Topptipset Tips Måndag 19/4

Publicerad på 18 Apr 2021 - 21:36

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Apr 2021 - 21:36

Spelvärde är ingen bristvara på måndagens Topptips och med flera fina kupongrensare har vi höga förhoppningar på en högre utdelning. Vi har finslipat analysen, häng med!


Spelstopp: 18:59

TOPPTIPSET TIPS 19/4


1. Leeds - Liverpool 1
Detta blir en klurig uppgift att lösa för Liverpool som fortsatt befinner sig utanför topp fyra. Leeds kommer närmast från en imponerande seger borta mot ligaledarna Manchester City, trots att Liam Cooper såg rött i den första. Det var värdskapets tredje raka seger och drömmen om Europaspel lever fortsatt. Mot Jürgen Klopps defensivt sargade manskap finns definitivt möjligheter att sänka ytterligare en jätte. Marcelo Bielsas intensiva spelstil kommer ställa gästernas försvar på prov och det är uppbäddat för en målrik historia. Gaffel (etta-tvåa) passar utmärkt.


2. IFK Göteborg - AIK X
Ett stekhett rivalmöte stundar på Ullevi där Marek Hamsik av allt att döma kommer göra sin debut. IFK Göteborg har en oerhörd kapacitet denna säsong med Marcus Berg och Oscar Wendt på ingång till sommaren. I dagsläget finns det dock en rad frågetecken hos Blåvitt där den före detta Napoli-stjärnans form är bland dessa. Hos AIK-lägret har vi sett desto tydligare besked och nog ska Gnaget kunna utmana i toppskiktet denna säsong. Öppet möte där vi lutar åt öst - X2!


3. Varberg - Elfsborg 2
Elfsborg föll med 2-0 hemma mot Djurgården i premiären. Rent spelmässigt såg det dock lovande ut och med en riktigt vass defensiv kommer boråsarna vara svårslagna även denna säsong. Varberg kommer få det desto tuffare där fjolårets nykomlingar tappade stjärnduon Gustaf Norlin samt Astrit Selmani inför säsongen. Premiärmötet mot Mjällby slutade i en mållös historia och värdskapet lär knappast rada upp målchanser här heller. Vi spikar tvåan till rimlig procent.


4. Norrby - Jönköpings Södra 1
Jönköping Södra vann med hela 5-1 i premiären mot nykomlingarna Vasalund men det var inte riktigt så enkelt som slutresultatet indikerar. J-Södra åkte faktiskt på ett tidigt underläge och vore det inte för en tidig utvisning på Charbel Georges hade vi förmodligen fått se en helt annan matchbild den avslutande timmen. Norrby stod i sin tur upp väl borta mot Trelleborg men kollapsade i matchens slutskede och fick besviket resa hem tomhänta. Ettan är en fräck chansspik till strålande spelvärde.


5. Haninge - Täby FK 2
Det luktar målgaranti på Torvalla IP dit Täby FK beger sig. Gästerna har öst in mål under säsongsupptakten där 7-2-viktorian i premiären följdes upp med 2-2 mot Umeå FC. Haninge gjorde stor succé i fjol och med en sprudlande offensiv slutade värdskapet fyra. Utan succéspelaren Ashley Coffey kommer de blåvita dock få svårt att replikera fjolårssäsongen. Här kan det rinna iväg åt båda håll och ännu en gaffel (etta-tvåa) kommer väl till pass.


6. Randers - Midtjylland 2
Midtjylland har tagit kommandot över förstaplatsen och då tvåan Bröndby tappade ytterligare poäng under söndagen kan de regerande mästarna rycka i toppen. Randers är ett motstånd som har passat gästerna alldeles utmärkt historiskt sett och faktum är att värdskapet inte har vunnit ett inbördes möte sedan 2012. Därefter har Ulvene vunnit hela 19 av 21 möten. Med det sagt streckas tvåan väl högt där gästerna troligtvis får klara sig utan duon Dion Cools samt Ogochukwu Onyeka. Då håller vi tummarna att Randers bryter den negativa trenden. Samtliga tecken synas på Cepheus Park.


7. Leganés - Ponferradina 1
Leganés har kämpat i motvind den senaste tiden där värdskapet dragit det korta strået mot bland andra ligaledarna Espanyol samt tvåan Mallorca. Direktplatsen till La Liga är således utom räckhåll och istället riktas fokus till att bibehålla sin playoff-plats. Med en ruskigt stark defensiv är det något Los Pepineros torde klara av att lösa. Ponferradina är bland utmanarna att nå den åtråvärda sjätteplatsen men gästerna måste rada upp trepoängare under säsongsavslutningen. Kan rutinerade Yuri bibehålla sin fina form är det ingen omöjlighet. Vi helgarderar!


8. Almería - Espanyol X
Sist men inte minst stundar ett toppmöte på Estadio de los Juegos Mediterráneos. Almería är svårslagna i sin hemmaborg och har endast förlorat här vid tre tillfällen denna säsong. Värdskapet är hårt pressade till att vinna om det ska finnas någon rimlig chans att nå direktplatsen. Espanyol toppar tabellen och skulle praktiskt taget vara klara för en återkomst till La Liga om gästerna undviker nederlag. 1X är ingen tokig lösning om tvåan överstiger 40 procent.


Kupongens kassaskåp


Elfsborg
Varberg förväntas gå en tuff säsong till mötes och mot fjolårstvåan Elfsborg bör värdskapet inte räcka till. En rimligt streckad tvåa är kupongens kassaskåp!


Varningens finger!


Norrby
Svenska folket är helt ute och cyklar där premiäromgångens resultat sannolikt spelar en stor faktor. Jönköping Södra tappade flera viktiga pjäser inför säsongen och var inte heller så pass övertygande som resultatet mot Vasalund indikerar.


144 rader
1. Leeds - Liverpool 12
2. IFK Göteborg - AIK x2
3. Varberg - Elfsborg 2
4. Norrby - Jönköping 1
5. Haninge - Täby FK 12
6. Randers - Midtjylland 1x2
7. Leganés - Ponferradina 1x2
8. Almería - Espanyol 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto