Topptipset Tips Måndag 14/6

Publicerad på 14 Jun 2021 - 10:23

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jun 2021 - 10:23

Den nya veckan inleds med en riktig smäll till Topptips. Kupongen är laddad med 500.000 i extrapengar och sträcker sig över två dagar. Förutom EM och Copa América hittar vi också en vänskapslandskamp mellan Brasiliens damer och Kanadas dito samt en fajt från Eliteserien. Nu kör vi!

Succé för våra Andelsspel! Gå med i vårt lag – köp en andel för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:59



1. Spanien - Sverige 1
Vissa oklarheter råder kring både Spanien och Sverige då spelare i respektive lag lämnat positiva Corona-tester. I Blågult har bland annat Svanberg och Kulusevski ådragit sig viruset och det återstår att se om fler spelare tvingas lämna återbud. Busquets och Diego Llorente är hittills de smittade i Spanien, men med tanke på den breda trupp Luis Enrique förfogar över ska det inte betyda alltför mycket. Hemma i Sevilla kommer La Roja att få publiken med sig och senast Sverige var på spansk mark blev det överkörning (0-3). Mycket tyder på att Janne och company torskar igen. Ettan är trolig.

2. Polen - Slovakien X
Polen har drabbats av väldigt tunga avbräck inför EM. Varken Piatek eller Milik kommer till spel vilket innebär att Lewandowski får dra i princip hela offensiven på sina axlar. Zielinski är den som ska hitta fram med passningar till superstjärnan, men Slovakien lär lägga extra hård bevakning på nämnda herrar. Lyckas de hålla stjärnduon i schack är mycket vunnet. Slovakerna kommer i sin tur att satsa mycket på omställningar och fasta situationer och då Polen inte sett alltför bra ut defensivt är det en taktik som kan visa sig framgångsrik. Helst alla tecken då Polen inte är att lita på.

3. Argentina - Chile 1
Copa América spelas denna gång i Brasilien och förutom värdlandet är även Argentina en given kandidat till att ta hem titeln. Messi, Di María, Agüero och Martínez bildar en sagolikt högoktanig offensiv kvartett, men Lionel Scalonis mannar har också en tendens att vika ner sig. Chile grejade 1-1 borta mot samma opponent i det sydamerikanska VM-kvalet häromsistens och även om Alexis Sánchez dras med skadebekymmer ska Chile kunna stå upp bra även här. 1X är ett lås.

4. Paraguay - Bolivia 1
Paraguay noterade sin första förlust i VM-kvalet när Brasilien (0-2) blev för svåra senast. Dessförinnan stod Eduardo Berizzo och company utan nederlag och förbundskaptenen förtjänar beröm för hur han utvecklat detta Paraguay. I grunden råder det inga tvivel om att Berizzos mannar är det bättre laget jämfört med Bolivia, men ettan lär också streckas därefter. Bolivianerna kommer från två raka utan förlust i VM-kvalet och större under har skett än att de skulle lyckas ordna en pinne här. 1X.

5. Brasilien Dam - Kanada Dam X
Världssjuan Brasilien ställs mot åttan Kanada i Cartagena. Således försvinner hemmaplansfördelen från båda aktörerna. Brasilien har enorm spets i Marta, Formiga och Debinha och trion är vital för förbundskaptenen Pia Sundhage. Bev Priestman har dock också ett lag som är väldigt slagkraftigt på pappret. Sinclair, Beckie och Schmidt besitter alla spetskvaliteter och här går inte Brasilien så säkra som strecken antyder. Alla tecken föredras i sydöstra Spanien.

6. Stabaek - Tromsö 1
Vi lämnar landslagen därhän för ett tag och sticker emellan med en kamp från norska Eliteserien. Nykomlingarna Tromsö har fått en trög start i finrummet med endast en seger på de inledande sex matcherna. 0-2 i nacken hemma mot Sarpsborg senast var en tung smäll. Stabaek lär spendera det mesta av säsongen i tabellens mittskikt och resultatraden 1-2-1 hittills är en väntad sådan för Janne Jönsson och company. Här löser värdarna minst en pinne. 1X liras.

7. Ungern - Portugal 2
Ungern har hamnat i den tuffaste gruppen i mannaminne då de ska kampera med Portugal, Frankrike och Tyskland. Dominik Szoboszlai hade onekligen behövts på plan med sin kreativitet, men storstjärnan har tvingats lämna återbud på grund av skada. Då blir det svårt att hävda sig i denna grupp. Portugal är regerande Europamästare och truppen är faktiskt ett snäpp bättre denna gång än vad den var 2016. Cristiano Ronaldo har siktet inställt på skytteligatiteln och här skjuter han Ungern i sank. Tvåan singlas trots att den överstreckas.

8. Frankrike - Tyskland 1
Gigantmöte från München där de regerande världsmästarna ställs mot de mesta Europamästarna. Frankrike går in som huvudfavorit till guldet och Didier Deschamps lagbygge saknar svagheter. Mbappé, Griezmann och Benzema är en helt otrolig trio längst fram. Den sistnämnda fick förvisso bytas ut efter 30 minuter mot Bulgarien, men det ska inte vara någon fara med hans medverkan här. Tyskland har gått igenom en motig tid de senaste åren och det är framför allt försvaret som spökat för Löw och company. Mot EM:s mest högoktaniga offensiv riskerar den att blottas. Samtidigt besitter tyskarna en del offensiv spets och med smygvärde på tvåan är gubben (etta-tvåa) en sund lösning.

Kupongens kassaskåp
Portugal
Klasskillnad är att vänta i Budapest och även om Ungern har ett massivt publikstöd i ryggen har de inte en suck mot Portugal. Tvåan kan med gott samvete lämnas allena.

Varningens finger!
Slovakien
Polen saknar mängder med spelare i offensiven och även Jan Bednarek dras med skadebekymmer. Högersidan måste därmed testas i Sankt Petersburg.



144 rader
1. Spanien - Sverige 1
2. Polen - Slovakien 1x2
3. Argentina - Chile 1x
4. Paraguay - Bolivia 1x
5. Brasilien D - Kanada D 1x2
6. Stabaek - Tromsö 1x
7. Ungern - Portugal 2
8. Frankrike - Tyskland 12

Succé för våra Andelsspel! Gå med i vårt lag – köp en andel för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto