Topptipset Tips Måndag 17/2

Publicerad på 17 Feb 2020 - 09:18

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Feb 2020 - 09:18

Veckan startar på ett underbart sätt. En måndag med stormöte i Premier League mellan Chelsea och Manchester United, vad mer kan man begära. Utöver europeisk fotboll blir det även sydamerikanskt spel på Topptipset som är kryddat med gott värde!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 19:59. Topptipset tips 17/2.


1. Chelsea - Manchester United 1
Pang på rödbetan, vi kliver rakt in i elden på Stamford Bridge. Stormöte är detta men inte toppmöte, plats fyra respektive nio är iskalla fakta och glappet till topptrion är avsevärt. Chelsea presterade bra på King Power Stadium senast, 2-2 mot trean Leicester bärgades efter dubbla kassar signerade Rüdiger. Manchester United spelade samtidigt 0-0 mot Wolverhampton på Old Trafford. Chelsea har helt klart gjort en vassare säsong än United och när gästerna saknar sina två bästa spelare, skadade duon Pogba/Rashford, ska Londonlaget åtminstone plocka poäng. 1X är ett lås.


2. Milan - Torino 2
På tal om storklubbar som inte längre än topplag kommer vi osökt till San Siro. Den slumrande jätten Milan befinner sig på tionde plats i Serie A med den beskedliga resultatraden 9-5-9. Trots Zlatans inträde har de rödsvarta tre raka tävlingsmatcher utan triumf. Torino befinner sig fem poäng bakom värdlaget men senaste årens inbördes möten talar starkt för att Torino ska streckas högre än vad som nu är fallet. Nyligen vann Tjurarna från Turin mot Roma i Rom och om ännu en drake fälls under måndagskvällen blir det friska vindar i kuponghögen. Både krysset och tvåan måste med på varje vettig kupong!


3. Bochum - Stuttgart 2
Slumrande storklubb är ett epitet som stämmer in även på Stuttgart men nu har Die Roten vaknat till liv. Vid viktoria på Vonovia Ruhrstadion kliver Mario Gómez och company upp på samma poäng som tabelltvåan Hamburg. Bochum är på en helt annan nivå, värdarna ligger intill giljotinen i Zweite Bundesliga och att endast ha vunnit tre av elva hemmamatcher bådar icke gott. Stuttgart vann höstens inbördes och ska ha första strecket även denna gång. Tvåan garderas endast med hänsyn till att den blivit hårt åtgången.


4. Chievo - Salernitana 1
Åter till stöveln där två svårslagna kombattanter drabbar samman på Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Endast överlägsna serieledarna Benevento har färre förluster än Chievo den här säsongen, “De flygande åsnorna” kommer närmast från en delad pinne i Pisa. Salernitana slog Trapani, om än något turligt, förra måndagen och gästerna är obesegrade sedan årsskiftet. Senaste motsvarande möte slutade med seger för Chievo men två av de senaste tre inbördes har slutat med delad ära. Krysset ska haka på fortast möjligt.


5. Chateauroux - Lens 2
Franska Ligue 2 tar vid med möte där botten tar emot toppen. Chateauroux har samlat på sig 25 pinnar på 24 rundor, därmed är det blott tre pinnar ner till bottentrion. Värdföreningen har varit särskilt svag hemma i Berry, här har Chateauroux en enda vinst på elva försök och jumboplatsen är därmed intagen i hemmatabellen. Lens ligger tvåa i ligan med den formidabla resultatraden 13-8-3. De rödgula besökarna har sin stora styrka i defensiven, den franska andradivisionens tightaste gäng har hållit nollan i tre raka matcher, samtidigt som firma Robail/Banza trollar i kedjan. Tvåan är utom diskussion!


6. Jong Ajax - NAC Breda 2
Vad var det egentligen som hände på Sportcomplex Zoudenbalch förra veckan? Att Jong Ajax skulle förnedras av Jong Utrecht hade ingen förutsett, 7-2 i baken där lär fortsatt sitta i skallarna på talangerna från huvudstaden. NAC Breda kommer närmast från en storstilad seger i Alkmaar där AZ från finrummet lades på rygg med 3-1 i cupspelet. De gulsvarta har nu bara torskat en av sina senaste nio tävlingsmatcher. Båda dessa gäng ligger på kvalplats till Eredivisie i dagsläget, då är det svårt att köpa en kraftigt vänstervriden streckning. Tvåan lockar mest men det är läge att blicka brett i Johan Cruijffs själsliga hem.


7. Estudiantes - Defensa y Justicia 1
Från Amsterdam till La Plata, fem fem mil söder om Buenos Aires. Hit är det inte lätt att komma som gästande lag, Estudiantes står noterade för 6-2-1 på eget gräs och endast tre insläppta bollar i hemmaborgen är brutalt bra papper. Defensa y Justicia är visserligen ett stabilt bortalag men senaste segern på resande fot skedde i oktober. Kryssbenägenheten är påtaglig på båda sidor, senaste fem omgångarna innehåller fyra delade pinnar för Estudiantes och tre stycken för Defensas del. 1X.


8. Independiente - Arsenal de Sarandi 1
Vi stänger butiken med en uppgörelse till i argentinska Superliga. Independiente hade en svag höst men sedan uppehållet har det sett betydligt bättre ut för “De röda djävlarna”. Rosario slogs tillbaka med hela 5-0 i senaste seriestriden här i huvudstaden, därefter vann värdarna även mot brasilianska Fortaleza i Copa Sudamericana. Arsenal de Sarandi har gjort motsatt resa, efter en läcker höstsäsong har gästerna ännu inte fått smaka på segerns sötma under 2020. Independiente har vunnit fyra raka inbördes fighter och när ettan erbjuder värde åker spikklubban fram.


Kupongens kassaskåp


Lens
Det skiljer 22 poäng efter 24 omgångar, när seriens sämsta lag bjuder in ett Lens på språng mot finrummet finns inget att tvista om.


Varningens finger!


Torino
Zlatanisterna har spårat ur med sitt rödsvarta ryggande på San Siro. Torino är ett lag som förtjänar respekt och Tjurarna kan mycket väl dräpa Milan till finfin utdelning!


144 rader
1. Chelsea - Man United 1x
2. Milan - Torino 1x2
3. Bochum - Stuttgart x2
4. Chievo - Salernitana 1x
5. Chateauroux - Lens 2
6. Jong Ajax - NAC Breda 1x2
7. Estudiantes - Defensa 1x
8. Independ. - Arsenal Sar. 1

Spela på Topptipset – klicka här!


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto