Topptipset Tips Måndag 24/5

Publicerad på 23 Maj 2021 - 23:32

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Maj 2021 - 23:32

Fyra länder ska besökas under måndagen i jakten på åtta fullträffar. Kupongen inleder i Sverige, där första halvan av bongen avhandlas, följt av två korta visiter till Norge samt Skottland innan vi når slutdestinationen Irland. Vi har finslipat analysen, häng med!

Spelstopp: 18:291. Örebro - Malmö FF 2
De regerande mästarna Malmö FF gästar Behrn Arena och det är inte tu tal om att det råder klasskillnad mellan dessa klubbar. Att skåningarna streckas upp mot 80 procent på resande fot är däremot direkt felaktigt. Örebro har kommit igång efter en trevande säsongsinledning och trivs generellt sett väldigt bra i sin hemmaborg. I fjol plockades 27 pinnar här vilket var fjärde högst i ligan, bland andra MFF besegrades med 3-2. Sällan, om någonsin, finns det fog för ett så pass extremt favoritskap på bortaplan i Allsvenskan och detta är sannerligen inte något undantag. Vi helgarderar!

2. Elfsborg - IFK Norrköping 1
Såväl Elfsborg som IFK Norrköping har mycket att bevisa efter en trevande inledning på säsongen. Boråsarna kommer till detta möte med två nederlag i ryggen och blott fyra poäng från de senaste fem omgångarna. Kollapsen mot såväl Halmstad som Kalmar är i synnerhet oroväckande. IFK Norrköping har en enorm potential men pusselbitarna har inte fallit på plats under nya tränaren Rikard Norling. Prestationen borta mot Varberg senast var bedrövlig och Peking behöver höja sig avsevärt om östgötarna ska få med sig något från Borås Arena. Vi streckar från vänster.

3. Värnamo - Akropolis X
Värnamo har tagit Superettan med storm under säsongsupptakten där nykomlingarna har visat upp ett briljant försvarsspel. Sedan premiärförlusten mot Landskrona har arrangörerna plockat 13 pinnar av 15 möjliga och har i dagsläget ligans högsta poängsnitt. Här blir svenska folket dock tabelltittande och streckar ettan skyhögt i vad som väntas bli en målsnål historia. Likt sin motståndare är Akropolis trygga bakåt och fyra av de inledande sex omgångarna har slutat med delad ära. Med fint spelvärde på krysset utgår vi från mitten.

4. Trelleborg - Västerås 1
Trelleborg investerade rejält inför säsongen där Simon Amin, Johan Blomberg och Dzenis Kozica är högklassiga förstärkningar. Något som har burit frukt inledningsvis och TFF är som ensam klubb fortsatt obesegrade i årets upplaga av Superettan (2-4-0). Västerås gör det bra med ett begränsat spelarmaterial där Thomas Askebrand har fått till ett kompakt försvarsspel. På resande fot har det däremot gått tungt och här får VSK sikta in sig på en pinne. 1X är ett lås.

5. Rosenborg - Molde 1
Lerkendal Stadion rustar upp för ett stekhett toppmöte när ettan Rosenborg tar emot tvåan Molde. Värdskapet har förstärkt ordentligt för att utmana om ligatiteln denna säsong. Rutinerade Alexander Tettey har nyligen återvänt till sin moderklubb efter att ha spenderat drygt ett decennium utomlands. Utöver det har “Troillongan” skeppat in Adam Andersson, Jonathan Augustinsson samt Stefano Vecchia från Allsvenskan. Molde har varit gjutna i toppskiktet under en längre period nu och under de senaste fyra säsongerna har gästerna samlat på sig tre andraplatser samt en ligatitel. Med det sagt har de blåvita betydligt mycket tuffare på resande fot än hemma på Aker Stadion. Kan Rosenborg avlägsna den stekheta Ohi Omoijuanfo så ska RBK kamma hem tre poäng. Vi tar ställning åt väst.

6. Kilmarnock - Dundee FC 1
Vi riktar blickarna mot de brittiska öarna där de återstående tre bidragen hämtas. Först ut väntar en direkt avgörande kamp om den sista platsen till kommande års upplaga av skotska Premiership. Dundee FC vann hemmamötet med 2-1 och vi har med andra ord en riktig nagelbitare att se fram emot på Rugby Park. Här tror vi att den rutin Kilmarnock besitter kommer att fälla avgörande där spelare som Kyle Lafferty, Youssouf Mulumbu samt Chris Burke kommer spela en viktig roll. Etta!

7. Shamrock Rovers - Sligo Rovers X
Irland agerar slutdestination med två bidrag från högstadivisionen. Shamrock Rovers obesegrade svit bröts i fredags då Dundalk besegrade de regerande mästarna med 2-1 hemma på Oriel Park. Passande nog var det just The Lilywhites som senast besegrade “Hoops” i ligasammanhang hösten 2019. Sligo Rovers, som för övrigt inlett säsongen strålande, har således fått ett kvitto på att de grönvita är överkomliga. Vi utesluter varken en eller tre poäng till besökarna när fint spelvärde erbjuds åt öst. Samtliga tecken synas på Tallaght Stadium.

8. Derry City - St. Patrick’s 2
Derry City har inte alls fått det att stämma på Brandywell Stadium under säsongsupptakten och är fortsatt segerlösa efter sex spelade hemmamatcher. Att den negativa trenden fortsätter mot ett svårspelat St. Patrick’s ser vi som troligt. Gästerna hakar fortsatt på i toppskiktet där säsongens två nederlag kom mot ligaledarna Shamrock Rovers samt fyran Drogheda. Liverpool-lånet Vitezslav Jaros inger, trots sin ringa ålder, en trygghet mellan stolparna och offensiva hot är ingen bristvara hos Pats. Tvåan är en given utgång.

Kupongens kassaskåp
Rosenborg
Årets upplaga av Rosenborg ser väldigt spännande ut där “Troillongan” i synnerhet har sett ruskigt starka ut på hemmaplan. Molde har ett högt kunnande men gästerna håller inte samma höga klass som i sin hemmaborg.

Varningens finger!
Örebro
Örebro må haft en turbulent säsongsinledning men är alltjämt svårspelade på Behrn Arena. Malmö fick bland annat se sig besegrade här i fjol och nu streckas skåningarna alldeles för högt.144 rader
1. Örebro - Malmö FF 1x2
2. Elfsborg - Norrköping 1x
3. Värnamo - Akropolis 1x
4. Trelleborg - Västerås 1x
5. Rosenborg - Molde 1
6. Kilmarnock - Dundee FC 1
7. Shamrock - Sligo 1x2
8. Derry - St. Patrick’s x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto