Topptipset Tips Måndag 10/4

Publicerad på 10 Apr 2023 - 10:43

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Apr 2023 - 10:43

Det är svenskt för hela slanten på annandag påsk. Åtta matcher från fyra blågula divisioner ska analyseras och två av fajterna plockas från Allsvenskan. Där blir favoriterna svåra att fälla. 250.000 kronor adderas av Svenska Spel och det är en anledning god som någon att tänka till ett varv extra. Missa inte det tidiga spelstoppet då det trots allt är en röd dag hemma i Svedala. Nu kör vi!

Spelstopp: 14:59

1. AIK - IFK Norrköping 1
AIK saknade uppsnackade nyförvärvet Viktor Fischer mot Halmstads BK på grund av sjukdom. Trots det hade solnaiterna en på pappret tillräckligt namnstark elva för att lösa biffen, men HBK ville annat. 1-2 i baken för de svartgula som därmed är lite pressade redan från start. Nu kommer Fischer in i startelvan och det gör troligen även Guidetti. Då finns det mycket mer spets i Brännströms gäng. IFK Norrköping ser ut att vara ett luftslott och utan Ortmark, som skadade sig mot Sirius (1-1), kommer Peking bli uppkäkade centralt. Den högljudda hemmapubliken skriker fram sitt lag till tre poäng. Ettan spikas.

2. Varberg - Elfsborg 2
Elfsborg gjorde en okej premiär, men föll ändå rättvist mot Häcken. Ingen skam i att torska mot Sveriges just nu bästa lag och nu väntar ett helt annat slags motstånd för boråsarna. Nu kommer Jimmy Thelins manskap troligen att ha det mesta av bollen, men frågan är hur de klarar av att hantera naturgräset. Varbergs trupp är utan tvekan en av de allra sämsta i serien och förutom Lushaku och Le Roux finns det få lirare som kan mäta sig med sina motståndare. Samtidigt har Jocke Persson en osviklig förmåga att hitta rätt taktiskt och detta är ett prestigemöte för hemmalaget. Den givna utgångstvåan garderas därför med ett kryss.

3. Öster - Trelleborg 2
Öster kvalade mot Allsvenskan i fjol, men föll då mot Varberg. Nu ska Växjö-laget ta ny sats mot det svenska finrummet och inledningen blev den allra bästa när Helsingborg besegrades med 1-0 nere i Skåne. Bergmark-Wiberg hängde dit matchens enda balja i slutminuterna, men det var en match som kostade på. Öster åkte på ett par skador och här övervärderas värdarna en hel del. Trelleborg föll i sin premiär mot Gefle, men var det bättre laget då. Brkic, Saeid och Offia är en trio som Öster får svårt att hantera och TFF vann på den här arenan i fjol. Den lågt streckade tvåan får inte glömmas bort, men visst smakar helgarderingen bäst.

4. Västerås - Örgryte 1
Västerås har tappat fjolårets skyttekung Viktor Granath under vintern och det kommer såklart påverka klubbens styrka framåt. Trots det vann VSK med 2-1 borta mot Brage för en vecka sedan. Nye Jaheem Burke stod för ett av målen då och dessutom var det viktigt för Simon Johansson att få igång målskyttet från start. Den duon blir svårhanterlig under måndagen. Örgryte hoppas på en bättre säsong än under fjolåret då de tvingades kvala sig kvar i Superettan, men truppen ser likvärdig ut. På bortaplan får de svårt att hävda sig. 1X räcker.

5. AFC Eskilstuna - GIF Sundsvall 1
GIF Sundsvall gjorde ett uselt gruppspel i Svenska Cupen där de bland annat tog stryk av Hammarby med hela 0-8. Det var många mörka rubriker inför premiären mot Landskrona och därför var det säkerligen ohyggligt skönt att få med sig en 2-0-seger. Hallenius är tillbaka efter sin skada och kunde fastställa slutresultatet som inhoppare. Tillsammans med Engblom bildar han seriens kanske allra bästa anfall. I övrigt ser det dock tunt ut och Giffarna lär få trubbel i denna kamp. AFC Eskilstuna har en intressant trupp där Adjei kommer vara nyttig på topp under året. På hemmaplan bör de inte förlora detta. 1X spelas.

6. Umeå - Dalkurd X
Dalkurd kom sist i Superettan under 2022 och får börja om i Ettan Norra. Där bör de vara ett av seriens bättre lag och Dalkurd gjorde ingen besviken i premiären då Vasalund slogs tillbaka med 4-0. Rodin Deprem satte dit två straffar och stod för ett stabilt spel i övrigt. Michael Kargbo hittade inte nätet, men vad han kan uträtta vet vi från tiden i GAIS. Umeå var ett bottenlag i denna serie under 2022 och föll mot Örebro Syrianska i sin premiär. Trots hemmaplan blir det max en pinne för värdarna. X2 räcker uppe i norr.

7. Norrby - Ljungskile 1
Norrby hade ett jobbigt gruppspel i Svenska Cupen där de torskade med totalt 0-8 mot Brage och Hammarby. Dessutom inleddes säsongen i Ettan Södra på sämsta sätt med förlust mot lilla Ahlafors. Bättring krävs och bättring lär vi få redan under måndagen när det väntar match på Borås Arena. Ljungskile har i vanlig ordning blivit plundrade under vintern och ser mycket sämre ut än i fjol. 0-1 hemma mot Åtvidaberg var en jobbig start på säsongen och det blir än värre här. Given etta som lämnas ensam.

8. FC Trollhättan - Vänersborgs IF X
Trollhättan siktar högt denna säsong och vill det sig väl kan de mycket väl vara med och slåss om en plats i Superettan. Det började bra genom 2-1 borta mot Oskarshamn. Alibek Aliev noterades för båda målen i den matchen och den välvuxne anfallaren med meriter från Allsvenskan har kapacitet att vara med i toppen av skytteligan. Nu överskattas dock Aliev och hans kamrater en hel del. Det är trots allt ett trestadsderby som väntar och Vänersborg lär vara hur taggade som helst. Speciellt efter förlusten mot Oddevold i premiären. I fjol tog Vänersborg fyra poäng av Trollhättan och högersidan får inte glömmas bort. Helgardera.

Kupongens kassaskåp!

Norrby
Hemma på Borås Arena ska Norrby gälla som favoriter mot i stort sett allt motstånd i den här serien. Ljungskile ser ihåliga ut och har inte mycket att komma med här.

Varningens finger!

Trelleborg
Offia är en riktig matchvinnare som kan skjuta vilket Superettan-lag som helst i sank. Överhuvudtaget är Trelleborg ett välorganiserat lag som man inte bara rullar över hur som helst. Högersidan är av största vikt.

144 rader
1. AIK - Norrköping 1
2. Varberg - Elfsborg x2
3. Öster - Trelleborg 1x2
4. Västerås - Örgryte 1x
5. AFC Eskils. - Sundsvall 1x
6. Umeå - Dalkurd x2
7. Norrby - Ljungskile 1
8. Trollhättan - Vänersborg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto