Topptipset Tips Måndag 16/12

Publicerad på 16 Dec 2019 - 09:43

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Dec 2019 - 09:43

Veckans första upplaga av Topptipset bjuder på en rejäl resa genom Europa. Det svengelska mötet mellan Hodgson och Potter är kvällens karamell. Vi har dessutom hittat en riktigt spelvärd rensare. Låt veckan börja med bra deg!
Precis så som den förra slutade.
Då drog vi in nästan 70 000 kronorEuropatipset!

Spela på Topptipset – klicka här!

Spelstopp: 18.59

1. Crystal Palace - Brighton 2
Kupongen rivstartar i London med ett möte mellan två Sverigebekantingar. Roy Hodgson som tränat både Halmstad och Malmö håller nu i trådarna hos Crystal Palace som ligger tia i Premier League. På andra sidan av Selhurst Park står ex-östersundaren Graham Potter med sitt Brighton som passerar Palace vid seger under måndagskvällen. Båda dessa klubbar har sett positiva ut senaste veckorna, i synnerhet Brighton som slog Arsenal på Emirates vid sin senaste utflykt. Gästerna vann dessutom båda inbördes förra säsongen, när ettan överstreckas faller det sig naturligt att inleda streckandet från höger i detta hatmöte.

2. Cagliari - Lazio 2
Sardinien är nästa anhalt, här huserar ingen ex-allsvensk tränare men väl en malmöitisk burväktare. Robin Olsen har gjort en jättefin höst i Cagliaris kasse, dessvärre är han avstängd nu. Ett jätteavbräck för ligafemman som även har fältherren Marko Rog på botbänken. Då blir det inte lätt att ta sig an den makalösa offensiv som anländer från Rom. Lazio har gjort 36 mål på sina 15 kamper i Serie A, Ciro Immobile toppar skytteligan i överlägsen stil med sina 17 fullträffar. Den gästande serietrean har inte förlorat en match i det italienska finrummet sedan september månad. Trygg tvåa.

3. FC Köpenhamn - Odense X
Skandinaviens bidrag till kupongen hämtas från Malmö FF:s nya favoritarena. FC Köpenhamn kan trösta sig med att ha gått vidare i Europa League trots att MFF kom hit och gav danskarna en lavett i torsdags. Även i den inhemska ligan har FCK fått sig oväntat många lavetter, vid nederlag denna afton har Ståle Solbakkens mannar sju poäng upp till serieledande Midtjylland. Odense ligger i mitten av Superligan efter den mållösa matchen mot Ålborg senast. Historiskt sett har FCK haft lätt för Odense men dagens köpenhamnare är inte vad tidigare upplagor varit så den här sönderstreckade ettan går inte att köpa. Både krysset och tvåan måste med!

4. Darmstadt - Stuttgart 2
Från Parken i Köpenhamn till Merck-Stadion am Böllenfalltor. Värdföreningen har haft en dyster höst och återfinns först på plats 14 i den tyska andradivisionen. Darmstadt lyckades inte få hål på nästjumbon Wehen förra helgen. Stuttgart fick hål på Nürnberg för en vecka sedan, 3-1 slutade det till Mario Gómez och hans vänner efter att den gamla skyttekungen hittat in i protokollet. Stuttgart ligger trea i Zweite Bundesliga och har helt klart material för en omedelbar återkomst till högsta serien. När tvåan tycks erbjuda tillräckligt värde för att spikas är det bara att plocka fram järnklubban.

5. Guingamp - Troyes 2
Även i den franska andradivisionen har vi att göra med två klubbar som nyligen befann sig högst upp i seriehierarkin. Guingamp slutade sist i Ligue 1 förra säsongen och tappade följaktligen flera fina pjäser, inte minst Marcus Thuram som nu gör succé i Bundesliga. Troyes lirade i Ligue 1 förrförra säsongen, förra säsongen slutade gästerna trea i andradivisionen och var på vippen till att avancera. Troyes har gjort en klart bättre höst än Guingamp och på resande fot har gästerna bara torskat en gång av åtta möjliga. X2.

6. Trapani - Pisa X
Åter till den så kallade stöveln för en fight från Serie B. Trapani har det svettigt nere i bottenträsket, att snitta mindre än en pinne per omgång innebär att man ligger näst sist när snart halva serien avverkats. Pisa har plockat sju poäng mer än hemmalaget efter att gästerna inkasserat den prydliga resultatraden 5-5-5. På resande fot är dock inte Pisa särskilt stabila även om prydligheten följer med även då, 0-3-3 senaste tre månaderna bådar inte gott inför trippen till Erice. Streckningen verkar landa korrekt och hela säkerhetsbältet bör spännas fram omgående.

7. Santa Clara - Sporting Lissabon 2
Sporting Lissabon är klara för slutspelet i Europa League. Torsdagens 3-0-torsk mot gruppettan LASK var endast av akademiskt intresse. I inhemska ligan ligger Örnarna från huvudstaden inom den toppkvartett som har möjlighet till nya äventyr på kontinenten. Santa Clara ligger i andra änden av tabellen men marginalen till giljotinen är tryggad. Värdarna pressade Benfica nyligen och grabbarna från Azorerna ska inte ses som chanslösa nu. Ettan lockar även om tvåan är favorittippad med rätta. Fram med gaffeln (etta-tvåa).

8. Porto - Tondela 1
Mäktiga Estádio do Dragao agerar slutstation på måndagsfärden. Porto ligger tvåa i Primeira Liga med sju poäng upp till Benfica och den här matchen i handen. I hemmaborgen är Pepe och pojkarna smått omutbara. Idel segrar och en målskillnad på 15-0 är löjligt starka papper. Nu får dock Porto något att bita i när seriens näst bästa bortalag kommer på besök. Tondela är sämst av samtliga vad gäller hemmatabellen men på resande fot har det bara blivit ett enda nederlag denna höst. Porto som vunnit motsvarande möten med hållen nolla senaste tre säsongerna är givna storfavoriter men det är helt klart läge att peta med ett rensarkryss.

Kupongens kassaskåp!
Lazio
Ciro Immobile och hans kumpaner tar sig an ett svårt sargat Cagliari på Sardinien. Lazio slog Juventus med 3-1 förra helgen och ska inte ha några problem mot Olsens lag när Olsen saknas.

Varningens finger!
Odense
Jakob Michelsens mannar har fått betydligt mer vila än FC Köpenhamn och tvåan på Parken betalar så bra att ingen vettig kupong kan missa den!

Spela på Topptipset – klicka här!

144 rader
1. C. Palace - Brighton x2
2. Cagliari - Lazio 2
3. FCK - Odense 1x2
4. Darmstadt - Stuttgart 2
5. Guingamp - Troyes x2
6. Trapani - Pisa 1x2
7. S. Clara - Sporting 12
8. Porto - Tondela 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto