Topptipset Tips Måndag 12/4

Publicerad på 11 Apr 2021 - 22:05

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Apr 2021 - 22:05

Veckan inleder med en riktigt fin Topptips-kupong med underhållande fotboll och strålande spelvärde. Riktigt fina kupongrensare hämtas från såväl Friends Arena som Estadio de Balaídos och vi har således förhoppningar om en utdelning av den högre graden. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 18.59

TOPPTIPSET TIPS 12/4


1. AIK - Degerfors X
Ett spännande möte stundar på Friends Arena där nykomlingarna Degerfors ser väldigt intressanta ut. Värmlänningarna visade upp ett sprudlande anfallsspel i Superettan i fjol där den offensiva trion Bertilsson, Edvardsen och Dahlström hade lekstuga. Med samtliga tre kvar i truppen och en väldigt spännande förstärkning i Sargon Abraham är de rödklädda väl rustade för högstadivisionen. AIK såg klart vassare ut under hösten efter att bland andra Mikael Lustig anlänt. Nu har dessutom Alexander Milosevic och Nicolás Stefanelli återvänt till Gnaget. Med det sagt finns det knappast fog för den hårt streckade ettan där stockholmarna fortsatt har mycket kvar att bevisa. Vi helgarderar!


2. Kalmar - Östersund 1
Amir Azrafshan gjorde det ruskigt bra med ett minst sagt begränsat spelarmaterial i fjol och höll Östersund kvar i Allsvenskan. Denna säsong har ytterligare en tongivande spelare lämnat i form av Thomas Isherwood och en nedflyttningsstrid är att vänta för de rödsvarta. I Blair Turgott och Francis Jno-Baptiste har ÖFK en spännande offensiv men truppen i övrigt lämnar mycket att önska. Kalmar klarade sig undan med blotta förskräckelsen i fjol men är klart bättre rustade denna säsong med Henrik Rydström vid rodret. Nils Fröling är kvitt sina skadeproblem och Jonathan Ring en högklassig förstärkning. Det ska bli väldigt spännande att se vad smålänningarnas unga trupp kan åstadkomma denna säsong. Ettan spikas!


3. Västerås - AFC Eskilstuna 2
Såväl Västerås som AFC Eskilstuna placerade sig i mittens rike i fjol där två poäng skiljde lagen åt till de förstnämndas favör. Ett stort frågetecken riktas dock till värdskapets försvar där flera rutinerade pjäser har lämnat. Mittbacksgeneralen Sean Sabetkar är i synnerhet är ett tungt avbräck. Till denna säsong har de grönvita ett betydligt yngre och oprövat försvar där David Engström fyller en viktig roll. AFC Eskilstuna har investerat rejält för att vara med och utmana om uppflyttning där nytillskott som Robin Tihi, Rasmus Wikström och Alexander Holmström håller hög klass. Tvåan inleder.


4. Brighton - Everton 1
Precis som höstens batalj mot Manchester United tappade The Seagulls sin ledning och fick återigen lämna tomhänta. Spelmässigt gör Graham Potters det alltjämt bra och med största sannolikhet kommer värdskapet spela i högstadivisionen även kommande säsong. Skärpan på offensiv tredjedel är fortsatt ett stort bekymmer men visst finns goda förutsättningar mot ett formsvagt Everton. André Gomes fick kliva av skadad mot Crystal Palace och kommer sannolikt missa detta möte. Sedan tidigare är även mittfältskollegan Abdoulaye Doucouré otillgänglig. The Toffees måste höja sig en nivå om det ska bli Europaspel och även om det inte är otänkbart att gästerna går segrandes härifrån blir tvåan väl högt streckad för vårt gillande. 1X!


5. West Bromwich - Southampton 1
West Bromwich fick det att lossna rejält borta mot Chelsea och vann med hela 5-2 där en tidig utvisning på Thiago Silva självfallet påverkade. Mycket positiva insatser från Matheus Pereira och Callum Robinson ger alltjämt en boost för offensiven som i övrigt haft det tungt denna säsong. Southampton säkrade praktiskt taget ett nytt kontrakt med uddamålssegern hemma mot Burnley. I övrigt har The Saints haft det väldigt tungt de senaste månaderna. Gaffel (etta-tvåa) passar utmärkt där West Bromwich är pressade till att vinna om det ska finnas hopp om överlevnad.


6. Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2
Med en blytung skadelista och ett gäng coronadrabbade spelare ser läget allt sämre ut hos Hoffenheim. Nederlaget borta mot Augsburg var värdskapets tredje raka och den negativa sviten bör förlängas mot ett Europa League-aspirerande Bayer Leverkusen. Gästerna har visserligen inte övertygat på senare tid och hade oroväckande svårt mot ett krisande Schalke senast. Patrik Schick är dock i ruskigt fin form och visst ska Die Werkself avlägsna ett sargat Hoffenheim. Tvåa!


7. Benevento - Sassuolo 2
Benevento har haft det riktigt tungt sedan årsskiftet. Blott en seger sett till de senaste 13 omgångarna har det blivit och det var en minst sagt turlig sådan mot Juventus. Mot Parma var värdskapet visserligen sånär att säkra ytterligare tre poäng men ett forcerande “I Crociati” förtjänade onekligen den sena kvitteringen. Även Sassuolo har haft en gles poängskörd detta kalenderår men spelmässigt gör de grönsvarta det klart bättre än vad resultaten ger sken av. Med det sagt saknar Roberto De Zerbi sina tre främsta offensiva hot i Domenico Berardi, Francesco Caputo samt Hamed Traoré. X2 torde räcka.


8. Celta Vigo - Sevilla 2
Visst finns det fortsatt mycket poäng att spela om men av allt att döma kommer Celta Vigo inte kunna utmana om Europaspel medan Sevilla har fjärdeplatsen i tryggt förvar. Värdskapet har gått från klarhet till klarhet under säsongens gång där Santi Mina visar strålande form. Även Sevilla är i gott slag där gästerna i vanlig ordning imponerar bakåt. Offensivt finns det däremot en del frågetecken och kan Celta Vigo handskas med Youssef En Nesyri är mycket vunnet. Med fint spelvärde riktat åt väst kritar vi in samtliga tecken.


Kupongens kassaskåp!


Kalmar
Kalmar var illa ute i fjol men bör klara sig undan nedflyttningsstriden denna säsong. Trotjänaren Henrik Rydström har tagit över rodret efter succén hos Sirius och det är en väldigt spännande ung trupp 45-åringen har till sitt förfogande. Tre pinnar ska säkras mot ett Östersund vi inte håller särskilt högt.


Varningens finger!


Degerfors
AIK blir nog att räkna med i toppskiktet denna säsong men får passa sig här. Degerfors har en oerhört hög kapacitet för att vara nykomlingar och kommer från en strålande försäsong. Riktigt fint spelvärde finns att hämta hos kupongrensaren i öst.


144 rader
1. AIK - Degerfors 1x2
2. Kalmar - Östersund 1
3. Västerås - Eskilstuna x2
4. Brighton - Everton 1x
5. WBA - Southampton 1x
6. Hoffenheim - Leverkusen 2
7. Benevento - Sassuolo x2
8. Celta Vigo - Sevilla 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto