Topptipset Tips Måndag 23/8

Publicerad på 23 Aug 2021 - 08:57

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Aug 2021 - 08:57

Topptipset denna måndag inleds på högoktanigt vis med duster från Premier League, Serie A och La Liga. Därefter är det svensk boll för hela slanten och västkustderbyt på Ullevi är först i ledet. Mot åtta gröna bockar!

Ny succé för vårt Syuccélag – minst 200 000 kr in på 13 rätt i söndags! 
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!


Spelstopp: 18:59



1. West Ham - Leicester 1
Två sällskap som båda inledde ligasäsongen med tre poäng ställs mot varandra i den engelska huvudstaden denna måndag. West Ham vände och vann mot Newcastle efter stor show av bland andra Antonio och Benrahma. Leicester å andra sidan lade Wolves på rygg efter att en viss Jamie Vardy traditionsenligt hittat nätet. Denna duell är svårtippad, men favoritskapet, om än ett knappt sådant, måste ändå tilldelas David Moyes manskap som lär styra och ställa hemma på OS-arenan. Fortsätter The Hammers på inslaget spår offensivt och tajtar till bakåt kommer de att slåss om en topp 5-placering även denna säsong. 1X torde räcka.

2. Sampdoria - Milan 2
Dags för två anrika klubbar att inleda Serie A-säsongen när Sampdoria och Milan möts i Genua. Gästerna från Milano tvingas klara sig utan både Zlatan och Kessié, men har inför säsongen värvat Olivier Giroud från Chelsea. Den rutinerade fransmannen har sett vass ut under upptakten och är en tänkbar matchvinnare för ett favoriserat Rossoneri. Claudio Ranieris “Samp” har sålt tjeckiske landslagsmannen Jakub Jankto till Getafe och går nu en tuff premiärfajt till mötes. Grundkunnandet är tveklöst större på högerflanken och trots att milaneserna saknar sin gänglige svensk drar de troligen det längsta strået här. Spiktvåa.

3. Getafe - Sevilla 2
Sevilla gasade sig igenom premiären mot nykomlingen Rayo Vallecano. Nyförvärvet Erik Lamela visade upp sig för hemmafansen direkt genom att göra två av lagets tre mål i utskåpningen. Nu väntar ett uddlöst Getafe på bortaplan och de tillresta andalusierna ska ges goda chanser att segra på nytt. Värdarna gjorde minst antal mål i La Liga förra säsongen och gick föga förvånande mållösa ur premiären mot Valencia (0-1), trots spel med en man mer på banan nästan hela matchen. Tränaren José González har dock styrt upp en stark defensiv ska sägas. Det är således inte omöjligt att de blåklädda lyckas parkera bussen framgångsrikt hemma på Coliseum Alfonso Perez. Tvåan åker in först och krysset säkrar upp om stålar finns.

4. IFK Göteborg - Varberg X
IFK Göteborg tar emot Varberg hemma på Ullevi för ett intressant västkustderby. Jocke Perssons gäster har levererat över förväntan denna säsong och kommer högst sannolikt att lyckas säkra det allsvenska kontraktet även denna säsong. Även om Blåvitt är favoriter i hemmaborgen ska de grönsvarta hallänningarna inte underskattas. Värdarnas lagkapten Marcus Berg dras med en bröstskada och är osäker till spel. Skulle den gamle landslagsanfallaren missa matchen är det såklart ett blytungt tapp för Mikael Stahres änglar. Med den sydafrikanska trojkan Mathews/Le Roux/Moon i högform kan BoIS:arna utan tvekan slåss om samtliga poäng i “Götet”. Alla tecken.

5. Djurgården - Mjällby X
Djurgården sålde nyligen stjärnbacken Aslak Witry till AZ Alkmaar. Ett tufft tapp för stockholmarna som nu tvingats flytta ned mittfältaren Haris Radetinac som ersättare för norrmannen. Ändå blev det seger för Järnkaminerna senast då kvällens antagonister Mjällby besegrades på bortaplan. Nu ställs de två kombattanterna mot varandra igen, denna gång på Tele2 Arena. DIF är såklart gigantiska favoriter hemma i 08-land, men vi ska komma ihåg att de gulklädda från Blekinge trots allt stod upp bra senast. Med lirare som Löfquist, Sarr och Bergström på planen är en MAIF-pinne knappast avlägsen. Krysset sällskapar därmed den hårt ansatta ettan.

6. Östersund - Kalmar FF 2
Vidare mot Jämtland där den allsvenska jumbon Östersund tar emot Kalmar FF hemma på Jämtkraft Arena. Det ser onekligen hopplöst ut för värdarna som bara tagit en poäng på de sju senaste omgångarna. Trots att Noah Sonko-Sundberg var tillbaka från avstängning senast åkte de rödsvarta ändå på en tung smäll mot IFK Norrköping. Norrmannen Eirik Haugan agerade poängsumpare för norrlänningarna när han brände en straff i slutet av matchen. KFF har höjt sig under Henrik Rydström och med en stekhet Nils Fröling i de främre leden och den aldrig tröttkörde succénorrmannen Oliver Berg är smålänningarna inte att leka med. Bortasegern är trolig, men spåkulan skvallrar om en målsnål tillställning. X2.

7. Norrby - Akropolis 1
Norrby har stått för en framgångsrik säsong i Superettan hittills. En av de viktigaste pjäserna bakom succén stavas Dijan Vukojevic. Sex mål (!) på de fyra senaste matcherna vittnar om 25-åringens höga klass. Boråsarna har dock en förmåga göra magplask stundtals, som till exempel mot AFC Eskilstuna senast (1-4). Men på hemmaplan är de blåklädda svårslagna och när bottenlaget Akropolis, som är ett av ligans sämsta bortalag, nu kommer på besök luktar det hemmaseger långa vägar. Får Vukojevic bara lite draghjälp i offensiven samtidigt som den stundtals svajiga trebackslinjen har en bra dag på jobbet är ettan stenklar. Hämta spikpistolen!

8. Helsingborg - Vasalund 2
Helsingborg har inte spelat så bra som den senaste tidens resultat antyder. De rödblå sprang dessutom på en riktig mina i onsdags när de förlorade mot Division 2-gänget Eskilsminne i Svenska Cupen. Detta trots att skåningarna mönstrade en stark elva med stjärnor som van den Hurk och Karjalainen på planen. Vasalund är alltjämt nästjumbo i Superettan, men stod för en stark insats senast de stångades med HIF. Segern mot Falkenberg boostade troligen moralen hos nykomlingarna. Presterar Vasic och company på samma nivå igen kan de inte räknas ut på Olympia denna måndag. Helgardera och jobba in tvåan!

Kupongens kassaskåp
Milan
Sampdoria har inte tampats mot några högklassiga motståndare under försäsongen och har även skeppat iväg landslagstjecken Jankto till Getafe. Ett på pappret starkare Milan med Olivier Giroud i spetsen löser troligen en premiärseger. Tvåa.

Varningens finger!
Vasalund
Vasalund stod upp bra mot Helsingborg när lagen möttes i början av augusti. De hemmahörande skåningarna är inte så bra som resultaten säger och denna batalj kommer att bli betydligt jämnare än vad strecken antyder. Alla tecken.

Ny succé för vårt Syuccélag – minst 200 000 kr in på 13 rätt i söndags!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!



144 rader
1. West Ham - Leicester 1x
2. Sampdoria - Milan 2
3. Getafe - Sevilla x2
4. IFK Göteborg - Varberg 1x2
5. Djurgården - Mjällby 1x
6. Östersund - Kalmar x2
7. Norrby - Akropolis 1
8. Helsingborg - Vasalund 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto