Topptipset Tips Måndag 13/1

Publicerad på 12 Jan 2020 - 23:23

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jan 2020 - 23:23

England, Italien, Holland och Frankrike är destinationerna som gäller på veckans första Topptips. Notera att kupongen pågår från måndag till onsdag. Dags att tälja värde!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 19.59


1. Parma - Lecce 1
18 omgångar har avverkats i Serie A när mitten tar emot botten på Stadio Ennio Tardini. Parma har varit ett av säsongens stora utropstecken i stövelriket, inte minst tack vare Dejan Kulusevski som ligger tvåa i assistligan. När ligan återupptogs efter juluppehållet kammade dock både svensken och hans lag noll. Parma kommer närmast från en ordentlig avhyvling mot Atalanta, 5-0 slutade det. Lecce förlorade också i återstarten, 1-0 segrade Udinese med efter ett avgörande i slutminuterna. Lecce trivs desto bättre på resande fot, i denna spelform har gästerna plockat poäng i lejonparten av sina försök. När ettan är hårt åtgången måste den ha uppbackning, helst hela vägen.


2. Lorient - Caen 1
På tal om lag som är starka på bortabana, Lorient toppar bortatabellen i Ligue 2. Även hemma på Stade du Mustoir är värdföreningen tung att tas med, här har inte de så kallade Kummelfiskarna fått på näbben sedan oktober månad. Caen har å sin sida inte vunnit en bortamatch i seriespelet sedan oktober månad. Gästerna ligger 18 pinnar bakom Kummelfiskarna efter 19 omgångar, en skräll här är ytterst långsökt. Halvgarderingen till vänster är att betrakta som ett lås!


3. Jong AZ Alkmaar - FC Oss 1
AFAS Trainingcomplex arrangerar ett möte på den nedre halvan av Hollands näst högsta serie. 5-5-10 lyder resultatraden för Jong AZ Alkmaar som trots allt levererat i hemmaborgen. Fyra av de fem senaste bataljerna då Jong AZ stått som värdar har slutat med hemmaseger, bland annat när topplaget Jong Ajax kom på besök. Måndagens besökare har torskat fyra raka fighter i seriespelet på främmande gräs, noll mål framåt inom detta spann bådar inte gott. FC Oss är hela seriens sämsta bortalag och höstens inbördes slutade med AZ-seger. Ettan är högst trolig.


4. Jong PSV Eindhoven - Jong Ajax 2
Akademierna tillhörande Hollands två största klubbar drabbar samman i Eindhoven. Styrkeförhållandena här är inte i närheten av den mellan A-lagen, efter 20 omgångar skiljer 26 poäng. Det är Jong Ajax som har styrkan på sin sida, grabbarna från Amsterdam har framför allt imponerat i offensiven där hela 54 bollar bombats in i rätt bur. Jong PSV har endast petat in 23 bollar, vilket är ytterst lågt med totalfotbollens mått mätt. Jong PSV Eindhoven hade inte en suck vid höstens möte i huvudstaden och lär inte ha det nu heller. Tvåan är bankad och klar!


5. Manchester United - Wolverhampton 1
Vi vänder blickarnas mot de brittiska öarna där det vankas omspel i FA-cupen. Fjärde januari möttes dessa kombattanter på Molineux Stadium, det var ingen rolig historia för den som fått för sig att bevittna det spektaklet. Noll mål och endast två skott på mål totalt. Det var Wolverhampton som sköt skotten men nu blir det tuffare för deras del då mötet ska avgöras på Old Trafford. Manchester United har bara förlorat en enda hemmamatch i Premier League denna säsong. Wolves senaste sju besök på denna arena har slutat med sex segrar för United och ett oavgjort resultat. Börja med favoritettan.


6. Tottenham - Middlesbrough X
London är nästa anhalt, hemma i huvudstaden ska José Mourinho försöka få snurr på de liljevita styrkorna i den bistra verkligheten utan Harry Kane. Sedan lagkaptenen blev långtidsskadad ser det ännu sämre ut för ett redan stukat Tottenham. Spurs har en segerlös svit på fyra tävlingsmatcher nu, i första mötet med Middlesbrough var Spurs illa ute. Boro visade på Riverside att de kan hävda sig mot denna PL-elefant, dessutom har gästerna sprungit riktigt starkt i The Championship under vintern. Fyra segrar och en oavgjord är facit för Boro i de senaste seriematcherna. Värdet österut lockar för mycket för att undvikas, måla brett!


7. Tranmere - Watford 2
Publiken bänkar sig på Prenton Park med stora förväntningar på att få se en riktig fotbollsshow. Första dusten slutade 3-3 efter en sällan skådad upphämtning. Watford gick mot ett enkelt avancemang men mot alla odds åts tremålsledningen upp av det lilla League One-laget. Räkna med att inte Watford begår samma misstag igen, Nigel Pearsons pojkar lär vara ruggigt resoluta i omspelet. The Hornets kommer från en formidabel 3-0-triumf borta mot Bournemouth medan Tranmere kommer från en 0-0-match mot Southend. Blixten slår inte ner två gånger i samma match-up. Spiktvåa.


8. Blackpool - Reading 2
Sista striden hämtas från ett möte som föregåtts av ännu en målglad föreställning. 2-2 slutade första försöket att skilja dessa manskap åt, det var Blackpool som låg närmast segern men Gnanduillet hade inte siktet inställt vid sin chans från elva meter. I grunden ska Reading hållas som klassen bättre än Blackpool, därom råder ingen tvekan. The Royals lirar i en högre division och har dessutom bättre form än hemmalaget. Senaste åtta tävlingsmatcherna bär facit fyra segrar och fyra oavgjorda för gästernas del. Börja med tvåan och täck upp efter plånbok.


Kupongens kassaskåp


Jong Ajax
Man ska inte låta sig luras av namnen här och tro att Jong PSV har ett uns av den klass riktiga PSV har. Det råder enorm klasskillnad gentemot Jong Ajax och spel mot ett mål är att vänta.


Varningens finger!


Middlesbrough
Tottenham har visat gång på gång att de inte är ett lag man vill hålla i handen när det blåser i kuponghögen. Middlesbrough visade i första mötet att de kan fixa friska vindar!


144 rader
1. Parma - Lecce 1x2
2. Lorient - Caen 1x
3. Jong AZ - FC Oss 1x
4. Jong PSV - Jong Ajax 2
5. Man United - Wolves 1x
6. Tottenham - Mboro 1x2
7. Tranmere - Watford 2
8. Blackpool - Reading x2

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto