Topptipset Tips Måndag 21/10

Publicerad på 21 Okt 2019 - 02:50

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Okt 2019 - 02:50

Spännande Topptips denna måndagkväll där Djurgården inleder borta mot IFK Göteborg. Stora favoriter som Arsenal och Midtjylland tar även plats och vi hoppas på att det kan bli ett par oväntade poängtapp. Häng med på hela analysen här!

Spela på Europatipset – klicka här!

Spelstopp: 18.59


1. IFK Göteborg - Djurgården 2
Den Allsvenska toppstriden med bara ett par omgångar kvar kan var den mest spännande i historien. Fyra lag ligger alltså i topp med 59 poäng var efter Hammarbys seger över Malmö igår. Djurgården har dock en match mindre spelad och kan vid vinst här åter koppla greppet om serieledningen. Otroligt viktig match för Blåränderna alltså! IFK Göteborg har gått mållösa från tre raka matcher, men har å andra sidan mött tufft motstånd och fått röda kort mot sig. Senast var mittbacken Calisir olyckskorpen borta mot Malmö FF (0-1) och är således avstängd här. Det kommer knappast bli någon promenadseger på ett svårspelat Gamla Ullevi för Djurgården här, men om ettan håller sig runt 50 procent är det en värdemässigt bra spik.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 4.40 - 4.10 - 1.74
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


2. Örebro - Elfsborg 2
I Örebro möts två lag som längtar efter semestern. Först ska bara några matcher till stökas av, för ingen av klubbarna har något att spela för i mellanmjölkens mittenskikt. Elfsborg har ändå, lite oväntat, landat lite av en formtopp så här på sluttampen där de bland annat lyckats vinna borta mot Häcken och ta poäng mot AIK. Sönderköpta Örebro är just nu ett varannandagslag och blandar hej vilt i prestationerna. Svårtippat där vi räknar med en målrik match vilket gör krysset mindre troligt. En gubbgardering får bli lösningen (Etta tvåa).
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.70 - 3.65 - 2.50
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


3. Sheffield United - Arsenal 1
Vidare till Premier League där Arsenal inlett poängmässigt bra, men insatserna har överlag inte varit särskilt övertygande. Särskilt inte på bortaplan där The Gunners haft en hel del flyt och gjort ett par riktigt svaga halvlekar, som borta mot Watford där de blev totalt överkörda. Sheffield United har gjort en fullt godkänd insats hittills som nykomling. Framför allt har defensiven varit stabil. United har visat att man har kapacitet att hota topplagen där de bland annat tagit poäng borta mot Chelsea och faktiskt var värda en pinne hemma mot Liverpool (0-1). Tvåan streckas just nu upp över 65 procent, vilket är alldeles för högt sett till Arsenals chanser. Helgardera och jobba in skrällen!
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 4.00 - 3.75 - 1.89
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


4. Brescia - Fiorentina 2
Fiorentina går en ny vår till mötes ihop med en vackert åldrande Franck Ribéry. 36-åringen har inlett säsongen mycket inspirerat och blivit en ny kelgris för Viola-fansen. Gästerna kommer med en strålande form i ryggsäcken till detta möte. Tre raka segrar och fem raka utan förlust är starka papper. Här får Fiorentina dessutom tillbaka energiknippet Chiesa. Brescia har haft en del motstuds i inledningen och stått upp rätt bra i matcherna även mot tyngre motstånd. Laget, med nyförvärvet Balotelli på topp, har dock varit lite väl naiva i sitt spel. Hemma på Stadio Rigamonti har det inte blivit några poäng hittills och här får Montellas bortagäng ses med goda chanser att förlänga den fina vinstsviten.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 3.90 - 3.65 - 1.91
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


5. Midtjylland - Randers 2
Midtjylland toppar den danska Superligan, men visade senast i torsken hemma mot Odense att man inte är oslagbara. Nu blir det tuffa bud igen när seriens formstarkaste lag, tillika ligafyran, Randers besöker MCH Arena. Gästerna har imponerande sju raka vinster i alla tävlingsmatcher, varav fem i ligan, och lever på ångorna. I mål har Patrik Carlgren varit en trygg sista utpost och där fram sprudlar det av självförtroende runt Saba Labjanidze, som stått för sex mål hittills och är trea i skytteligan. Midtjylland är stora favoriter här och de som vill gå för de stora pengarna helar upp direkt och jobbar in åttonde raka för Randers!
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 1.52 - 4.10 - 6.40
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


6. Bodö/Glimt - Mjöndalen 1
Med bara en vinst på de fem senaste ligamatcherna har årets stora sensation i den norska Tippeligan, Bodö/Glimt, ett sämre läge på guldet. Norrlänningarna ligger visserligen tvåa, men har nu åtta poäng (och en hängmatch) upp till Molde. Den svenska skyttekungen Amor Layouni har sålts till Egypten av alla länder och det gör inte läget bättre. Här får Bodö lita på sin styrka hemma på Aspmyra där de bara torskat en match och vunnit nio av tolv fajter denna säsong. Mjöndalen har all anledning att vara motiverade här då de just nu ligger under strecket, men med bara två poäng upp till säker mark. I våras spelade dessa två lag en helt galen match där Bodö/Glimt avgjorde med sitt 5-4 (!) mål i den sista minuten. Ettan är kupongens största favorit och då kan vi inte låta bli att klämma in rensarkrysset.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 1.45 - 4.85 - 8.00
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


7. Arminia Bielefeld - Hamburg 2
Toppmöte i den tyska andraligan när serieledande Hamburg åker till industristaden Bielefeld för att ta sig an ligatrean. Intressant är att hemmalaget faktiskt tagit 13 av sina 18 poäng på bortagräs och bara vunnit en av fyra hemma på Schüco-Arena. Offensivt leds Arminia Bielefeld av Voglsammer och Klos som tillsammans gjort elva av lagets 20 mål. En duo Hamburgs rutinerade tränare Dieter Heckings säkerligen har scoutat väl. Kan han komma på ett motdrag där är mycket vunnet. Hamburg har goda skäl att sikta på en återkomst till Bundesliga då de inlett ligaspelet mycket bra, i båda ändar av spelet. Vid vinst här drar de iväg med en trepoängsledning före Stuttgart. Tyngden är större hos gästerna och streckvärdet ligger åt höger. Så börja där.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.95 - 3.60 - 2.30
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


8. Lens - Auxerre 1
Avslutningen kommer från Frankrike och ännu en andraliga. Lens är kanske hela ligans hetaste lag och tog sin fjärde raka seger i den imponerande 4-1-vinsten borta mot Orleans senast. Vid vinst i denna hängmatch knappar Lens in rejält på serieledande Lorient och befäster sin andraplats. Den gamla talangfabriken och Ligue 1-laget Auxerre är en bit från sina glansdagar men är ett stabilt mittenlag i Ligue 2. Formen är även här god där bara en förlust på de sju senaste ligamatcherna fört laget upp i tabellen efter en seg start. Här kan gästerna absolut störa, men 1X ska räcka.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 1.95 - 3.15 - 4.10
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Kupongens kassaskåp!


Fiorentina
Fiorentina ser riktigt intressant ut och elvan blandas upp med ung entusiasm och rutinerad briljans. Formen är på topp och mot nykomlingen Brescia ska det finnas toppchans till fjärde raka segern. 


Varningens finger!


Sheffield United
Den stabila nykomlingen har visat att man är värda sin plats i Premier League med genomgående stabila insatser. I skrivande stund streckas de ner strax över 10 procent hemma mot ett Arsenal som spelmässigt agerat ojämnt. Kul skrälletta att ta med.

 
144 rader
1. Göteborg - Djurgården 2
2. Örebro - Elfsborg 12
3. Sheffield U. - Arsenal 1x2
4. Brescia - Fiorentina 2
5. Midtjylland - Randers 1x
6. Bodö - Mjöndalen 1x
7. Bielefeld - Hamburg x2
8. Lens - Auxerre 1x2

Spela på Europatipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto