Topptipset Tips Måndag 20/7

Publicerad på 19 Jul 2020 - 23:27

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jul 2020 - 23:27

Veckans inleds med ett Topptips där vi ska göra besök i Serie A, Premier League, Allsvenskan, Superettan och Primeira Liga. Mötet mellan Juventus och Lazio får klassas som kupongens höjdpunkt och med en sådan start finns inget att vänta på!


Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 20/7


1. Juventus - Lazio X
Vi inleder direkt i Turin där Juventus har grepp om scudetton med fem omgångar kvar. Den senaste tidens form har dock inneburit en del frågetecken på huruvida fast det där greppet är? Ronaldo gör mål, men det hjälper föga när försvaret läcker. Nio insläppta på tre fajter är inte värdigt de svartvita, och här väntar också en lurig motståndare på Allianz Stadium. Lazio är likt värdarna också inne i en negativ trend, men när det vankas match mot Juve brukar inte lagen därunder ha några problem med motivationen. Romarna har två raka inbördes segrar och här kan mycket väl den tredje komma. Alla tecken!


2. Wolverhampton - Crystal Palace X
Wolverhampton åkte på ett riktigt surt poängtapp mot Burnley. Chris Wood satte 1-1 från straffpunkten långt in på tilläggstid, men trots två bommade poäng är Vargarna alltjämt det lag med sjätteplatsen i sina händer, dubbla triumfer är allt som krävs. Mot Crystal Palace, vars formpil pekar rakt ner i källaren, ska Wolves ses som favoriter, men inte till vilket pris som helst. Gästerna är klara för säsongen och kommer hit utan någon som helst press på sina axlar. Prestationen senast mot Man United var lovande, och kan Örnarna komma upp i samma nivå här är den sanslöst hårt betrodda ettan i fara. Måla brett och jobba in värdet till höger.


3. Sheffield United - Everton 1
Det ville sig inte riktigt för Sheffield United mot Leicester. The Foxes stängde ner de rödvita effektivt och nu ser det också ut att bli ganska svårt att nå en Europaplats för Chris Wilders gäng. Att nykomlingarna skulle utmana i toppen redan nu var det i princip ingen som kunde förutspå, men cred ska tillfalla The Blades som är i Premier League för att stanna. Everton har inget att spela för, och även om det överlag sett bättre ut sedan Ancelotti tillträdde är det svårt att se att de blåa åker härifrån med fler än en poäng. Krysset bör dock följa med ettan som ser ut att få några procent för mycket.


4. Brighton - Newcastle 1
Det är dukat för rena rama fågelfajten nere på sydkusten, där The Seagulls välkomnar The Magpies till AMEX Stadium. Brighton kommer att finnas med i högstaligan även nästa år då det blev en pinne i derbyt mot Southampton. Det ska bli spännande att se vad Potter och company hittar på nästa säsong, för det har onekligen sett spännande ut under vissa stunder av den pågående. Newcastle har inte lovat lika mycket, och här kommer de svartvita med ett decimerat manskap. Inte mindre än sju vanligtvis ordinarie pjäser stannar hemma i norr, och då blir det svårt att rå på de blåvita. Ettan spikas hela vägen upp till 55 procent.


5. Hammarby - IFK Göteborg 1
En repris på kvartsfinalen i cupen för en dryg månad sedan är att vänta när Göteborg reser till huvudstaden i den nionde allsvenska omgången. Blåvitt har inte vunnit på tre raka försök i Allsvenskan och poängtappet mot Helsingborg var extra tungt då Änglarna dominerade matchbilden. Nu väntar alltså Hammarby på Tele2, ett Hammarby som gästerna slog ut ur cupen. Bajen har inte varit att känna igen inledningsvis, men vändningen mot Kalmar i 2-1 vinsten senast kan säkert ha påverkat de grönvita i positiv riktning. Med spelare som Paulinho, Tankovic och Kacaniklic besitter Stockholmarna en nivå som Änglarna inte riktigt når upp till och stannar ettan runt 60 procent kan den gott lämnas ensam.


6. Örebro - Mjällby 2
Örebro stod länge upp bra mot Norrköping, och det är ingen hemlighet att Axel Kjälls mannar sett defensivt förbättrade ut jämfört med fjolåret. Närkingarna fick dock till slut se sig besegrade av Peking och det bör tilläggas att Örebro presterat som bäst när de har varit klar underdog inför sina fajter. Inför matchen mot Mjällby är det i princip helt jämnt streck- och oddsmässigt, och då är det intressant att vända blickarna österut. Gästerna har stått för en stark inledning och kommer hit med fyra segrar på sina fem senaste. I Moro, Bergström och Batanero har Marcus Lantz tre matchvinnare att tillgå och då bland andra Jake Larsson och Nahir Besara går kallt hos värdarna blir X2 valet på Behrn Arena. 


7. Akropolis - Västerås 2
En fajt i Superettan ska också avverkas innan vi säger adjö till Svedala för den här gången. Akropolis har inlett sitt äventyr i näst högsta serien helt okej, en förlust på sex fajter är bra siffror. Fyra oavgjorda lär dock behöva omsättas i ett par vinster för att hösten inte ska bli alltför jobbig. Västerås kommer från en moralhöjande trea mot Ljungskile då segermålet satt långt in på tilläggstiden. Gästerna har en fin trupp på pappret och här ska möjligheterna att hänga på topplagen anses som goda. X2 är ett lås.


8. Tondela - Braga 2
Det börjar dra ihop sig i Portugal där Porto redan är klara ligamästare med två omgångar kvar. Benfica är klara för silvermedaljen, men där bakom lever det fortfarande i allra högsta grad. Braga, för närvarande på fjärdeplatsen, har chans att sätta press på Sporting, som spelar under tisdagen, om de skulle lösa en trea mot Tondela. Tredjeplatsen innebär en direktbiljett till Europa League, och med tanke på vad pandemin ställt till med hade det varit skönt för inblandade att slippa kval. Någon beställningsseger lär det dock inte bli då Tondela krigar för nytt kontrakt i botten. Säkra upp tvåan med krysset.


Kupongens kassaskåp


Brighton
Newcastle är extremt skadedrabbade och har också checkat ut från säsongen. Brighton löste nyligen sitt kontrakt och vill säkerligen bjuda hemmasittande supportrar på en fin match som tack för stödet. Potter och gänget vinner!


Varningens finger!


Lazio
Lazio har ett psykologiskt övertag på Juventus sett till de två senaste inbördes mötena. Juve har en ligatitel att säkra men formen tyder på att det här kan bli en jobbig afton. Det tar vi betalt för!


144 rader
1. Juventus - Lazio 1x2
2. Wolves - Crystal P 1x2
3. Sheffield U - Everton 1x
4. Brighton - Newcastle 1
5. Hammarby - Göteborg 1
6. Örebro - Mjällby x2
7. Akropolis - Västerås x2
8. Tondela - Braga x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto