Topptipset Tips Måndag 20/3

Publicerad på 20 Mar 2023 - 10:54

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Mar 2023 - 10:54

Det är stort fokus på sydamerikansk fotboll på detta topptips då vi ska titta till matcher från högstaligorna i Argentina, Colombia och Uruguay. Innan dess ska det dock spelas varsin match från lägre divisioner i Spanien och Tyskland. Allt är klart, vi kör igång!

Spelstopp: 18:59

1. Mirandés - Eibar 1
Mirandés gjorde en del fina lån under sommaren då de fick in Juanlu från Sevilla, García från Real Betis och López från Real Sociedad. Det är tveklöst den trion som ska göra det framåt denna måndag när serieledarna Eibar kommer på besök och det är ett formstarkt Mirandés som kommer från två raka segrar där 4-3 mot Sporting Gijón finns i närminnet. Eibar leder den spanska andraligan och är därmed givetvis ett kompetent lag, men baskerna har en del problem på bortaplan och när tvåan streckas högt är det 1X som blir valet.

2. Ingolstadt - Dynamo Dresden X
Ingolstadt och Dynamo Dresden åkte båda ur Zweite Bundesliga i fjol och det är endast de sistnämnda som har chans att ta steget tillbaka upp till andraligan. Seger här skulle föra upp Dynamo på en tredjeplats i tabellen och formen är fin. Tipparna tycks tro att det bara är att rulla över Ingolstadt, men så enkelt är det inte. Värdarna har en spännande spelare i dansken Tobias Bech som mycket väl kan bli tungan på vågen denna måndag. De spelade oavgjort borta mot Dynamo i höstas och vann motsvarande möte på den här arenan i fjol. Visst har hemmalaget tre raka förluster i ryggen, men en streckning runt 70 procent på tvåan är inte rimligt. Gå för värdet och fyll i 1X.

3. Newell’s Old Boys - San Lorenzo X
San Lorenzo är ett klassiskt storlag i Argentina och de ligger tvåa i ligan med raden 5-1-1 efter sju omgångar. Tre insläppta mål på dessa matcher imponerar och de är inte enkla att bryta ned. Här blir dock Adam Bareiro och hans lagkamrater övervärderade. Båda poängtappen har kommit på bortaplan och endast en seger finns noterad på resande tass under 2023 så långt. Newell’s Old Boys har samtidigt ett perfekt hemmafacit med tre segrar av tre möjliga och noll insläppta mål. Målsnålt lär det bli denna gång och då är krysset en bra utgång. Gardera med ettan så är vi helt i hamn.

4. Lanús - Argentinos Juniors X
Lanús inledde urstarkt med fyra raka segrar, men nu har de två förluster och ett kryss på sina tre senaste omgångar. Målskyttet har gått i stå och det finns en del att jobba på för Troyansky, Esquivel och de övriga. Nu väntar dessutom en uppgift som har passat ganska illa mot slutet. Argentinos Juniors har segrat vid sina två senaste besök på den här arenan och har mer att ge än vad de har visat upp i inledningen av 2023. Den paraguayanska landslagsmannen Gabriel Ávalos finns i truppen och det är en anfallare som det gäller att hålla ögonen på. Svårtippat möte där alla tecken till sist plockas med.

5. Huracán - Rosario Central X
Huracán gjorde det riktigt bra förra säsongen då de slutade fyra i den argentinska ligan. Nu har de haft en betydligt tuffare start på 2023 och endast en seger finns noterad på de fem senaste omgångarna. Dessutom missar de gruppspelet i Copa Libertadores efter att åkt ut mot Sporting Cristal från Peru i kvalet. En rejäl missräkning. Med detta i åtanke är det svårt att förstå den hårda streckningen på ettan. Rosario Central är inget extra, men de gör alltid jobbet och kommer inte ge slaget förlorat på förhand. Ettan överstreckas grovt och då ska alla tecken plockas med från start.

6. Bucaramanga - Deportes Tolima 1
Bucaramanga missade slutspelet i Clausuran (höstdelen av den colombianska säsongen) med minsta möjliga marginal. En missräkning och 2023 års Apertura har också inletts svagt med endast två segrar på åtta försök. Samtidigt finns bara två förluster och på hemmaplan brukar Bucaramanga vara att räkna med. Deportes Tolima hamnade längre ner i tabellen i höstas och har inte lyckats vinna någon av sina fyra bortamatcher denna vår. På denna arena fick gästerna stryk i augusti och det bör bli tufft igen för Deportes. Trolig etta.

7. Atlético Huila - Once Caldas 2
Precis som Bucaramanga var Once Caldas en ynka poäng från slutspel under hösten. Nu har gästerna tre segrar på sina fyra senaste tävlingsmatcher och ser välmående ut för stunden. Dayro Moreno är en rutinerad anfallare med landslagsmeriter och Dannovi Quinones är en skicklig mittfältare på uppgång. Två spelare som bör kunna ta tag i taktpinnen i detta möte. Atlético Huila är nykomlingar och är jumbo i tabellen inför matchen mot Once Caldas. Jumbo är de även efter den matchen. Tvåan singlas.

8. CA Cerro - Atlético Fénix 2
I Uruguay ska vi också titta till en nykomling då Cerro lyckades ta klivet upp till finrummet i höstas. En fjärdeplats i andraligan gav kval där Cerro var starkast. Nicolás González var en stor del av framgången under 2022, men han har varit skadad de senaste veckorna och saknas troligen här också. Ett tungt avbräck för värdarna. Atlético Fénix må vara jumbo i tabellen, men det är troligen bara en tidsfråga innan de börjar klättringen uppåt. Kvalitén i truppen är inte så pjåkig och mot denna nykomling ska de gälla som knappa favoriter. X2 räcker.

Kupongens kassaskåp!

Once Caldas
Nykomlingarna Atlético Huila behöver tid för att acklimatisera sig i den högsta colombianska ligan och får stora problem mot ett i grunden bättre Once Caldas. Något kassaskåp är det knappast, men visst är tvåan en vettig spik.

Varningens finger!

Mirandés
Eibar trivs klart bäst hemma i Baskien och blir på tok för stora favoriter denna måndag. Mirandés har kvalitéer i truppen och på hemmaplan löser de tre tunga poäng.

144 rader
1. Mirandés - Eibar 1x
2. Ingolstadt - Dyn.Dresden 1x
3. Newell’s - San Lorenzo 1x
4. Lanús - Arg.Juniors 1x2
5. Huracán - Rosario Central 1x2
6. Bucaramanga - Dep.Tolima 1
7. Atlético Huila - Once Caldas 2
8. CA Cerro - Atlético Fénix x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto