Topptipset Tips Måndag 26/7

Publicerad på 26 Jul 2021 - 09:10

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jul 2021 - 09:10

Det är ett spännande Topptips att sätta tänderna i denna måndag, inte minst då kupongen är laddad med 250.000 i extrapengar. Fem svenska bidrag utgör lejonparten av bongen som sedan också hämtar duster från Danmark, Frankrike och Island. Glasklart, nu kör vi!

8 rätt i senast! 10 500 kr in! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!
OBS! 250 000 extra i potten!


Spelstopp: 18.591. Varberg - IFK Göteborg 1
IFK Göteborg säkrade tre poäng hemma mot Mjällby i Oscar Wendts och Marcus Bergs återkomst till Änglarna. Spelmässigt finns det fortsatt en hel del att finslipa på för Mikael Stahre men visst finns det en oerhörd potential. För Varbergs del ser det ut att bli en ångestladdad höst med målsättningen att säkra ett nytt kontrakt. På Påskbergsvallen har värdskapet dock visat fin form med imponerande insatser mot såväl IFK Norrköping som Kalmar FF. Vi gillar skarpt den gravt understreckade ettan - vi utgår därifrån och garderar efter plånbok.

2. Örebro - AIK 2
Pressen växer sig allt större på Örebro där tränarbytet inte gett någon kortsiktig boost. Förra helgens 2-0-nederlag mot Hammarby var ÖSK:s femte i förlust i följd och det blir inte enklare när Bajens stadsrival AIK gästar på Behrn Arena. Meriterade Nahir Besara och Jiloan Hamad har värvats in för att rädda kontraktet, men det är tveksamt om de två ska komma in och fixa poäng vid “första bolltouchen”. Gnaget ser allt pålitligare ut framåt och har i vanlig ordning ett strukturerat försvar att falla tillbaka på. Bojan Radulovic tycks sakta men säkert vänja sig vid livet i Stockholm och har visat fin form sedan ligan återupptogs. Serben är en potentiell matchvinnare för besökarna och förutsatt att tvåan inte skenar iväg till absurda höjder så spikar vi.

3. Östersund - Halmstad 2
Med sju nederlag från de senaste åtta omgångarna har Östersund trillat ner till en nedflyttningsplats. Med stjärnan Blair Turgott fortsatt på landslagsuppdrag med sitt Jamaica tror vi att den negativa trenden kommer att fortgå. Halmstad har visat både en högre och jämnare nivå där hallänningarna har byggt upp en sex matcher lång förlustfri svit. Med sitt kompakta försvar och en pålitlig målskytt i form av Marcus Antonsson gillar vi HBK:s chanser att få med sig samtlige tre poäng från Jämtkraft Arena. Tvåan singlas till rimlig procent.

4. GAIS - Akropolis 2
Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Gamla Ullevi. Efter en imponerande säsongsupptakt med tio poäng från de inledande fyra omgångarna har GAIS endast plockat tre pinnar från de efterföljande åtta bataljerna. Ineffektiviteten framåt är minst sagt oroväckande där bristen av en pålitlig målskytt har varit påtaglig. Akropolis har inte heller fått någon utdelning av den satsning gästerna gjorde inför säsongen där meriterade spelare som Astrit Ajdarevic och Panajotis Dimitriadis anlände. Kunnandet finns onekligen där hos AIF och visst ska besökarna ses med bättre möjligheter än vad streckfördelningen indikerar. X2 liras till fint värde.

5. Norrby - Västerås X
Kupongen fortsätter på Borås Arena där strålande spelvärde erbjuds. Norrby har onekligen varit en positiv överraskning denna säsong och har för närvarande hand om andraplatsen efter tolv spelade omgångar. Till stor del tack vare tryggheten bakåt där endast Värnamo har släppt in färre mål än boråsarnas nio till antalet. Vi är dock skeptiska kring huruvida arrangörerna kan vidhålla en topplacering och i grund och botten skiljer inte något större lagen åt. Västerås visade inte minst sin kapacitet i bortamötet mot Sundsvall även om VSK oturligt fick lämna tomhänta från den bataljen. Vi håller oss borta från den absurt högt streckade ettan och garderar med övriga tecken.

6. Sönderjyske - Vejle 1
Två gäng som kommer från en tuff säsong i det danska finrummet i fjol fick också varsin ganska tuff premiär. Sönderjyske lyckades aldrig få hål på nykomlingen Silkeborg och för Vejle blev det stryk med 0-2 mot Randers. Båda aktörerna kommer att känna att det här är en kamp som ska vinnas för att klara kontraktet och därför skulle det inte förvåna om vi får se en målrik tillställning på Sydbank Park. Vid förmodat svängiga tillställningar lämpar sig alltid gubben (etta-tvåa) utmärkt.

7. Dijon - Sochaux 1
Dijon och Sochaux är de enda två lagen som ännu inte avverkat sin premiär i Ligue 2, men denna måndag är det dags. Dijon slutade toksist i Ligue 1 i fjol och senapslaget tvingas därför ta nya tag i andradivisionen. Visst kan värdarna vara med och kriga om uppflyttning direkt, men Sochaux är ett gäng som inte ska underskattas. Gästerna förlorade minst antal matcher av lagen utanför fjolårets topp-6 och kan definitivt få med sig en pinne härifrån. 1X är ett lås.

8. KR Reykjavik - Fylkir X
Med sju poäng på de tre senaste börjar KR Reykjavik växla upp. Värdarna har tagit upp jakten på Valur i topp och i rådande form får serieledarna se upp. Med det sagt väntar ett tufft huvudstadsderby denna afton när Fylkir kommer på besök. Gästerna har hittills haft problem i offensiv riktning, men i de två senaste inbördes mötena mot KR Reykjavik har Fylkir tagit fyra poäng. Med en hårt streckad etta blir därför valet att gardera hela vägen och jobba in poängplock för besökarna. Högersidan rensar fint!

Kupongens kassaskåp
AIK
AIK ser allt farligare ut på offensiv planhalva och kan Gnaget vidhålla nuvarande form blir de gulsvarta att räkna med i toppstriden. Krisande Örebro behöver höja sig avsevärt om poäng ska bli aktuellt under söndagen.

Varningens finger!
Västerås
Norrby har gjort det bra så här långt men ettans hutlösa streckning går inte att köpa för den sakens skull. Västerås är bättre än vad formraden visar och ska kunna få med sig poäng från Borås.

8 rätt i senast! 10 500 kr in! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!
OBS! 250 000 extra i potten!
144 rader
1. Varberg - IFK Göteborg 1x2
2. Örebro - AIK 2
3. Östersund - Halmstad 2
4. GAIS - Akropolis x2
5. Norrby - Västerås x2
6. Sönderjyske - Vejle 12
7. Dijon - Sochaux 1x
8. KR Reykjavik - Fylkir 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto