Topptipset Tips Måndag 14/12

Publicerad på 14 Dec 2020 - 09:10

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Dec 2020 - 09:10

Ny vecka på Topptipset där majoriteten av fighterna hittas i andradivisioner. Förutom Europa görs en avstickare till Sydamerika där ett spännande Série B-möte står på menyn. Både spiken och skrällen hittas däremot i Holland. Veckan inleds alltid bäst med åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:44

1. Odense - Midtjylland 2
Serieledarna i danska Superliga, Midtjylland, beger sig söderut där tabellnian Odense väntar hemma på Nature Energy Park. “De Stribede” i hemma-uniformen får slita ont på en tunn trupp när hela fem ordinarie spelare saknas inför denna batalj – där tyngsta tappen är de egna produkterna Frokjaer och Thomasen. Gästerna har matchats tätt med Champions League-spel som varvats parallellt med den inhemska ligan, men de regerande mästarna har en bred trupp att gå runt på och kliver in som stora favoriter i detta möte. Priskes manskap kan mönstra en elva med lirare som Cajuste och Dreyer och det mesta tyder på att “Vargarna” packar ned tre poäng i bagaget inför hemresan till Herning. Tvåan spikas trots hög streckning!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

2. Celta Vigo - Cádiz 2
Nykomlingarna Cádiz har imponerat i La Liga hittills och faktum är att de gulklädda fajtas om Europaplatserna. För tillfället huserar “El Submarino Amarillo”, eller “Den gula ubåten” på en respektabel sjätteplats i tabellen – vilket innebär kval till Europa League om det blir lagets slutgiltiga placering när säsongen summeras. Celta Vigo som står för värdskapet hemma på Estadio de Balaídos har lyft sig från jumboplatsen och klass finns i truppen – inte minst i form av lirare som Aspas och Nolito. “Célticos” har dock både Yokuslu och Murillo avstängda inför denna batalj och är således defensivt försvagade. De ljusblå får se upp då de tillresta trivs på bortaplan och på en bra dag kan slå samtliga lag i den spanska högstaligan. Den lågt betrodda tvåan åker in först även om alla tecken är att rekommendera!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

3. Girona - Rayo Vallecano X
Vi fortsätter i Spanien men hoppar ned ett snäpp till Segunda där två sällskap som aspirerar på topp-placeringarna drabbar samman. Bägge lagen har 27 poäng och är därmed grannar i en tight ligatabell, och gästerna kliver in på Municipal de Montilivi med det knappa favoritskapet. Rayo kommer från en viktig vinst mot mittenlaget Logrones, där den ovärdelige anfallaren Antonin var inblandad i det mesta. Värdarna från Katalonien, som precis som Vallecano trillade ur La Liga 2019, har imponerat den senaste tiden och har två raka segrar på den egna gräsmattan. På förhand jämn tillställning där två skickliga lag kommer att ta ut varandra. Börja i mitten och luta sedan åt höger där den spelvärda tvåan fyndas!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

4. Reggina - Venezia 1
Andradivision även här när italienska Serie B bjuder på mötet mellan Reggina och Venezia. Zanettis manskap lämnar lagun-staden Venedig och beger sig till stövelns tå där Reggina väntar på Stadio Oreste Granillo. Gästerna har tagit sig upp i toppen av ligan och har endast fem pinnar som skiljer dem från serieledarna Salernitana. Bortaspelet har dock hackat en del för “Lagunari”, som endast kan stoltsera med en ynka vinst på turné denna säsong. De hemmahörande från Reggio di Calabria värderas som jämlikar med kvällens antagonister trots att de kämpar i ligans nedre regioner. De vinröda, med Denis och Crisetig i spetsen, har hög kapacitet och ska inte räknas ut. Fint värde ute till vänster dessutom vilket innebär att ettan inleder streckandet!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

5. Le Havre - Clermont 2
Över till franska Ligue 2 där Le Havre agerar värdar hemma på Stade Océane när topplaget Clermont kommer på besök. Hemmalaget, som är kända för sin ungdomsakademi som producerat spelare som Lassana och Mendy, ser inte ut att göra en säsong som går till historieböckerna. De blåklädda ligger på en 13:e-plats i den franska andraligan och kan vid en förlust denna afton halka ett snäpp närmare bottenstriden. De besökande har klasspelare som Bayo (tvåmålsskytt senast) och Berthomier och målas upp som klara favoriter i detta möte. Bortasegern är minst sagt trolig och tvåan inleder därför. Le Havre är dock svåra att få hål på och krysset kan gott inkluderas om stålar finns!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

6. Jong Utrecht - FC Oss 1
Vi beger oss till nederländerna där Jong Utrecht gästas av tabellgrannen FC Oss som närmast kommer från en prestigeseger mot Jong PSV, där mittfältsmotorn Kaak var inblandad i det mesta. De rödvitrandiga från Noord-Brabant har förvisso två raka segrar i ryggen men har inte rosat marknaden när det kommer till spelet på bortaplan. Endast en vinst på de sju senaste resorna talar sitt tydliga språk, och Wels herrskap väntas tvingas addera ytterligare en till efter besöket i järnvägs-staden. Värdarna håller hög kvalité trots att de ligger och skvalpar i de nedre delarna av Eerste Divisie, och har sin största stjärna i mittfältaren Acheffay som även spelar i klubbens Eredivisie-lag. Ettan kan spikas till trevlig procent!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

7. Roda - Helmond Sport 2
Fortsättning följer i samma liga när Jurgen Streppels Roda, som inte förlorat på fyra matcher, välkomnar Helmond Sport till Parkstad Limburg-stadion. De gulsvarta i hemma-skruden må ha fått med sig poängen den senaste tiden, men spelet har stundvis hackat och Lambrix och company i backlinjen har sett vilsna ut. Helmond Sport beger sig söderut till Kerkrade med en fin prestation i ryggen då de svartröda dominerade matchen mot Jong Utrecht – trots att det slutade med en tung 1-2-förlust. Boessens gäng kan sträcka på sig och har nu laddat om inför en ny fajt. Värdarna sitter förvisso på favoritskapet men när ettan målas upp till runt 70 procent är helgarderingen med tvåan som utgång ett måste!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

8. Operário - Ponte Preta 1
Vi avslutar i Brasilien och landets andradivision Série B där ett mittenmöte mellan Operário och Ponte Preta står på agendan. Det vitsvarta hemmalaget är på gång och har tagit poäng fyra av sina fem senaste matcher (om än tre kryss), och Costas manskap med Rafael och Bueno da Silva i spetsen har klättrat i tabellen den senaste tiden. Gästerna har inte haft fullt lika roligt under denna period då förlusterna haglat, däribland en blytung sådan mot bottenlaget Botafogo. Ruan och Carvalho dos Santos, som bildar mittlås hos “De kvinnliga aporna”, har släppt igenom på tok för enkla mål, i synnerhet på resande fot. Ettan är trolig och inleder, men den som vill luta sig mot ett stabilt lås slänger in krysset också!
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365

Kupongens kassaskåp
Jong Utrecht
Farmarklubben till Eredivisie-klubben Utrecht har spelare som Hilterman och Acheffay som har rutin från den holländska högstaligan. FC Oss får se upp mot ett betydligt skickligare hemmalag!

Varningens finger!
Helmond Sport
Håller jämna steg med Roda som står för värdskapet och den smaskiga tvåan kan bli en fin rensare på kupongen!

144 rader
1. Odense - Midtjylland 2
2. Celta Vigo - Cádiz 1x2
3. Girona - Vallecano x2
4. Reggina - Venezia 1x
5. Le Havre - Clermont x2
6. Jong Utrecht - FC Oss 1
7. Roda - Helmond Sport 1x2
8. Operário - Ponte Preta 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto