Topptipset Tips Måndag 17/5

Publicerad på 17 Maj 2021 - 09:27

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Maj 2021 - 09:27

Allsvensk fotboll och två högintressanta playoff-matcher från The Championship är vad vi kan se fram emot under måndagen. Med flera riktigt fina kupongrensare är vi optimistiska om att få se en utdelning av den högre graden. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:291. Elfsborg - Halmstad 1
Toppen mot botten är det som gäller på Borås Arena men här vill vi höja ett varningens finger. Elfsborgs skadelista växer sig allt större där kvartetten Holst, Okumu, Olsson samt Alm förväntas saknas. Nykomlingarna Halmstad ser solida ut bakåt medan återvändaren Marcus Antonsson gjort det riktigt bra framåt samtidigt som Amir Al Ammari har visat glimtar av sin potential. Vi utgår alltjämt från vänster men garderar snarast och ser gärna att samtliga tecken synas på kupongen.

2. Malmö FF - Kalmar FF 1
Precis som i fjol har Malmö FF inlett säsongen trevande. Gradvis ryckte skåningarna upp sig då och kunde slutligen vinna ligan komfortabelt. Kapaciteten finns onekligen där för att göra detsamma under årets upplaga där inte minst nytillskottet Antonio Colak har ett högt kunnande. Kalmar FF har fått en smakstart med Henrik Rydström vid rodret och smålänningarna är faktiskt den enda klubb som fortsatt är obesegrad (2-4-0). Tuffast möjliga uppgift väntar nu för KFF men till fin procent är krysset ett utmärkt komplement till ettan.

3. IFK Göteborg - Sirius 2
Hårdsatsande IFK Göteborg har inte fått någon önskvärd inledning på säsongen. Från de inledande sex omgångarna har Blåvitt endast skrapat ihop en seger och Roland Nilssons manskap är sannerligen i behov av Marcus Berg samt Oscar Wendt, som anländer efter EM. Sirius har visserligen endast plockat en pinne från de senaste tre omgångarna men de blåsvarta ser lovande ut rent spelmässigt. Att tvåan i skrivande stund ligger på 15 procent är ögonbrynshöjande. Chansspika åt öst?

4. Varberg - IFK Norrköping 2
IFK Norrköping har kommit igång efter en svajig säsongsinledning och placerar sig på en andraplats inför detta möte. Till måndagsmatchen har Rikard Norling anfallskris då såväl Christoffer Nyman som Carl Björk är uteslutna samtidigt som Samuel Adegbenro är tveksam till spel. Varberg har haft ett sanslöst tufft spelschema inledningsvis där hallänningarna redan bockat av majoriteten av ligans toppklubbar. Trots att resultaten har uteblivit så finns det en hel del positivt att ta med sig från säsongsupptakten för Joakim Perssons manskap. Förutsättningarna för en skräll finns där och med riktigt fint spelvärde riktat åt väst är det läge att öppna upp plånboken. Vi fyller hela brädan med bläck.

5. Mjällby - Häcken X
Häckens säsongsinledning har rent ut sagt varit bedrövlig och med blott två poäng placerar sig göteborgarna sist i den unga tabellen. I lördags släpptes även nyheten att Andreas Alm kommer att lämna tränarposten under EM-uppehållet. Mot ett defensivt kompakt Mjällby kan BKH mycket väl stöta på ytterligare bekymmer. Med hjälp av en formstark Jacob Bergström har värdskapet plockat sju poäng från de senaste tre omgångarna. Vi utgår från mitten i vad som sannolikt blir en målsnål historia.

6. Östersund - AIK 2
Verkligheten har hunnit ikapp Östersund som kommer till detta möte med tre raka förluster i bagaget. I Blair Turgott har ÖFK en potentiell matchvinnare men 26-åringen lär knappast ha mycket att jobba med här. AIK har, utöver den bedrövliga insatsen borta mot IFK Göteborg, sett riktigt solida ut. Offensivt finns det alltjämt mer att önska från Gnaget men stockholmarnas defensiv är bland ligans främsta. Noterbart är att Sebastian Larsson saknas på grund av avstängning men gästerna har likväl goda förutsättningar att få med sig samtliga tre poäng mot ett blekt Östersund. Trolig tvåa.

7. Bournemouth - Brentford 2
Det är ett revanschsuget Brentford som kliver in till playoff-spelet för andra säsongen i följd. Till skillnad från i fjol kliver The Bees in i slutspelet med riktigt fin form. Thomas Franks manskap kommer nämligen med en tolv matcher lång förlustfri svit. Bland annat besegrades Bournemouth med 1-0 här på Vitality Stadium för knappt en månad sedan, trots att Pontus Jansson såg rött i början av den andra halvleken. Värdskapet har en hög kapacitet och under Jonathan Woodgates styre har bland andra Arnaut Danjuma samt Philip Billing frodats. The Cherries ojämnhet är dock oroväckande - vi streckar från höger.

8. Barnsley - Swansea X
Barnsley har gjort stor succé denna säsong och stod inte minst för en strålande vårsäsong. I synnerhet har Orlando City-lånet Daryl Dike imponerat och det skulle förvåna om The Tykes inte jobbar på en permanent lösning för den unge amerikanen. Med det sagt har Swansea en högre kapacitet och arrangörerna har haft uppenbara problem mot Steven Coopers solida försvar där säsongens två inbördes båda slutade med 2-0-viktoria för Svanarna. X2 torde räcka.

Kupongens kassaskåp
AIK
Det råder klasskillnad på Jämtkraft Arena när Östersund får finbesök från huvudstaden. Det kommer att krävas ett disciplinerat försvar om ÖFK ska få med sig något från detta möte. Tvåan till fin procent är en utmärkt spik!

Varningens finger!
Varberg
Varberg har radat upp solida insatser mot topplagen men ännu inte fått utdelning från dessa typer av möten. Mot ett IFK Norrköping med anfallskris kan detta absolut förändras.144 rader
1. Elfsborg - Halmstad 1x2
2. Malmö - Kalmar 1x
3. Göteborg - Sirius 2
4. Varberg - Norrköping 1x2
5. Mjällby - Häcken 1x
6. Östersund - AIK 2
7. Bournem. - Brentford x2
8. Barnsley - Swansea x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto