Topptipset Tips Måndag 22/6

Publicerad på 21 Jun 2020 - 22:28

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jun 2020 - 22:28

Midsommar-helgen är över och vi går in i en ny vecka med ett högoktanigt Topptips. Allsvenskan, Superettan, Premier League, La Liga och Serie A är ligorna som ska avhandlas på vägen mot åttlingen och här följer analysen till den!


Spelstopp: 18:59.

Topptipset Tips 22/6


1. IFK Göteborg - Mjällby 1
Inför helgen var Mjällby tillsammans med Östersund och Helsingborg de enda lag som hittills kammat noll i såväl poäng som gjorda mål. En liten missräkning ändå för Marcus Lantz och gänget som värvat friskt och namnstarkt för att vara nykomlingar i Allsvenskan. Till exempel har en spelare som David Batanero bara fått ett kort inhopp så här långt. Göteborg kommer från en moralhöjande vändning borta mot Varberg i den senaste omgången, men segern blev något dyrköpt då såväl Calisir och Da Graca fick gå av med skador. Erlingmark är dessutom fortfarande avstängd vilket innebär att Blåvitt har stora bekymmer vad gäller mittbackarna här. Det gör att det inte riktigt går att lita fullt ut på ettan och därav åker krysset med.
Startelvor, Skadeinfo & Stats - Allsvenskan 


2. Helsingborg - Elfsborg 2
Olof Mellbergs Helsingborg har sett allt annat än bra ut i inledningen. Skåningarna står på noll poäng och 0-7 i baken efter två nederlag mot Sirius och Varberg. Båda är lag som HIF bör ha efter sig när säsongen summeras, härföraren Andreas Granqvist kan eventuellt vara redo för 90 minuter och det skulle sannerligen värdarna behöva. Elfsborg har börjat klart bättre. Totalt fyra poäng mot Göteborg och Hammarby är mer än godkänt och här ska boråsarna ha goda chanser till ännu en bortatriumf. Till runt 50 procent kan tvåan stå ensam.
Startelvor, Skadeinfo & Stats - Allsvenskan


3. Sirius - Häcken 2
Sirius åkte upp till Östersund efter att ha torskat premiären mot Djurgården, men de blåsvarta visade att den förlusten inte påverkat laget någonting. Rydströms adepter spelade ut ÖFK och vände hem med en fin 2-0 viktoria i ryggen. Axel Björnström har inlett säsongen piggt och det var också han som fick sätta det avgörande målet då. Nu blir det dock andra bullar när Häcken kommer på besök i Uppsala. Målfarlige mittbacken Joona Toivio satte 1-1 sent i förra omgången mot Malmö, en poäng som mycket väl kan kickstarta gästernas säsong. I grund och botten har de gulsvarta den klart starkare truppen och X2 är ett bra lås.
Startelvor, Skadeinfo & Stats - Allsvenskan


4. Brage - GIF Sundsvall 1
Förväntade topplaget Brage åkte på en rejäl känga i premiären av Superettan. Degerfors vann med 4-1 och även om för stora växlar inte ska dras av den fajten bör Kleber Saarenpää se till att ha sina spelare mer taggade inför den här uppgiften. Sundsvall gästar och de vann sin premiär mot Umeå med 3-1. Pontus Engblom satte två kassar då och han kan mycket väl visa sig vara en utmanare om skytteligatiteln. Engblom behöver dock fortsätta prestera på topp om det ska bli poäng här. Brage är ett erkänt starkt lag hemma i Borlänge och när fint spelvärde dukas upp till vänster är det bara att tacka och ta emot.
Startelvor, Skadeinfo & Stats - Fotboll

 
5. Manchester City - Burnley 1
Kupongens i särklass största och mest befogade favorit är Manchester City. De ljusblåa hade inga större bekymmer med Arsenal, och även om Stones och Garcia saknas här lär inte Burnley ha något att säga till om heller. Gästerna har i princip redan säkrat kontraktet och på Etihad brukar de inte trivas särskilt bra. 0-10 i baken har Sean Dyches mannar på de två senaste tävlingsbesöken här och inte blir det någon ändring på det under måndagen. Hamra in ettan!
Startelvor, Skadeinfo & Stats Premier League


6. Villarreal - Sevilla X
Vidare till Spanien där det vankas strid om Europaplatserna. Sevilla innehar just nu den sista direktplatsen till Champions League, men det är otroligt jämnt i toppen av La Liga. Villarreal är fem poäng bakom andalusierna, men med tre raka segrar i ryggen har “den gula ubåten” verkligen ångan uppe. Här är det i princip helt jämnt både vad gäller odds och streck och så länge inget radikalt händer smakar det allra bäst med en helgardering i detta spännande toppmöte. 
Startelvor, Skadeinfo & Stats - La Liga


7. Bologna - Juventus X
Så har det äntligen blivit dags för Serie A att sparka igång igen! Cupen har rullat i veckan där Napoli till slut stod som segrare efter straffsparksläggning mot Juventus. Den gamla damen har faktiskt gått 180 minuter utan att göra mål då även semi-returen mot Milan slutade mållös. Det är inte likt gästerna och frågar är hur länge Sarri sitter kvar på tränarbänken om det fortsätter att se ut så här. Bologna ligger tryggt i mitten av tabellen och har nog med matchvinnare i truppen för att kunna fälla ett överstreckat Juve. Kläm in alla tecken och jobba in skrällen!
Startelvor, Skadeinfo & Stats - Serie A


8. Lecce - Milan 2
Milan hade nog goda förhoppningar inför returmötet i cupen mot Juventus, men Ante Rebic såg rött tidigt och med tio man blir det väldigt svårt att sänka den gamla damen. Det blev också uttåg i semifinalen och det enda som kan rädda gästernas säsong nu är en Europaplats. Lecce är första hindret på den vägen och värdarna krigar i sin tur för nytt kontrakt i finrummet. Även om Lecce är sämre spelare för spelare så saknar Milan en viss Ibrahimovic, så helt bergsäker är inte tvåan. Krysset får åka med.
Startelvor, Skadeinfo & Stats - Serie A


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Manchester City såg starka ut mot Arsenal och här lär dessutom Agüero vara tillbaka i startelvan. Då blir City ännu ett snäpp vassare och här kommer inte Burnley att ha något att sätta emot. Bergetta.


Varningens finger!


Bologna
Juve har sett skakiga ut i de två cupmatcherna och om det fortsätter in i ligaspelet har den gamla damen problem. Bologna är inte oävet och kommer att kriga om varje millimeter på hemmagräset. Skrälläge!


144 rader
1. IFK Göteborg - Mjällby 1x
2. Helsingborg - Elfsborg 2
3. Sirius - Häcken x2
4. Brage - GIF Sundsvall 1x
5. Man City - Burnley 1
6. Villarreal - Sevilla 1x2
7. Bologna - Juventus 1x2
8. Lecce - Milan x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto