Topptipset Tips Måndag 21/6

Publicerad på 21 Jun 2021 - 07:43

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jun 2021 - 07:43

Veckan inleds med en spännande påse gott och blandat där Superettan och Damallsvenskan föräras med att ta äventyret i mål. Dessförinnan ska vi bemästra fyra matcher från EM samt två från den nyligen inledda Copa América. Häng med i analysen för att ha mäktig chans på åtta gröna bockar!

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:59

 

1. Ukraina - Österrike X
Ukraina och Österrike har plockat tre pinnar vardera hittills och således är både andra och tredje plats i spel på den fyndigt namngivna nationalarenan National Arena i Bukarest. Bägge lag går högst troligt vidare vid kryss och Rumäniens svar på (nya) Gamla Ullevi peggar upp för en klassiskt due-due-match därmed. Är det oavgjort med kvarten kvar skulle det inte förvåna ett dugg om dessa lag nöjer sig med delad pott. Speciellt inte Ukraina som i sådana fall kniper andraplatsen på bättre målskillnad. Läckert spikkryss till läcker procent!

2. Nordmakedonien - Nederländerna X
Nederländerna har spelat till sig två raka segrar och därmed är slutspelsplatsen säkrad. Mycket har varit bra, men Dumfries har varit bäst och om de orangea vore en bättre brownie är det ytterbacken som stått för det “speciella” som är så typiskt för nationen. I den senaste matchen löste den långe mannen både en straff och satte det avgörande 2-0-målet. Mot Nordmakedonien skulle det dock inte förvåna om både han och en del andra viktiga kuggar får lite vila vilket öppnar upp för Pandevs nordmakedonier. “Värdarna”, som givetvis är gäster på Johan Cruijff Arena i Amsterdam, är bättre än gemene man tror och kan definitivt ställa till besvär när De Boer & co blickar framåt. Tvåan garderas bums, gärna med både kryss och etta.

3. Ryssland - Danmark 2
Danmark stod för en alldeles utmärkt insats mot Belgien senaste. Minkmännen tog ledningen med 1-0 och vore det inte för den temporärt halvt ansiktsförlamade dunderklumpen De Bruyne hade de röde och hvide fått med sig poäng. Bättre lycka denna gång när ryssarna kommer på besök till Parken. Moderlandet knep en viktig och smått tursam trea mot Finland med 1-0 senast, men när de nu beger sig bortom jättelandets trygga gräns kommer det bli tuffare emot. Bjässen Dzyuba är alltid att räkna med (assist senast) men i övrigt är Danmark kort och gott bättre. Singeltvåa, tack!

4. Finland - Belgien 2
Finland tar sig troligtvis till åttondelsfinal vid poäng mot Belgien, det trodde man knappast innan EM drog igång. Att Belgien redan skulle vara där var mer väntat och vid kryss säkrar de förstaplatsen på poäng. Med sådana förutsättningar är det inte helt osannolikt att Pukkis blåvita krigare ska kunna knipa en pinne. Robban Martínez smått roterade män förväntas inte förta sig mot den redan parkerade finska bussen och tvåan garderas därför tidigt till fin procent.

5. Uruguay - Chile 1
Uruguay åstadkom inte mycket i offensiv riktning mot Argentina, men här ska Suárez och Cavani med kompanjoner kunna ha en roligare upplevelse. Chile stretade emot samma Argentina på beundransvärt vis, men utan skadade storstjärnan Alexis Sánchez ser det minst sagt tafatt ut i de främre leden. Visst kan Chile stå emot bra även här, men till mer än en pinne är det svårt att se det räcka. 1X är ett lås som klarar sig alla dagar i veckan på Arena Pantanal i Cuiabá.

6. Argentina - Paraguay X
Argentina stod för en spelmässigt stark insats mot Uruguay (1-0) där de förutom att neutralisera firma Suárez/Cavani också skapade tillräckligt mycket för att avgå med en flermålsseger. Så blev dock inte fallet och visst går det att påstå att argentinarna står och faller med dagsformen på Leo Messi. Paraguay har höjt sig under Eduardo Berizzos ledning och så sent som i november löste de rödvita en pinne borta mot Argentina i VM-kvalet. En skräll ska inte uteslutas här heller. Måla tvärs över.

7. GIF Sundsvall - Västerås 1
Superettan tar vid när landslagen lämnas därhän. Giffarna har startat säsongen på ett bra sätt och även om några mindre missar finns i facit så parkerar Engblom (5 mål), Bengtsson (4 mål), Hallenius och de andra i blått och vitt högt upp i tabellen. Ännu högre kan det bli efter måndagens match mot Thomas Askebrands adepter från Västerås. Gästerna är ett jobbigt lag att möta, men de har svårt att hitta vägar att vinna och av tio spelade matcher har de bara vunnit två. Sundsvall tar minst en pinne. 1X.

8. Eskilstuna United - Linköping 2
Att nå ikapp Rosengård i toppen blir av allt att döma svårt för samtliga utmanare i Damallsvenskan, men till en topp-3-placering hoppas åtminstone Linköping kunna nå. De defensivt starka gästerna har bara förlorat en av åtta matcher så här långt och lyckas de få mer fart på offensiven ser framtiden ljus ut. Eskilstuna United har i sin tur haft stora problem i de främre leden vilket återspeglas väl i endast en vunnen kamp hittills. Det blir inte fler här. X2 räcker hela vägen.

Kupongens kassaskåp
Danmark
Ett kokande Parken ska heja fram Danmark till avancemang och kan de rödvita kräma ur en stark prestation lever Ryssland farligt. Mycket fin tvåa.

Varningens finger!
Nordmakedonien
Nederländerna har imponerat stort hittills, men när de väntas rotera samtidigt som resultatet är sekundärt är det västliga skrälläget för bra för att missas. Jobba, Nordmakedonien!144 rader
1. Ukraina - Österrike x
2. Nordmak. - Nederl. 1x2
3. Ryssland - Danmark 2
4. Finland - Belgien x2
5. Uruguay - Chile 1x
6. Argentina - Paraguay 1x2
7. Sundsvall - Västerås 1x
8. Eskilstuna - Linköping x2

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto