Topptipset Tips Lördag 26/6

Publicerad på 26 Jun 2021 - 11:56

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jun 2021 - 11:56

Åttondelarna är här! Europamästerskapet är åter den givna höjdpunkten på kupongen som ger oss höjdpunkter som Belgien mot Portugal och, för oss goda grannar, Wales mot Danmark. Agnarna ska sållas från vetet, häng med!

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:591. Wales - Danmark 2
Danskarna tog sig med nöd och näppe vidare efter ett väldigt känslosamt gruppspel. I åttondelen mot Wales får de röde och hvide börja på ny kula och det bör passa bra. När de kan koncentrera sig fullt ut på fotbollen är våra vänner från andra sidan sundet ett oerhört kompetent fotbollslag vilket de visat i både Nations League och kvalspel på senare år. Med Eriksen på planen hade de varit en regelrätt outsider till titeln, nu tar det troligen stopp lite tidigare. Dock inte här, när ett mediokert Wales möter upp i Amsterdam. Bale & co har inte imponerat nämnvärt hittills i turneringen och kommer få bekymmer. X2 räcker.

2. Italien - Österrike 1
Italien gick fram som en ångvält i gruppspelet men när de nu möter Österrike på Wembley bör det blir tuffare emot. Alpnationen underskattas å det grövsta av gemene man i sommarstugan men med Alaba, Sabitzer och den otämjbara vilden Arnautovic i spetsen har de rödvita, förutom ett starkt kollektiv, även spelare av yttersta spets i samtliga lagdelar. Italien har såklart en gedigen trupp även de, men stjärnglansen från förr lyser med sin frånvaro och frågan är om Insigne/Berardi verkligen räcker till när det vankas slutspel. Helt givet är det inte. Till dessa streck måste ettan garderas med åtminstone kryss.

3. Nederländerna - Tjeckien X
Nederländerna klarade gruppspelet med bravur men samtidigt ska det också sägas att Oranje inte erbjöds det tuffaste motståndet. Så värst mycket tuffare blir det inte heller i åttondelen då Tjeckien står på andra sidan, men innan vi går händelserna i förväg ska det också påpekas att hemmaplansfördelen från gruppen här går Frank de Boer och company om intet. På neutral plan ska tjeckerna kunna stå upp betydligt bättre än om matchen hade spelats i Amsterdam och en övervärderad etta backas omgående upp hela vägen i jakten på storkovan.

4. Belgien - Portugal 2
Kupongens på förhand mest högoktaniga möte är också det vi inleder kalaset med. Portugal tog sig med nöd och näppe till åttondelsfinal efter dramatiken i den sista gruppspelsomgången. Cristiano Ronaldo såg med sina två straffmål mot Frankrike till att säkra platsen i slutspelet, men känslan är trots allt att portugiserna måste steppa upp för att kunna rå på Belgien. Roberto Martínez manskap blev med det sagt hårt pressade mot Danmark i gruppen och mot en i grunden starkare offensiv hos Portugal lär belgarnas något stabbiga backlinje få mycket att stå i. Att det är respektive lags främre led som kommer att bli den avgörande faktorn i Sevilla råder det ingen större tvekan om och därför ter sig gubben (etta-tvåa) som ett lämpligt val.

5. Sligo Rovers - Bohemians 2
Över till Irland där Sligo Rovers får besök av formraketen Bohemians. Gästerna har radat upp fyra segrar samt ett kryss på sina fem senaste med en total målskillnad på 15-2. Georgie Kelly har haft total lekstuga under dessa matcher, på vilka han gjort smått sanslösa åtta mål. Känslan är att ett Sligo ur slag kommer få svårt att sätta stopp för både honom och motståndet i övrigt – en känsla som inte bara backas upp av värdarnas dåliga form utan även de inbördes mötena. The Rovers har inte gått segrande ur detta möte på något av de senaste fem försöken. Det mesta talar för att sviten förlängs av goe Georgie. Spelvärd tvåa!

6. Kansas City - LA FC X
Lurig möte stundar i MLS där Kansas City tar emot LAFC. Värdföreningen har inlett säsongen relativt starkt med sina mått mätt och ligger väljförtjänt tvåa tack vare seriens vassaste anfall. Med Carlos Vela och Diego Rossi på andra sidan är värdarna dock i gott sällskap när det kommer till skottkraft. Detta ska kunna bli en både sevärd och målglad tillställning men vilket håll det väger över åt är svårare att sia om. Hela bombmattan rullas ut. 1X2.

7. Seattle - Vancouver 1
Seattle har inlett säsongen sedvanligt starkt. Mästarna från 2019 har efter tio spelade omgångar ännu inte förlorat en match. Anledningarna är enkla – Ljungbergs gamla gäng har släppt in överlägset minst mål, blott fem stycken, samtidigt som de gjort näst flest, 18 stycken. Ruidiaz på topp (8 mål) sticker ut till viss del, men Seattles stora styrka är annars just lagspelet som garanterar en löjligt hög lägstanivå i denna liga. Vancouver har större bekymmer med sitt spel. Fem raka torsk finns i facit inför och som lök på laxen har de bara plockat en poäng på sina tio senaste bortamatcher. Det är inget snack i Seattle, ettan spikas!

8. San Jose - LA Galaxy 2
Kupongen rundas av i Kalifornien där San Jose tar emot MLS-historien mest meriterade sällskap för ett öppet derby. Galaxy har startat säsongen bra rent poängmässigt och ligger trea inför men målskillnaden på +/- 0 tyder på att de haft en hel del flytväst. Det hade LA även i det senaste inbördes mötet i slutet av maj där matchen enda mål var ett självmål av San Joses Beasons. I övrigt var dock kampen jämn och en liknande matchbild skulle inte förvåna här. Inget lag räknas bort, gubben (etta-tvåa) avslutar.

Kupongens kassaskåp
Seattle
Den formstarka serieledaren Seattle ska inte ha några större problem med laget från hockeymeckat Vancouver. Gästerna är helt under isen för tillfället och ettan känns inte det minsta hotad.

Varningens finger!
Tjeckien
Något med Nederländerna skaver och det är svårt att bli kvitt känslan att de kan kollapsa när det drar ihop sig mot starkt motstånd. Tjeckien har överraskat hittills och ska inte underskattas i den mån de gör. Högersidan måste med.144 rader
1. Wales - Danmark x2
2. Italien - Österrike 1x
3. Nederl. - Tjeckien 1x2
4. Belgien - Portugal 12
5. Sligo - Bohemians 2
6. Kansas City - LA FC 1x2
7. Seattle - Vancouver 1
8. San Jose - LA Galaxy 12

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto