Topptipset Tips Måndag 16/8

Publicerad på 16 Aug 2021 - 07:51

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Aug 2021 - 07:51

Fotboll från Skandinavien och den Iberiska halvön tittas till på Topptipset denna måndag. Potten är spetsad med en kvarts miljon extra och med tungan rätt i mun kan vi förhoppningsvis räkna in åtta gröna bockar innan sänglampan släcks. Vi inleder på Studenternas i Uppsala där hemmaskrällen ligger i luften. Let’s go!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18:59



1. Sirius - AIK X
Spelarna i AIK hade all rätt att sträcka på sig efter derbysegern mot Djurgården. De svartklädda från Solna har nu tagit 13 poäng på de fem senaste matcherna och kan vid seger på Studenternas placera sig bland de tre bästa lagen i Allsvenskan. Det är dock ingen enkel uppgift som väntar då Sirius är starka hemma i universitetsstaden. Daniel Bäckströms mannar har vunnit två av sina tre senaste fajter i hemmaborgen. Gnaget har varit svajiga på resande fot och saknar dessutom viktige Otieno som är avstängd. Med nuvarande streckfördelning räknas 1X därför in så tidigt det bara går. Alla tecken helst.

2. Varberg - Örebro 1
Varberg räknades ut av de flesta experterna inför säsongen. Visst, Jocke Perssons hallänningar bjuder sällan på någon tiki-taka-fotboll, men är starka som kollektiv och får allt som oftast med sig poäng. Fyra matcher i Allsvenskan utan förlust vittnar om att de grönklädda är att räkna med, i synnerhet hemma på naturgräset där de slagit både Peking och Blåvitt denna säsong. I Tashreeq Matthews finns dessutom en formstark spelare med det lilla extra i offensiven. Örebro går mot en fiaskosäsong då de vitklädda från Närke vunnit blott tre matcher sedan serien drog igång. Med spektakulära värvningar som nygamle Besara och den tidigare Bajen-stjärnan Jiloan Hamad kan ÖSK höja sig, men i denna duell talar både bortastatistiken och underlaget till gästernas nackdel. Ettan är en suverän spik.

3. Villarreal - Granada 2
La Liga har dragit igång igen och i omgång 1 ställs Supercupfinalisterna Villarreal mot Granada. Värdarnas finalförlust mot Chelsea i veckan har troligen orsakat en del muskel- och ledvärk då matchen gick hela vägen till straffläggning. “Den gula ubåten” tvingas nu ladda om när svårslagna andalusier kommer på besök. Till denna säsong har gästerna förvisso tappat veteranen Roberto Soldado till Levante, men å andra sidan har intressanta spelare som Monchu (Barcelona) och Luis Abraham (Velez Sarsfield) anslutit till spelartruppen. Bland nyförvärven finns även anfallaren Carlos Bacca som tillhörde just Villarreal förra säsongen. Denna kamp blir förmodligen jämnare än vad strecken antyder – dra till med alla tecken och jobba in bortaknallen!

4. Elche - Athletic Bilbao 2
Elche lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar i La Liga förra säsongen. Detta efter att ha slagit just Athletic Bilbao i säsongens sista match, en seger som alltså räddade kontraktet för de Alicante-bördiga. Gissningen är att det blir andra bullar denna gång när trotjänaren Iker Muniain ska lotsa sina basker mot tre poäng i premiären. Lejonen från Bilbao har sett starka ut under försäsongen där de hållit jämna steg med Premier League-lag som Liverpool och Southampton. Värdarna är sämre spelare för spelare och bör vara en lämplig munsbit för de rödvita. Spiktvåa.

5. Málaga - Mirandés 2
Sejouren i paellans hemland avslutas i Costa del Sol där Segunda-mötet mellan Málaga och Mirandés ska synas i sömmarna. Båda herrskapen tillhörde mitten av andradivisionen förra säsongen. När inbördes statistik tittas till är det tydligt att det brukar vara svårt att urskilja en vinnare mellan de två. Tre av de fyra senaste mötena mellan lagen har nämligen slutat oavgjort. Escobar Lolos gästande manskap har dock aldrig förlorat en tävlingsmatch på Estadio La Rosaleda. Mycket talar för att de rödsvarta håller den fina sviten vid liv. När tvåan ligger och skvalpar kring 20-25 procent är den given som utgångstecken. Säkra gärna upp med krysset.

6. Vejle - Aalborg 1
Kupongens enda danska bidrag hittas vid Vejlefjorden där viktiga poäng står på spel. Hemmalaget Vejle trycktes tillbaka i skorna av Midtjylland senast (1-4) men lyckades dessförinnan plocka poäng mot de regerande ligamästarna Bröndby. VBK har en intressant trupp med unga talanger som Wahidullah Faghir och Dimitrios Emmanouilidis och de rödvita står allt som oftast för en optimistisk och anfallsinriktad fotboll. Aalborg, som placerade sig på en blygsam niondeplats förra säsongen, saknar alltjämt anfallarna Herraiz och Andersen och har ännu inte vunnit på bortaplan sedan ligan drog igång. När värdet lägger sig i västerled fimpas därför tvåan helt. 1X.

7. Boavista - Pacos de Ferreira 1
Vi återvänder till den Iberiska halvön för att avsluta med dubbla kamper i den portugisiska högstaligan, Primeira Liga. Först ut är mötet mellan Boavista och Pacos de Ferreira – två sällskap som värderas som likvärdiga av oddssättarna och troligen inte kommer ha något med toppstriden att göra denna säsong. Gästerna var ute på Europaäventyr i veckan och säkrade, trots förlust, ett avancemang i kvalet till Europa Conference League. Även om coach Jorge Simão vilade några av sina viktigaste pjäser sitter matchen möjligen kvar i benen hos övriga. De schackrutiga värdarna är erkänt starka hemma i Porto och kommer att styra och ställa denna måndag. Dessutom har Affonso och company tagit poäng mot Pacos i fyra raka hemmamatcher. 1X känns tryggt.

8. Belenenses - Marítimo 1
Belenenses välkomnar Funchal-klubben Marítimo till fastlandet för vad som förväntas bli en jämn kamp. De förstnämnda förlorade mot giganten Porto i öppningsmatchen, men här ska de blåvita ges goda chanser att skörda säsongens första poäng. De tillresta Lejonen brukar nämligen ha problem utanför den egna ön. Lägg även till att Julio Velásquez manskap ännu inte gjort ett enda mål sedan tävlingssäsongen drog igång. Två raka förluster på Estádio Nacional do Jamor kan därför mycket väl bli tre denna afton. Colombianske strikern Cassierra Cabezas är en tänkbar matchvinnare för värdarna. Ettan först, krysset sen.

Kupongens kassaskåp
Varberg
Det är inte lätt att besegra Varberg på Påskbergsvallen. Hallänningarna ser ut att lyckas motbevisa experterna denna säsong då poängen rullar in på löpande band. Ett bortasvagt Örebro kommer att få svettas på naturgräset. Bra spiketta!

Varningens finger!
Granada
Villarreal slet i 120 minuter plus straffläggning när de förlorade Supercupfinalen mot Chelsea i veckan. Ansträngningen kan komma att göra sig påmind när ett klurigt Granada gästar El Madrigal. Alla tecken åker in i hopp om en bortaskräll.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!



144 rader
1. Sirius - AIK 1x2
2. Varberg - Örebro 1
3. Villarreal - Granada 1x2
4. Elche - Athletic Bilbao 2
5. Málaga - Mirandés x2
6. Vejle - Aalborg 1x
7. Boavista - P.Ferreira 1x
8. Belenenses - Marítimo 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto