Topptipset Tips Måndag 17/4

Publicerad på 17 Apr 2023 - 07:15

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Apr 2023 - 07:15

Det smäller rejält på västkusten denna måndag. IFK Göteborg och Malmö FF drabbar samman på Gamla Ullevi och chansen är stor att Blåvitts kris blir ännu djupare. Det är en av fem matcher från Sverige som tar plats på denna kupong som dessutom innehåller en kvarts miljon i extrapengar. Mycket att se fram emot och kalaset inleds på Elland Road!

Spelstopp: 18:59



1. Leeds - Liverpool 1
Vi rivstartar måndagens Topptips med ett intressant möte från Premier League. Liverpools andra halva mot Arsenal var bland det bästa som de rödklädda presterat på hela säsongen. Klopps mannar har fortfarande det som krävs för att skapa magiska ögonblick på Anfield Road. På resande tass saknar dock spelare som Salah och Gakpo klös och här blir gästerna övervärderade. Leeds föll ihop mot Crystal Palace, men har potential att störa besökarnas i grunden ganska skakiga backlinje. Bamford, Gnonto och de andra kan mycket väl hitta nätet. Helgardera och jobba in vänstersidan för kupongrens.

2. IFK Göteborg - Malmö FF 2
Malmö FF imponerade inte spelmässigt mot vare sig Kalmar eller BP, men tack vare Isaac Kiese Thelin står de himmelsblå ändå på sex poäng. Anfallaren har stått för lagets samtliga tre mål och han lär dominera straffområdet mot veka ynglingen Bångsbo. MFF kommer bara bli bättre under Rydströms ledning och nu väntar ett enkelt motstånd. IFK Göteborg är ett lag i fritt fall och utan Gustav Svensson, som varit en av få godkända spelare under inledningen av säsongen, saknas det stabilitet på mitten. Dessutom håller inte Mackan Bergs kropp för ännu ett år. Ett mycket bättre Malmö vinner komfortabelt. Tvåan singlas.

3. Varberg - Sirius 2
Sirius har övertygat stort i säsongsinledningen även om de inte har vunnit någon match än. Gänget från Uppsala dominerade händelserna mot Djurgården förra helgen, men fick nöja sig med 0-0. Innan dess var Sirius det bättre laget borta mot IFK Norrköping. En match som slutade 1-1. Persson är ett fynd och borde fungera bra tillsammans med Matthews. Varberg har seriens kanske sämsta trupp på pappret och det ska mycket till för att hallänningarna ska lyckas hänga kvar igen. Här torskar de grönsvarta värdarna sin första match för säsongen. Tvåan lämnas ensam.

4. Jönköpings Södra - Gefle 1
Gefle har fått en kanonstart på sitt äventyr i Superettan genom att besegra både Helsingborg och Trelleborg med 1-0. Inte dåligt för en nykomling. Leo Englund är en anfallare med mål i sig, men i övrigt är truppen ganska anonym och Gefle lär knappast vara ett topplag denna säsong. Jönköpings Södra har två kryss hittills och på pappret är smålänningarna ett bättre lag. Robin Book håller hög klass för att vara Superettan och Taylor Silverholt kan mycket väl få sitt stora genombrott detta år. Jesper Manns tar samtidigt hand om försvaret. Hemma på Stadsparksvallen bör inte J-Södra torska detta. 1X klickas i.

5. Trelleborg - Örgryte 1
Trelleborg har minst sagt fått en tuff start på säsongen. Efter 0-1 hemma mot Gefle i premiären åkte TFF på en riktig stjärnsmäll borta mot topptippade Öster. 2-5 går inte att snacka bort. Skåningarna har dock mycket mer att ge och med Saeid, Offia och Bohman på topp finns det tillräckligt med kvalité för att stänka dit en och annan boll under måndagen. Örgryte har inlett med två kryss och risken är överhängande att Sällskapet är ett bottenlag igen, precis som i fjol när de fick kvala för att hänga kvar. På Vångavallen blir det max en pinne. 1X spelas.

6. Vittsjö - Häcken 2
Häcken har tveklöst en av de bästa trupperna i Damallsvenskan. Elin Rubensson har blivit ännu bättre efter att hon födde barn och är given i sommarens VM-trupp. Det kommer även målvakten Jennifer Falk vara. Dessutom har det kommit fram unga förmågor som Anna Sandberg som fick chansen av Gerhardsson i senaste landslagssamlingen. Problemet för Häcken är att truppen är något ojämn. Vittsjö fick stryk av Häcken i Svenska Cupens gruppspel för en månad sedan, men på sin hemmaplan bör de kunna stå upp på ett bättre sätt. Häcken är rättmätiga favoriter, men streckas lite väl hårt. Då behöver tvåan garderas med ett rensande kryss redan från start.

7. Fiorentina - Atalanta X
Fiorentina övertygade stort i torsdagens Europamatch mot Lech Poznan och har i praktiken avgjort det dubbelmötet. Därmed kan Viola fokusera fullt ut på måndagens ligamatch även om det bör finnas en del trötta ben efter urladdningen i Polen. 13 raka tävlingsmatcher utan förlust visar att Fiorentina har hittat helt rätt mot slutet. Det väntar dock en tuff uppgift under måndagen. Atalanta har hamnat en bit bakom topp 4 efter en sämre period, men seger här och det skiljer trots allt endast två pinnar till fyran Milan. I grunden är Gasperinis gäng ett svårslaget motstånd och jag har svårt att välja sida i vackra Florens. Alla tecken målas därför ned redan från start.

8. Celta Vigo - Mallorca 1
Vi avslutar kalaset i Spanien där Mallorca lär få problem. Ö-klubben saknar två lirare på grund av avstängningar och med sex raka omgångar utan seger är det inte superlångt ner till nedflyttningsstrecket. Det kan bli en nervig vår för Mallorca. Muriqi och Lee är en skicklig duo i fören, men mycket mer än så har inte Mallorca att komma med. Celta Vigo har tagit poäng i nio av sina tio senaste ligamatcher och med Seferovic och Aspas på topp lär de ljusblåa knappast gå mållösa av planen. Ettan är väldigt trolig, men då den ser ut att streckas något högt bör det garderas med ett kryss från start.

Kupongens kassaskåp!
Malmö FF
IFK Göteborg är en klubb helt utan riktning och det är svårt att se hur de ska lyckas stå emot ett Malmö FF med bättre spelare på alla positioner. Tvåan är så given den kan bli.

Varningens finger!
Leeds
Liverpool har inte varit att lita på när de lämnar Merseyside bakom sig. Leeds har en hög högstanivå och behöver poängen mer än vad de rödklädda gästerna gör. Det gör att den lågt streckade vänstersidan måste plockas med.



144 rader
1. Leeds - Liverpool 1x2
2. Göteborg - Malmö 2
3. Varberg - Sirius 2
4. Jönköping - Gefle 1x
5. Trelleborg - Örgryte 1x
6. Vittsjö - Häcken x2
7. Fiorentina - Atalanta 1x2
8. Celta Vigo - Mallorca 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto