Topptipset Tips Måndag 13/7

Publicerad på 13 Jul 2020 - 09:35

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jul 2020 - 09:35

Veckan inleds med ett Topptips laddat med 250 000 tusen kronor extra i potten! I Sverige hittas tre kamper där mötet mellan Malmö och Norrköping får sägas vara hela kupongens höjdpunkt. Premier League, Serie A och La Liga ska också tittas till. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Manchester United - Southampton 1
Vi inleder på Old Trafford där Manchester United redan innan avspark anser sig som en vinnare. Detta då Chelsea åkte till Bramall Lane och fick på näbben med hela 0-3 mot Sheffield United. Om “De röda djävlarna” vinner resterande matcher under säsongen är tredjeplatsen deras, med tanke på hur det såg ut i början ska mycket beröm tilldelas Solskjaer och gänget. Offensiven sprudlar och när United nu ställs mot ett omotiverat Saints är det svårt att se något annat än en hemmaseger. Visst, Danny Ings jagar skytteligatiteln men det är en klen faktor för gästerna. Ettan spikas av trots översträckning.

2. Inter - Torino 2
Inter ser inte alls lika imponerande ut som tidigare och känslan är att Contes mannar har börjat checka ut från den här säsongen. Fadäsen mot Bologna följdes upp med endast en pinne mot Hellas Verona, det är knappast resultat som hade synts till om motivationen funnits där. Nu saknar de blåsvarta Barella, Lukaku och Sensi, alla mer eller mindre bärande spelare. Torino får klara sig utan avstängde Zaza och långtidsskadade Baselli, men i övrigt är det ordinarie trupp som Tjurarna reser till Milano med. Mot måndagens motståndare har besökarna trivts bra i modern nutid, med tanke på trupplägen och rådande streckning är det inte läge att blunda för högersidan.

3. Villarreal - Real Sociedad 1
Villarreal har gått sanslöst starkt efter uppehållet och har nu faktiskt en liten chans att nå Champions League. Det krävs att Sevilla klappar ihop fullständigt under de resterande tre omgångarna, men så länge chansen finns kommer “Den gula ubåten” att göra allt de kan för att nå dit. Till den här fajten får värdarna dock klara sig utan ett helt koppel av spelare. Moreno, Bacca, Iborra och Funes Mori är borta av olika anledningar, men trots det är det ändå liten fördel Villarreal när motståndet heter Real Sociedad. Baskerna är helt ur slag och har bara vunnit en enda match sedan uppehållet, mot jumbon Espanyol. Det håller inte. Den på pappret namnstarka bortatruppen bör kunna klara av att lösa en poäng här med tanke på de gulas frånvarolista. 1X.

4. Alavés - Getafe 2
Alavés är kanske hela La Ligas sämsta lag ihop med Espanyol just nu. Nye tränaren Juan Muniz debuterade med en 0-2 torsk mot Real Madrid, och även om just det resultatet inte är mycket att säga om är läget högst kritiskt för baskerna. Tre poäng är avståndet ner till nedflyttning och inte blir det lättare när nu stenhårda Getafe väntar. José Bordalás får klara sig utan ett par namn när startelvan ska tas ut, men tongivande lirare som Mata, Cucurella och Dakonam finns alla tillgängliga. Halvgarderingen till höger är ett riktigt starkt lås.

5. Granada - Real Madrid 2
Ska det bli guld för Real Madrid? Mycket talar för att så blir fallet då ännu en seger plockades mot Alavés i fredags. Det var Marängernas åttonde (!) raka seger sedan återstarten och till den här fajten är även kapten Ramos tillbaka i truppen efter avstängning. Granada är ingen lätt uppgift på bortagräs då värdarna gör en kanonsäsong, men den enda anledningen att krysset får följa med är den stenhårda streckningen som tvåan utsätts för.

6. Malmö FF - IFK Norrköping X
Tidig seriefinal i Allsvenskan! Malmö är framme i cupfinal efter straffdrama mot Mjällby i torsdags och nu väntar alltså raskt en annan typ av “final” då serieledande Norrköping gästar Eleda Stadion. En himmelsblå seger innebär att allt är möjligt i toppen, men vid en eventuell förlust har Norrköping redan nu kopplat ett järngrepp om SM-guldet. Anders Christiansen går en kamp mot klockan för att bli kvitt sina ljumskproblem, med honom i laget är det få som rår på “Di Blåe”. Utan dansken har det dock sett krampaktigt ut och med tanke på vad Peking presterar för stunden finns ingen anledning att inte hela upp här, trots att spelvärdet sitter åt vänster.
  
7. Kalmar FF - Elfsborg 1
Kalmar befinner sig i en liten formdipp just nu då smålänningarna står noterade för tre raka förluster. Det ska dock nämnas för protokollet att Nanne Bergstrands gäng inte behöver skämmas för insatserna mot varken Östersund eller Varberg nu senast. Spelet sitter och så länge de röda fortsätter att skapa chanser kommer det att vända förr snarare än senare. Bra chans väntar nu då ett förmodat tröttkört Elfsborg gästar. Jimmy Thelins mannar kommer närmast från en 120 minuter lång cuphistoria mot Göteborg, där det blev torsk i slutet av förlängningen. Blytungt resultat och med tanke på att den gode Thelin valt att inte rotera så mycket i inledningen är förändringar att vänta här. Spelvärdet på ettan är mycket fint och bjuder in till en trevlig chansspik.

8. Dalkurd - Öster 2
En ganska oviss fajt från Superettan tar oss i mål. Dalkurd, som huserar på Studenternas i Uppsala, har stått för en svajig inledning och det lär bli en säsong huserandes på den undre halvan för de gröna. Öster har inlett desto bättre och parkerar i toppen av tabellen. På konstgräs, som gäller här, är dock smålänningarna usla och det är således i princip omöjligt att välja sida i denna kamp. Gaffeln blir valet då värdet på ettan är för bra för att inte plockas med.

Kupongens kassaskåp
Manchester United
Martial, Greenwood, Rashford, Fernandes och Pogba kommer alla taggade till tänderna mot ett Saints-försvar som inte har något att spela för. Det barkar åt ännu en triumf för United.

Varningens finger!
Torino
Inter är inte att känna igen för stunden och Conte sover nog inte gott med tanke på hur försvaret agerar. Tjurarnas tjur Belotti stångas mot alla försvar och här är det inte omöjligt att Torino åker hem med alla tre poäng.

144 rader
1. Man U - Southampton 1
2. Inter - Torino 1x2
3. Villarreal - Sociedad 1x
4. Alavés - Getafe x2
5. Granada - R.Madrid x2
6. Malmö - Norrköping 1x2
7. Kalmar - Elfsborg 1
8. Dalkurd - Öster 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto