Topptipset Tips Måndag 14/10

Publicerad på 14 Okt 2019 - 01:37

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Okt 2019 - 01:37

Sex EM-kvalmatcher och två fighter från brasilianska Série B förgyller Topptipset veckans första dag. Kupongen kunde med det sagt varit mer trevlig då en mängd understreckade favoriter hittas. Det borgar knappast för hög utdelning då skrällarna lyser med sin frånvaro. Gå för hög radinsats och låg systemstorlek så ska det ändå kunna bli hyfsat klirr i kassan. Lycka till!

Spela på Europatipset – klicka här!


Spelstopp: 20.44


1. Bulgarien - England 2
När Harry Kane satte 1-0 på straff redan i den femte minuten borta mot Tjeckien trodde väl de flesta att matchen var i hamn. Men icke. Engelsmännen gjorde sin sämsta insats så här långt i EM-kvalet och tappade matchen helt till ett betydligt hetare Tjeckien som inte bara kvitterade utan också, helt rättvist, avgjorde matchen i slutet. Englands första poängtapp i detta kval är ett faktum. Bulgarien gjorde en av sina bättre bortamatcher i fredags mot Montenegro där de något oväntat var det bättre laget och låg närmast segern i den mållösa drabbningen. Om England misslyckas med att komma upp i nivå är trepoängaren inte helt given här. För de som jagar de stora pengarna är det helt klart läge att gardera den rikligt streckade favorittvåan med ett kryss.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 15.00 - 6.50 - 1.25
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


2. Frankrike - Turkiet 1
Det krävdes en straff för att Frankrike skulle få hål på Island, men totalt sett var Les Bleus, utan stjärnor som Hugo Lloris, Paul Pogba och Kylian Mbappé, överlägsna spelmässigt. Rättvis seger således. Turkiet hade i sin tur ruggiga problem att avgöra mot Albanien hemma och 1-0 kom först i den 90:e minuten genom Evertons Cenk Tosun. Vi har således en regelrätt gruppfinal att se fram emot där bägge dessa nationer toppar med 18 poäng, men där Turkiet rankas högre på grund av vinsten inbördes mot Frankrike hemma i Konya i juni. På Stade de France får turkarna det betydligt tuffare. Här har Les Bleus inte torskat en kvalmatch sedan 2013 och är genomgående starka. Frankrike lär inte vara nöjda med en andraplats i gruppen och ska ha goda chanser på att ta över som herren på täppan. Trolig tanke, men med tanke på att en pinne är helt okej för Frankrike behöver en kryssgardering till låg procent inte vara fel.
Nordicbet/11/"> Nordicbet-odds 1X2: 1.42 - 4.80 - 7.75
Nordicbet/11/"> Nordicbet-bonus: 100% upp till 1000 kronor!


3. Ukraina - Portugal X
Både Ukraina och Portugal fick enkla matcher i fredags som de vann enkelt mot Litauen respektive Luxemburg. Nu skruvas svårighetsgraden dock upp när ettan Ukraina tar emot tvåan Portugal. Andriy Shevchenkos Ukraina har gjort ett fint kval hittills och är på väg att bygga något spännande. Spets finns i spelare som Oleksandr Zinchenko, Andriy Yarmolenko och Yevhen Konoplyanka. De fick med sig en pinne från Lissabon och ska ha goda chanser till det nu med. I Portugal fortsätter Ronaldo göra mål, men här är det oklart om Nations League-vinnarna går för gruppsegern eller är nöjda med en pinne. Ovisst och det är bara att måla hela vägen.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 3.90 - 3.30 - 2.15
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!


4. Island - Andorra 1
Erik Hamréns ö-nation föll mot Frankrike samtidigt som Turkiet besegrade Albanien med ett sent mål. Det gör läget väldigt vanskligt för Island att ta sig till sitt tredje raka mästerskap. Det ska dock sägas att de har det i egna händer om Frankrike besegrar Turkiet i Paris. Turkarna väntar nämligen på bortagräs nästa månad vilket skulle kunna innebära att de passerar i kraft av inbördes möten. För att så ska kunna bli fallet gäller det först och främst att vinna detta möte när Andorra gästar ön. Den lilla nationen från Pyrenéerna tog en skön triumf mot Moldavien i fredags när Sandefjord-stjärnan Marc Vales hittade nätet för första gången i detta kval för de rödklädda. Helt annat typ av motstånd nu och då räcker inte Andorra till. Solklar etta i Reykjavik.
Nordicbet/11/"> Nordicbet-odds 1X2: 1.06 - 11.50 - 65.00
Nordicbet/11/"> Nordicbet-bonus: 100% upp till 1000 kronor!


5. Kosovo - Montenegro 1
Till Balkan och ett hett derby i Prestini. Den färska fotbollsnationen Kosovo har tagit stora steg framåt och gör ett mycket fint kval. Som trea i gruppen, med åtta poäng på de fem inledande matcherna har nationen ännu inte släppt drömmen om EM. Ska den drömmen leva vidare så krävs det dock tre poäng här efter Tjeckiens skräll mot England. Det ska det finnas bra chanser till. Montenegro gjorde en väldigt intetsägande insats hemma mot bortasvaga Bulgarien och kom inte alls upp i nivå. Sanningen att säga var de faktiskt det sämre laget. Det har sett dåligt ut hela kvalspelet och här är den största stjärnan och kaptenen Stevan Jovetic fortsatt borta från spel på grund av skada. Håller sig ettan under 60 procent är det en fullt tänkbar spik.
Nordicbet/11/"> Nordicbet-odds 1X2: 1.65 - 3.75 - 5.85
Nordicbet/11/"> Nordicbet-bonus: 100% upp till 1000 kronor!


6. Moldavien - Albanien 2
Moldavien visade prov på hur begränsade laget är i fredags när de förlorade mot Andorra. Andorra!? Bara San Marino, Malta, Gibraltar och Liechtenstein rankas faktiskt lägre än detta Moldavien och det är ingen vacker syn att se landet “trilla” boll. Albanien höll fanan uppe länge i den tuffa bortamatchen mot Turkiet och gjorde en riktig kämpainsats. Tungt att släppa in 0-1 på övertid så klart, men här tar de rödsvarta örnarna revansch direkt. Det är klasskillnad på dessa fotbollslag och tvåan kan spikas utan ångest. 
Nordicbet/11/"> Nordicbet-odds 1X2: 5.35 - 3.40 - 1.77
Nordicbet/11/"> Nordicbet-bonus: 100% upp till 1000 kronor!


7. Atlético GO - Ponte Preta 1
Kupongen avslutas natten till tisdag med brasiliansk sambafotboll från Série B. Atlético GO är ett topplag som har målet inställt på finrummet. En tredjeplats när endast tio omgångar återstår bådar gott även om formen varit lite sisådär på slutet. Glädjande är åtminstone att målsprutan Mike kommit igång efter en tyngre period och hittat nätet i de två senaste matcherna. Hemmaspelet på Estádio Antonio Accioly är dessutom stabilt med sex raka utan nederlag. Ponte Preta håller till i mitten men har alltjämt chansen att lösa uppflyttning. Stora frågetecken kan dock sättas för bortaspelet med senaste segern i den spelformen för två månader sedan. Atlético GO har fem vinster på de sex senaste inbördes och bör lösa en viktoria. Klar utgångsetta.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.00 - 3.20 - 4.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!

8. Guarani - Botafogo 1
VI förflyttar oss till Brasiliens största stad, São Paulo, där Guarani är ett av flera lag som håller till. Indianerna, som det grönvita hemmalaget kallas, har haft en halvdan säsong. Det kan alltjämt både bli uppflyttning och degradering. Hemmaspelet har dock varit tipp topp den senaste tiden med fyra raka och här räds de knappast ett Botafogo som gått tungt på slutet. Gästerna från Rio de Janeiro har endast en trepoängare på sina fem senaste där avsaknaden av en pålitlig målskytt varit tydlig. Här ser bortalaget ut att streckas för hårt och då är det givet att utgå från ettan.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.30 - 2.90 - 3.50
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!

Kupongens kassaskåp!


Island
Det ska givetvis vara enorm klasskillnad mellan Island och Andorra, särskilt på vulkanön. Islänningarna är inte kända för att krossa motståndarna, men här ska det kunna springa iväg till 3-4 bollar.


Varningens finger!


Bulgarien
Snudd på omöjligt att hitta rensare på denna kupong. Krysset i Bulgarien är en av få tänkbara streck under 20 procent. Balakovs mannar har varit bra på hemmagräs under flera år och Englands förlust mot Tjeckien efterlämnade en hel del frågetecken. Helt klart ett tecken som måste med denna måndag.


144 rader
1. Bulgarien - England x2
2. Frankrike - Turkiet 1x
3. Ukraina - Portugal 1x2
4. Island - Andorra 1
5. Kosovo - Montenegro 1x
6. Moldavien - Albanien 2
7. Atlético GO - Ponte Preta 1x
8. Guarani - Botafogo 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto