Topptipset Tips Måndag 11/11

Publicerad på 11 Nov 2019 - 10:32

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Nov 2019 - 10:32

Måndagen erbjuder en något udda kupong på grund av landslagsuppehållet. Ett gäng andraligor, brasilianska Série A, FA-Cupen och tre matcher från EM-kvalet för damer står på agendan. Fint värde utlovas som vanligt när gemene man inte har koll på lagen. Låter det som läge för en genomgång? Bra, här kommer den!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 20.29


1. Karlsruhe - Erzgebirge 1
Vi inleder in den tyska andradivsionen där stabila Karlsruhe har ett lag för toppen. Hittills har hemmalaget dock haft stora problem med att avgöra matcher och faktiskt kryssat sex raka fajter. Sånt kostar i tabellplaceringar. Nu väntar en pigg nykomling i Erzgebirge som just nu har en imponerande femteplats i sin hand. Men det är hemma i Aue som de lilaklädda plockat de flesta poängen, på resande fot har det bara blivit en vinst på sex försök. Karlsruhe ser ut att streckas i lägsta laget här och värdet ligger åt vänster. 1X räcker långt.


2. Harrogate Town - Portsmouth 2
Anrika FA-Cupen är igång på de brittiska öarna. Harrogate håller till i National League, den engelska femtedivisionen, och har en tuff uppgift framför sig när klassiska Portsmouth står på andra sidan. Gästerna började på grund av ekonomiska bekymmer om i League Two, men har inlett klättringen tillbaka. Just nu nu befinner sig Portsmouth i League One, tredjedivisionen. Pompey återfinns på en stabil mittenplacering, men hoppas på mer. De visade i fjol klass i cup-spelet när de bland annat slog ut Norwich på bortagräs. Även om Harrogate är ett topplag i National League ska det mycket till för att lyckas störa här. Tvåan är en stabil spik.


3. Rodez Aveyron - Lens X
Vidare till Ligue 2 där Lens har chansen att ta över serieledningen vid tre poäng här. Det gamla storlaget siktar på att ta sig tillbaka till det franska finrummet och visar just nu upp ett spel som mycket väl kan räcka hela vägen. Det är framför allt en solid defensiv som bär Lens, vilket tre raka nollor är ett bevis på. Nu väntar dock en tuff uppgift borta mot hemmastarka Rodez Aveyron. Nykomlingen kan visa upp ett av det bästa hemmafacit i ligan så här långt med 13 poäng på sex matcher. Det är risk för att tvåan streckas upp väl högt och det finns absolut anledning att gardera hela vägen och få med fina skrälltecken.


4. Botafogo - Avaí 1
Vi byter världsdel och fortsätter i den brasilianska högstaligan Série A. Botafogo gör en av sina sämsta säsonger på länge och befinner sig faktiskt på nedflyttningsplats för tillfället, dock bara en poäng från säker mark. Här har de ypperlig chans att kravla sig över giljotinen när svaga Avai gästar. Nykomlingen från Florianópolis har nämligen haft det ruskigt jobbigt hittills, framför allt framåt där de bara lyckats producera 0,5 mål per match. En pinne på de elva senaste omgångarna bidrar inte heller till självförtroendet och här saknar Avai dessutom viktige Richard Franco. Med tanke på matchens dignitet, den högt streckade ettan och Botafogos kalla säsong, är det dock läge att gardera med krysset.


5. Cuiaba - América MG 1
Ett hack ner i den brasilianska myllan, i Série B, går Cuiaba på högvarv. Formen är på topp med tre raka vinster och ingen förlust på de senaste sju. Bland annat besegrades ligaledarna Bragantino med 2-0 här hemma på Estádio Eurico Gaspar Dutra. Inte undra på att laget är på väg upp i tabellen. Där uppe har América MG legat ett tag redan, men ser inte alls lika vassa ut för stunden med bara ett mål framåt på de tre senaste. Som vanligt i den sydamerikanska fotbollen är hemmafördelen stor och när ettan just nu streckas sparsamt så börjar streckningen från vänster.


6. Grekland D - Irland D 2
Avslutningsvis ska vi ta oss an tre matcher från damernas EM-kval som spelas på tisdag. Varken Grekland eller Irland är några stornationer inom damfotbollen, men Irland har i alla fall inslag av klass i den mångfacetterade Arsenal-spelaren Katie McCabe. De gröna har inlett kvalspelet på bästa sätt med två raka vinster över Ukraina och Montenegro. Grekland inledde kvalet med att, inte helt oväntat, åka på storspö mot Tyskland (0-5) och sedan vinna enkelt (4-0) mot Montenegro. Grekiskorna är svårvärderade och truppmässigt får Irland ställas ut som det bättre laget. Börja med tvåan och fyll på efter plånbok.


7. Israel D - Bosnien D 1
Ännu en mycket svårtippad kamp. Israel har fått en tuff start på kvalet med bara en pinne på de tre inledande och den kom mot svaga Malta. Att förlora mot VM-nationerna Danmark och Italien är dock inget att skämmas för och mot de sistnämnda blev det dessutom bara torsk med uddamålet. Bosnien har förlorat mot exakt samma motstånd i gruppen, men fått möta urusla Georgien där de räddade upp målskillnaden genom en 7-1-vinst. Balkan-tjejerna är betydligt vassare på hemmaplan och har faktiskt inte vunnit på resande fot på tre år. Ta med så många tecken som går.


8. Polen D - Spanien D 2
Spanien imponerade i VM-slutspelet när de pressade de regerande mästarna USA i åttondelen där de föll med uddamålet. Med Barca-stjärnan Jennifer Hermoso som frontfigur har kvalet som väntat inletts med två enkla segrar mot Azerbadjan och Tjeckien. Polen var inte med i VM men har lyft sig de senaste åren. I Algarve Cup i våras slog de till exempel Spanien med 3-0 och tog sig hela vägen till final. När tvåan streckas upp mot 80 procent känns det som en spännande match att helgardera för chansen på de stora pengarna.


Kupongens kassaskåp!


Portsmouth
Pompey har visat bra form i League One på slutet och har tidigare visat kvalitet i cupspelet. Mot National League-motstånd är tvåan en bra spik hela vägen upp mot 65-70 procent. 


Varningens finger!


Rodez Aveyron
Nykomlingen har varit totalt respektlösa hemma på Stade Paul Lignon hittills där de spelat 4-1-1. När de dessutom ser ut att understreckas är ettan given att ta med som rensare. 


144 rader
1. Karlsruhe - Erzgebirge 1x
2. Harrogate - Portsmouth 2
3. Rodez Aveyron - Lens 1x2
4. Botafogo - Avaí 1x
5. Cuiaba - América MG 1
6. Grekland D - Irland D x2
7. Israel D - Bosnien D 12
8. Polen D - Spanien D 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto