Topptipset Tips Måndag 20/1

Publicerad på 19 Jan 2020 - 23:06

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jan 2020 - 23:06

Ett fullspäckat Topptips drar igång veckan med matcher från både måndagen och tisdagen. Det nalkas stormatcher i både Premier League och i Italien. Åtta rätt är målet och det verkar finnas chans till bra utdelning!

Spela på Topptipset – klicka här!


Spelstopp: 19.59


1. Atalanta - SPAL 1
Måndagsmatchandet inleds i Bergamo där toppen tar emot botten i Serie A. Atalanta ligger fyra när serien nått halvvägs, de blåsvarta värdarna har främst imponerat offensivt och 49 pytsar framåt är bäst i klassen. SPAL är sämst i klassen, både vad gäller målfabrikationen och poängplockandet. Gästerna har en hög högstanivå, annars slår man inte Lazio och Torino, men visar det för sällan. Ettan är trolig men streckningen är inte tilltalande, SPAL har trots allt plockat poäng i tre av de senaste fem inbördes. Här målar vi hela vägen i hopp om att det ska skrälla.


2. West Bromwich - Stoke X
Över till de brittiska öarna där det handlar om The Championship. West Bromwich toppar fortsatt den engelska andradivisionen trots att formen dalat under vintern. The Baggies kommer närmast från 2-2 mot bottenlaget Charlton. Även Stoke är ett bottenlag men gästerna visar gryende form. The Potters besegrade Huddersfield med hela 5-2 i senaste bortamatchen i ligaspelet, formen talar till besökarnas fördel även under måndagskvällen. Fem raka poängtapp är inget som imponerar från West Broms sida. Här ska krysset och tvåan prioriteras i jakt på kuponggallring!


3. Cosenza - Crotone 2
I italienska Serie B går det tungt för Cosenza. Killarna från Kalabrien har endast mäktat med fyra trepoängare under de inledande 19 omgångarna och parkerar därmed på nedflyttningsplats. Cosenza som ligger trea från slutet tar nu emot tabelltrean från toppen. Crotone har tre raka triumfer i ryggen efter att spjutspetsen Simy återigen visat framfötterna mot Trapani, nigerianen har nu hängt nio kassar i ligaspelet. Den troliga tvåan ser ut att betala tillräckligt för att spikas på Stadio San Vito.


4. Jong Ajax - Dordrecht 1
Sportcomplex De Toekomst är hem åt Ajax unga förmågor. Amsterdams plantskola levererar som alltid en sevärd och framgångsrik fotboll, Jong Ajax har målat 54 gånger på 21 omgångar och leder serien vid seger mot Dordrecht. Jumbon har inga särskilt goda förutsättningar inför trippen till huvudstaden. Resultatraden 2-6-13 innebär att Dordrecht är 31 pinnar fattigare än Jong Ajax. Amsterdams framtidsmän har flygande form och seger i fyra raka vad gäller motsvarande möten. Ettan är bankad och klar.


5. Jong Utrecht - Roda 1
Nästa match från holländska Eerste Divisie förväntas bli desto jämnare. När drygt halva serien passerat skiljer tio poäng mellan dessa kombattanter, till fördel för hemmalaget men tilläggas bör att Roda fått poängavdrag med tre pinnar. Jong Utrecht har en påfallande hemmastyrka, endast en förlust på tio ligamatcher är fint facit i borgen Sportcomplex Zoudenbalch. Roda trivs i sin tur inget vidare på resande fot, endast en seger på tio försök visar detta med all tydlighet. Utrechts ungdomar vann höstens inbördes på bortabana och bör ha god chans att ro hem även den kommande tillställningen. 1X är ett lås.


6. Chelsea - Arsenal 1
Vi kliver över till tisdagens duster och först ut är ett rykande derby från London. Chelsea befinner sig på fjärde plats när Premier League avverkat 23 omgångar. The Blues har dessutom gått starkt i Champions League, imponerande med tanke på de förutsättningar nye coachen Frank Lampard hade inför säsongen. Arsenal har en ännu nyare coach efter att Mikel Arteta tagit över taktpinnen under vintern. Sedan spanjorens intåg har The Gunners sett klart förbättrade ut spelmässigt men poängkontot är fortsatt fattigt. Dessa klubbar möttes så sent som i mellandagarna, Tammy Abraham blev tungan på vågen då och när Arsenal nu saknar Aubameyang ökar inte gästernas chanser. Tydlig utgångsetta.


7. Everton - Newcastle 1
På tal om tränarkarusellen kommer vi osökt till Goodison Park. Här är Carlo Ancelotti nybliven herre på täppan och Everton har fått ett lyft under italienarens vingar. The Toffees som hade en svettig höst i botten har kravlat upp till en stabil mittenplacering under vintern. Nu kommer tabellgrannen Newcastle på besök i PL-omgång 24. Skatorna var utspelade hemma mot Chelsea i helgen men på ett mirakulöst vis slutade bataljen med en svartvit viktoria efter att Isaac Hayden blivit hjälte fyra minuter in på övertid. På bortaplan trivs inte fåglarna lika bra och ett nytt mirakel är svårt att se på arenan där Newcastle inte segrat på tio år. Streckningen på hemmalaget ser gynnsam ut och ettan bör räcka hela vägen in under Ancelottis vingar. 


8. Napoli - Lazio 2
Sist men absolut inte minst tar vi oss an kvartsfinalen i Coppa Italia. Napoli har gått kräftgång denna säsong och tränarskiftet hjälpte föga, inte ens den passionerade Gattuso har lyckats elda igång napolitanarna. Efter tre raka förluster i ligaspelet återfinns nu Napoli på den nedre halvan av Serie A, uselt. Annat ljud i skällan är det hos gästerna från Rom. Lazio har vunnit fyra raka fighter i ligan, bland annat hemma mot just Napoli för mindre än två veckor sedan. Att ett stukat värdlag ska stå emot en Immobile i dunderform är ytterst tveksamt. Halvgarderingen österut räcker finns för att rama in kupongen på Stadio San Paolo.


Kupongens kassaskåp


Jong Ajax
Att ha förlorat sju av tio bortamatcher är inte särskilt stärkande inför resan till seriens bästa lag. För Dordrecht handlar matchen enkom om att komma undan utan förnedring.


Varningens finger!


SPAL
Förra säsongen slog SPAL faktiskt Napoli och denna säsong har herrarna från Ferrara bland annat slagit Lazio. Då förtjänar man respekt!


144 rader
1. Atalanta - SPAL 1x2
2. West Brom - Stoke 1x2
3. Cosenza - Crotone 2
4. Jong Ajax - Dordrecht 1
5. Jong Utrecht - Roda 1x
6. Chelsea - Arsenal 1x
7. Everton - Newcastle 1x
8. Napoli - Lazio x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto