Topptipset Tips Måndag 19/7

Publicerad på 19 Jul 2021 - 09:35

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jul 2021 - 09:35

Fyra svenska bidrag och ett riktigt spännande kvalmöte i Champions League är höjdpunkterna på måndagens Topptips. Den sistnämnda bjuder på sagolikt spelvärde och vi håller tummarna för en smaskig kupongrensare även på Tele2 Arena. Mot åtta rätt!

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:59



1. Djurgården - Sirius 1
Hemmastarka Djurgården får skyhögt förtroende av svenska folket då Sirius gästar på Tele2 Arena. Gästerna har visserligen inte nått upp till samma nivå som i fjol men med fjolårssuccén Yukiya Sugita tillbaka från sina skadebekymmer finns tillräckligt med kvalitet för att störa Blåränderna. Noterbart är att värdskapet har kryssat tre av sina senaste fyra ligamatcher och med ettan streckad upp till skyarna hoppas vi självfallet på delad ära även här där strålande spelvärde finns att hämta - 1X!

2. Halmstad - Varberg 1
Viktiga poäng står på spel på Örjans Vall där såväl Halmstad som Varberg går mot en ångestladdad höst i jakten på ett nytt kontrakt. De förstnämnda har inlett starkast av de två men trepoängare har varit en bristvara hos Magnus Haglunds manskap och blott tre poäng skiljer således lagen åt. Anmärkningsvärt är att arrangörerna ännu inte har förlorat i sin hemmaborg och den förlustfria sviten torde förlängas här mot ett svagt, skadedrabbat Varberg. 1X är ett lås.

3. Örgryte - Vasalund 1
Örgryte visade riktigt fin form innan uppehållet där defensiven i synnerhet imponerade. Detta har resulterat i poäng mot lag som Jönköping Södra, Värnamo samt ligaledarna Landskrona. Närmast kommer göteborgarna även från en efterlängtad seger där formstarka Ajdin Zeljkovic visade vägen med två strutar. Vasalund har det tufft som nykomlingar där defensiven inte räcker till. Framåt ser gästerna dock intressanta ut där inte minst fjolårssuccén Mai Traore imponerar även i Superettan. En gaffel (etta-tvåa) kommer väl till pass på Gamla Ullevi.

4. Silkeborg - Sönderjyske 1
Det är premiäromgång i danska Superliga och på JYSK Park välkomnar nykomlingarna Silkeborg fjolårssjuan Sönderjyske. I fjol samlade värdskapet ihop 28 poäng av 33 möjliga här och med Nicklas Helenius samt Sebastian Jørgensen kvar i klubben kombinerat med ett starkt försvar kan de rödklädda absolut göra väl ifrån sig i högstadivisionen. Sönderjyske imponerade inte nämnvärt på oss i fjol och det har varit väldigt tyst kring de blåvita i transferfönstret. Schalke-produkten Haji Wright blir däremot att hålla ett extra öga på. Vi utgår dock från väst.

5. Keflavík - Víkingur X
Vikingur har gjort klara framsteg gentemot i fjol då Reykjavik-klubben befann sig bland bottenträsket. Efter tolv spelade omgångar har gästerna endast förlorat vid ett tillfälle, en statistik ingen annan klubb i tabellen lyckats matcha. Spelet på resande fot har däremot inte varit lika övertygande som i hemmaborgen och nykomlingarna Keflavík är svårspelade på Keflavíkurvöllur. Tvåan tycks landa omkring 60 procent vilket är i högsta laget om denna ska synas på kupongen. Vi kritar in samtliga tecken.

6. Leiknir Reykjavik - Stjarnan 2
Precis som Keflavík tog Leiknir Reykjavik klivet upp från Inkasso-deildin inför denna säsong. Att det, på pappret, skiljer en hel del mellan värdskapet och fjolårstrean Stjarnan kommer med andra ord inte som någon större överraskning. Gästerna har visserligen underpresterat överlag under säsongsinledningen men nivån har höjts avsevärt den senaste månaden. I och med uttåget ur Europa Conference League kan de blåklädda rikta fullt fokus på ligaspelet. Med strålande spelvärde riktat åt öst blir tvåan en ypperlig spik.

7. Celtic - Midtjylland X
Ett intrikat möte stundar på Celtic Park i det första mötet av två. Värdskapet gick som bekant miste om ligatiteln i fjol efter att ha suttit som herre på täppan nio säsonger i följd. Därtill ser försvaret oroväckande tunt ut sedan Diego Laxalt samt Jonjoe Kenny låneavtal utgått. Midtjylland må sakna den spetskvalitet som värdskapet har i bland andra Odsonne Edouard men har en väloljad trupp som inte ska underskattas. När så blir fallet och ettan streckas upp till absurda 70 procent är det läge att jaga spelvärdet fullt ut - X2!

8. Falkenberg - Jönköpings Södra 2
Vi hade höga förväntningar på Falkenberg inför säsongen där kvalitetsspelarna Edi Sylisufaj och Adam Bergmark-Wiberg skulle föra hallänningarna tillbaka till Allsvenskan. Men efter elva spelade omgångar placerar sig FFF näst sist i tabellen med ynka tio pinnar plockade. Med det sagt gick det att se framsteg innan uppehållet där inte minst ovan nämnda Bergmark-Wiberg började komma igång. Jönköping Södra har visat betydligt mer vilket kommer som en överraskning då flera tongivande spelare lämnade inför säsongen. Nytillskottet Robin Book har dock fått igång maskineriet och framåt är anfallsduon Adrian Edqvist samt Eric Omondi sylvassa. Vid rimlig streckning är tvåan ett spikalternativ.

Kupongens kassaskåp
Stjarnan
Efter en svag inledning kommer Stjarnan allt närmare den nivå som förväntas från gästerna. Mot nykomlingarna Leiknir Reykjavik ska de blåvita råda som favoriter och till riktigt fint spelvärde blir tvåan på Leiknisvöllur vår främsta spik.

Varningens finger!
Midtjylland
I vad som ska ses som en öppen tillställning streckas ettan upp som klara favoriter. Celtic har en hel del frågetecken i försvaret och Champions League-resan kan mycket väl få ett tidigt avslut för skottarna.

13 rätt på STRYKTIPSET & EUROPATIPSET (67 000 kr i nettovinst) för Rekat-laget! Form!
Gå med i vårt andelslag – köp din del i ett jättesystem till TOPPTIPSET! 100 kr/andelen. KLICKA HÄR!



144 rader
1. Djurgården - Sirius 1x
2. Halmstad - Varberg 1x
3. Örgryte - Vasalund 12
4. Silkeborg - Sönderjyske 1x2
5. Keflavík - Víkingur 1x2
6. Leiknir Reykjavik - Stjarnan 2
7. Celtic - Midtjylland x2
8. Falkenberg - Jönköping 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto