserligen ingen slagpåse men håller ändå inte riktigt samma nivå. Ettan i Dublin kan gott singlas.

5. Fylkir - Kópavogur 1
Från en ö till en annan. Isländska Urvalsdeild bjuder på en fajt denna afton och det är från Reykjavik som matchen mellan nian Fylkir och elvan Kópavogur hämtas. Lagets bästa målskytt är något oväntat Djair Parfitt-Williams från Bermuda. Två mållösa matcher har det bli under slutet av juni men känslan är att 24-åringen mycket väl kan panga in en påse eller två. Kópavogur är nämligen ligans näst sämsta lag defensivt med i snitt två insläppta per match. Bara Akranes är sämre i den klassen. På bortabana har inte besökarna vunnit ännu och med 1X i huvudstaden har vi ett lås.

6. Cincinnati - Columbus X
Columbus Crew vann MLS-guldet i fjol efter ett fantastiskt slutspel. Årets säsong är däremot inte riktigt på samma nivå men att laget har hög kapacitet råder det inga tvivel om. Dags för en ruggigt tillställning härnäst då det vankas “Hell is Real Derby” mellan Ohio-klubbarna Crew och Cincinnati. Formmässigt är lagen i liknande position och båda saknar ett par lirare som är på landslagsuppdrag då CONCACAF Gold Cup som drar igång i dagarna. Gästerna får bland annat klara sig utan keepern Room och strikern Zardes medan Cincinnati är utan costaricanerna Cruz och Matarrita. Ovisst till tusen. Bara kladda på med alla tecken från start.

7. Londrina - Guarani 2
Från Nord- till Sydamerika. Brasiliansk Série B-boll härnäst då bottenlaget och tillika nykomlingen Londrina ställs mot ett rätt skapligt Guarani. Hemmalagets kanske allra viktigaste spelare, Alisson Safira har haft problem med sin höft över tid och missat lagets fyra senaste matcher. Statusen kring forwarden är oklar och skulle han fortsatt saknas är det ett stort tapp för klubben i jakten på nya poäng. Gästerna kommer från en finfin prestation i helgen. 4-1-skalpen mot Brusque grundlades efter tre snabba mål i första halvlek där bland annat tidigare Corinthians-spelaren Regis noterades för dubbla mål. Tvåan känns på förhand som en no brainer och för att vara helt på den säkra sidan kliver krysset på som stödhjul tidigt.

8. Vasco da Gama - Sampaio Correa 1
Klassiska Vasco da Gama föll ur det brasilianska finrummet förra säsongen. Målsättningen är såklart glasklar. Uppflyttning gäller och med tanke på det lag som Rio-klubben kan ståta med är det inte mer än en rimlig målsättning. Hemma har värdarna tre raka segrar och när formstarka Sampaio kommer på besök är tanken att den raden ska utökas. Gästerna med duktige Jefinho i spetsen trivs betydligt bättre hemma jämfört med borta. Någon målfest är inte att räkna med på Estádio Sao Januário men en boll ska nog hemmalaget i alla fall kunna sparka in. Ettan till trevlig procent singlas.

Kupongens kassaskåp
St. Patrick’s
Irlands bästa hemmalag ska vara ett nummer för stort mot Derry trots ett par spelare borta. Stabil etta!

Varningens finger!
Vänersborg
Trollhättan har två raka matcher utan seger samtidigt som Vänersborg visar upp ett väldigt moget och bra spel på resande fot. Kul tvåa i derbyt.144 rader
1. Colombia - Peru 1x
2. Trollhättan - Vänersborg 1x2
3. Finn Harps - Waterford 12
4. St. Patrick’s - Derry City 1
5. Fylkir - Kópavogur 1x
6. Cincinnati - Columbus 1x2
7. Londrina - Guarani x2
8. Vasco - Sampaio Correa 1

13 på Stryket, 11 på EU (söndag) & 8 på Topptipset!
Häng med i vårt Tillsammans-lag!
100 kr andelen för del i stort Topptipset-system – klicka här för köp din andel i laget!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto