Topptipset Tips Måndag 1/6

Publicerad på 1 Jun 2020 - 10:44

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Jun 2020 - 10:44

Ny vecka, ny månad och nya möjligheter när vi tittar till fyra nationer på måndagens Topptips. Bundesliga och danska Superligan smäller högst men här gör vi även nedslag i Tjeckien och Österrike. Notera att de fem avslutande matcherna på kupongen spelas under tisdagen. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 17:59

TOPPTIPSET TIPS 1 JUNI.

1. Köln - RB Leipzig 2
Köln har alltjämt ännu inte fått segerjubla sedan omstarten och bara två inkasserade poäng på fyra matcher gör att det negativa kvalstrecket kommer allt närmare. Det ska dock inte vara någon fara på taket för Markus Gisdols gäng då de har en fallskärm på sju pinnar ner till Düsseldorf, men visst skulle man må bra av en seger. Någon triumf mot RB Leipzig känns långt borta även om energidryckslaget såg tama ut i 2-2-matchen mot Hertha Berlin. Halstenberg fick syna den röda skivan senast och är därmed avstängd här. Poulsen är även han out, men det lär ändå inte räcka för att Köln ska kunna störa. Hamnar tvåan under 65 procent finns det ingen anledning att slösa tecken.

2. Lyngby - FC Köpenhamn 2
Över till Danmark och först ett möte där vi tittar till de regerande mästarna. Det har inte riktigt funkat för storklubben Köpenhamn i ligan denna säsong. En åttondelsfinal i Europa League är såklart starkt, men att ligga tolv poäng bakom Midtjylland efter 24 omgångar är en klar missräkning. Lyngby har sin bas just utanför huvudstaden och lär säkert vara taggade till tusen när storebror kommer på besök. Tyvärr för värdarnas del räcker de inte till mot ett betydligt spetsigare FCK. Tvåan får stå på egna ben.

3. Aarhus - Odense X
Aarhus smygstartade den danska Superligan i torsdags när de spelade 1-1 här hemma på Ceres Park mot Randers. Sent kunde där vassa Mortensen kvittera som tillhör en av ligans bästa målskyttar. Även om det lär gagna värdarna att de fått en match i benen jämfört med gästerna kommer det inte bli någon lätt historia här. Odense är normalt ett lag som ska slå sig in topp 6, och som också spelat fin fotboll i flertalet kamper. De blåvita har dock haft svårt att knyta ihop säcken vilket gör att det inte kommer bli något spel i Mästerskapsgruppen när serien delas upp om två omgångar. I denna enskilda match kan de dock definitivt störa Aarhus. När ettan blir hårt streckad känns det mer eller mindre givet att trycka in samtliga tecken.

4. Bröndby - Sönderjyske X
Tisdagsmatch på klassisk dansk mark i form av Bröndby Stadion. I Köpenhamns utkanter tenderar det blågula hemmalaget att vara starka men här blir de alltför betrodda. Ingen publik kommer knappast gagna Bröndby, men framförallt tappades flera tunga pjäser i januari. Då lämnade både skytteligaledaren Kamil Wilczek och fältherren på mittfältet, Dominik Kaiser. Speciellt slagkraftiga ser nu huvudstadslaget inte ut och här ställs de mot ett Sönderjyske som inte ska underskattas. Gästerna må placera sig först på en elfteplats, men tisdagens motståndare har de faktiskt besegrat båda mötena denna säsong. Krysset och tvåan är av högsta prio även om helgarderingen rekommenderas.

5. Jablonec - Slovan Liberec 1
Vi rör oss till pilsners förlovade hemland där vi först ska titta till ett toppmöte från lilla Jablonec nad Nisou nära den polska och tyska gränsen. Dessa lag kommer, precis som i fjol, av allt att döma ta sig till Mästerskapsgruppen dit de sex lag når. Lagens tredje- och fjärdeplats till trots så är de dock mil bakom toppduon. Jablonec åkte på en rejäl smäll i helgen mot just serieledarna Slavia Prag när de torskade med hela 0-5. Här hemma är de dock generellt sett stabila och mot Slovan Liberec brukar de trivas. De sju senaste besöken har de blåklädda gästerna inte lyckats segra på denna arena. 1X bör räcka.

6. Mlada Boleslav - Fastav Zlín 1
Ett annat lag som fick en lektion i helgen var Mlada Boleslav som föll med 1-7 (!) mot ligatvåan Plzen. Just försvaret har varit en akilleshäl för de blåvita och efter tappen i januarifönstret av både Komlichenko och Mesanovic har det även gått troll i offensiven. Det nya året har endast bjudit på en seger på sex försök. Bra chans finns ändå här då det är ett mediokert Fastav Zlin som gästar Lokotrans Aréna. Två poäng på sex matcher under det nya kalenderåret och ett genomgående bedrövligt bortaspel gör att Skomakarna är i farozonen för nedflyttning. Möte mellan två svaga manskap alltså. Då ska krysset omgående med som komplement till utgångsettan. 1X ska ändå stå sig väl i norra Tjeckien.

7. Mattersburg - Altach 2
Österrike får det sista ordet där fotbollen nu är tillbaka efter ett längre uppehåll. Där har serien redan hunnit delas in i två grupper, Mästerskapsgruppen och Nedflyttningsgruppen. Detta möte hittas från det sistnämnda där ett av sex lag lämnar finrummet men där de två främsta har chans att nå Europa League. Altach var det något bättre laget under grundserien men detta är två förhållandevis jämnstarka lag. Mattersburg har en vass målskytt i Andreas Gruber som här återigen ska vara tillgänglig efter att ha fått våren spolierad av skador. Ovisst men det tenderar att bli många mål när dessa lag är i spel. Då passar gaffeln (etta-tvåa) utmärkt.

8. Swarovski Tirol - St. Pölten 1
I delstaten Tirol och närmare bestämt på Tivoli-Neu i Innsbruck tar vi kupongen i hamn. Värdarna plockade hem andradivisionen i fjol och ska ses med fin chans att klara kontraktet i det österrikiska finrummet. Innan uppehållet såg det bra ut med sju poäng på tre matcher där bland annat meriterade slovenen Zlatko Dedic imponerade. St. Pölten slutade på en framskjuten sjätteplats den gångna säsongen men har efter tappet av skyttekungen Rene Gartler haft svårt att hävda sig. Ingen seger sedan början av november och överlag undermåligt spel oroar såklart. Här ska de vara nöjda om de får med sig en pinne. 1X!

Kupongens kassaskåp
RB Leipzig
Det ska råda klasskillnad mellan Köln och Leipzig. När samtidigt Getterna från Nordrhein-Westfalen ser ihåliga ut bakåt känns tvåan mer eller mindre given på RheinEnergieStadion.

Varningens finger!
Sönderjyske
Bröndby är inte alls samma lag som de tidigare varit efter att ha tappat sina mest tongivande spelare. Faktum är att styrkeförhållandet jämfört med Sönderjyske inte är speciellt stort just nu. Att dessa lag inte har spelat tävlingsfotboll på snart tre månader öppnar än mer upp för en skräll. Kaempe Jyske!

144 rader
1. Köln - RB Leipzig 2
2. Lyngby - FC Köpenhamn 2
3. Aarhus - Odense 1x2
4. Bröndby - Sönderjyske 1x2
5. Jablonec - Slovan Liberec 1x
6. Mlada Boleslav - Fastav Zlín 1x
7. Mattersburg - Altach 12
8. Swarovski Tirol - St. Pölten 1x


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto