Topptipset Tips Måndag 2/8

Publicerad på 2 Aug 2021 - 09:32

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Aug 2021 - 09:32

Topptipset kryddas denna måndag med en kvarts miljon extra och ger oss därmed en riktig rivstart på veckan. Potentiella skrällar skymtas i både Solna och Sundsvall, medan Sirius och Spanien gillas i spikväg. Svenska folket ser ut att gå bort sig rejält på några ställen och kan minst en av de stora favoriterna fällas doftar det fin utdelning långa vägar. Notera att tipset avslutas med OS-semifinalerna först under tisdagen. Vi kör!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18.591. IFK Göteborg - IFK Norrköping X
Kamratmötet i Götet står mellan två blåvita brödraskap som presterat under förväntan den här säsongen. 15 respektive 17 poäng efter tolv omgångar innebär ett tiotal pinnar upp till tätduon. IFK Göteborg står noterade för två resultat av vardera valör på eget gräs och kommer närmast från en fullkomligt horribel insats borta mot ett roterande Varberg trots att båda rutinerade nyförvärven Berg och Wendt fanns med från start. IFK Norrköping kommer från dubbla nederlag, hemma mot Häcken och borta mot Hammarby. Rikard Norlings herrar har historiskt sett trivts tämligen bra i rikets näst största stad, senaste åtta möten i Göteborg bär facit 1-4-3. Krysset först, tvåan sen.

2. AIK - Halmstad 2
Över till måndagens allsvenska matcher och först till nationalarenan i Solna. Hit återkommer AIK efter en snudd på skamlig resa till Örebro. Målchanser skapades i mängder men Gnaget lyckades ändå inte lägga jumbon på rygg utan fick nöja sig med en pinne, något som varken Bartosz eller Seb var glada över. Hemmavid brukar solnaiterna prestera bättre än på plastmattorna runt om i Svedala men nu övervärderas AIK kraftigt mot ett av ligans mest formstarka och svårspelade lag. Halmstad har inte förlorat en fotbollsmatch sedan början av juni, efter poäng mot både Djurgården och Hammarby lever även det tredje huvudstadslaget livsfarligt. Pelle Olsson och Magnus Haglund vet hur man gnetar ner en gnagare, här går det inte att blunda för den formidabla högersidan. Den söndertrasade ettan skippas med glädje.

3. Sirius - Örebro 1
Trots skrällpinnen mot AIK ligger Örebro alltjämt sist i Allsvenskan med sina sju stackars pinnar. Närkingarna har värvat friskt under sommaren, dessvärre skadade sig frälsaren Jiloan Hamad innan han hunnit debutera hos de svartvita. Mittenlaget Sirius slog Degerfors med 2-0 senast och har endast förlorat en hemmamatch sedan november förra året, alla tävlingar inräknade. Dessvärre saknar de blåsvarta sin konstnär Ortmark som sitter på botbänken. Det gäller å andra sidan också både Mårtensson och Allein i bortalägret. ÖSK har torskat fem av sex på främmande territorium och segrar knappast mot de frejdiga upplänningarna på Studenternas. Enda anledningen att gardera ettan är befarad överstreckning.

4. Jönköpings Södra - Värnamo 1
Vi lämnar Allsvenskan och hoppar ned ett pinnhål i hierarkin. Dags för Superettan nu och sejouren i den svenska andraligan rivstartas med ett glödhett Jönköpingsderby. Gästande Värnamo har gått ohyggligt starkt sedan de tog klivet upp från Division 1. Fortsätter det så här för Jonas Therns manskap kommer de att slåss om ett avancemang till hösten, men trots det talar mycket för att de får en tuff resa mot storebror J-södra. Värdarna har plockat hem stjärnanfallaren Edin Hamidovic från Turkiet och kommer att styra och ställa i denna fajt. Rutinen väger tungt här och minst en poäng plockas av de grönvita. 1X är ett lås.

5. GIF Sundsvall - Brage 2
GIF Sundsvall var inför säsongen topptippade av många experter, men har inte levt upp till förväntningarna. Två raka 0-2-förluster i ryggen och endast två mål från den tilltänkta stjärnvärvningen Linus Hallenius denna säsong bådar inte gott för västernorrlänningarna. Att “Giffarna” då ska målas upp över 60 procent av tipparna är svårt att tugga i sig. Brage är långt ifrån något skräpgäng och masarna vann dessutom sin senaste match på resande fot. Det finns ingen anledning att bli överraskad om Leonard Pllana och company lägger beslag på samtliga poäng innan hemresan till Borlänge. Utgå från höger och måla så länge stålarna räcker.

6. Sönderjyske - Nordsjälland 1
Nordsjälland är inte samma lag som i fjol, mycket på grund av försäljningen av stjärnan Kamaldeen Sulemana. Själlänningarna har öppnat seriespelet med en poäng på två fajter och spås gå en svettig afton till mötes i Haderslev. Sönderjyske vann sin första hemmamatch för säsongen när Vejle besegrades. Detta efter mål av kameruanen Victor Ekani som frälste de himmelsblå sent. Värdarna ska gälla som favoriter i denna batalj och kan mycket väl fixa andra raka trepoängaren, men med hänsyn till att gästerna vunnit vid två av sina tre senaste besök på Sydbank Park är det nog ändå säkrast att rulla ut heltäckningsmattan om plånboken tillåter.

7. Mexiko - Brasilien 2
Mexiko och Brasilien är två målglada lag och det vankas därmed målfyrverkeri när nationerna brakar samman i denna OS-semifinal. Brassarna har ett trumfkort i form av Everton-stjärnan Richarlison som hittat nätet inte mindre än fem gånger i turneringen. Sambaälskarna klär sig som väntat i favoritskapet på Kashima Soccer Stadium, men med det sagt ska offensivt skickliga mexikanare inte underskattas. Henry Martin och hans kamrater slog Sydkorea med hela 6-3 i kvartsfinalen och kommer att kunna störa de gulgröna fotbollsgiganterna om spelet klaffar. En målrik tillställning förväntas som sagt, vilket bäddar för att skippa det hårt betrodda krysset helt och hållet. Tvåan först, ettan sen.

8. Japan - Spanien 2
Spanien såg ut att tvingas göra en oväntat tidig sorti från OS-turneringen innan en inhoppande Rafa Mir (Wolves nyförvärv) frälste paellaälskarna med ett sensationellt hattrick efter ett sent inhopp. Vägen mot guldet ligger nu vidöppen för Luis de la Fuentes manskap som med rätta agerar favoriter mot Japan. Även om värdnationen inte ska underskattas på hemmaplan så ska vi komma ihåg att de inte får någon hjälp av fansen då ingen publik tillåts på Saitama Stadium. Japanerna har imponerat hittills vilket även resultaten vittnar om, men Hajime Moriyasus mannar får troligen se sig slagna här och ladda om inför bronsmatchen. Spiktvåa!

Kupongens kassaskåp!
Sirius
Sirius besegrade Degerfors i sin senaste match hemma på Studenternas IP och spås lösa tre nya pinnar när bortasvaga tabelljumbon Örebro kommer på besök. Christian Kouakou är en tänkbar matchvinnare för värdarna. Etta.

Varningens finger!
Halmstad
Halmstad har inte förlorat i Allsvenskan sedan början av maj och kommer med största sannolikhet att störa ett överstreckat AIK på Friends. Hallänningarna är starka som kollektiv och har även lånat in spets i form av sylvasse Marcus Antonsson. Fimpa ettan!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!144 rader
1. Göteborg - Norrköping x2
2. AIK - Halmstad x2
3. Sirius - Örebro 1
4. J-Södra - Värnamo 1x
5. GIF Sundsvall - Brage 1x2
6. Sönderj. - Nordsjälland 1x2
7. Mexiko - Brasilien 12
8. Japan - Spanien 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto