Topptipset Tips Måndag 28/6

Publicerad på 28 Jun 2021 - 09:02

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Jun 2021 - 09:02

Veckan rivstartar med flera intressanta bataljer från EM, Copa América och Damallsvenskan. För Sveriges del väntar Ukraina i åttondelsfinalen och visst ska vårt blågula landslag ses med goda möjligheter att avancera även om svenska folket blir väl partiska. Kupongen innehåller 500.000 i extrapengar. Mot åtta rätt!

500 000 kr extra i potten!
Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 17:59



1. Kroatien - Spanien 2
Efter två ganska svaga insatser mot England och Tjeckien stod Kroatien för en styrkedemonstration när Skottland lades på rygg med 3-1 på Hampden Park. Luka Modrić stod bland annat för ett sagolikt vackert mål och får den lilla trollkarlen diktera fajten mot Spanien är La Furia Roja illa ute. Med det sagt fick spanjorerna islossning mot Slovakien och i grunden håller vi Luis Enriques mannar snäppet högre än kroaterna. Stannar tvåan under 60 procent är det en mycket fin spik, krysset gör sällskap om plånboken tillåter.

2. Frankrike - Schweiz 1
Frankrike är favoriter till att ta hem hela rubbet och ljusglimtarna som Les Bleus hittills visat upp är det få nationer i världen som kan matcha. Benzema, Pogba, Mbappé och Griezmann hittar varandra utan och innan, här gäller det att Schweiz är extremt påkopplade. Som helhet sitter Petkovic manskap ihop bra och sköter de sina kort rätt är det inte helt omöjligt att alplandet lyckas ta detta till förlängning. Krysset är dock främst med på grund av hänsyn till värdet.

3. Sverige - Ukraina 2
Sverige ordnade slutligen förstaplatsen i Grupp E men i ärlighetens namn lämnade Janne Anderssons gäng mycket att önska rent spelmässigt. Tack vare ett solitt försvarsspel lyckades Blågult att gå obesegrade och får således ett förmånligt motstånd i åttondelsfinalen. Med det sagt har Ukraina ett högt kunnande och i formstarke Roman Yaremchuk har Andriy Shevchenko en potentiell matchvinnare. Får vi inte se ett mer bolltryggt svenskt landslag så blir detta vidöppet. Spelvärdet åt öst lockar således och ska synas snarast.

4. England - Tyskland X
Två heta finalkandidater gör upp på Wembley Stadium där England har fördel av hemmaplan. Något som får oddssättarna att luta åt rödvitt avancemang. Bristen på framgångar i landslagssammanhang är något som har skapat hjärnspöken hos britterna under en längre period där pressen utifrån är enorm. Kvalitetsmässigt kan “The Three Lions” onekligen mäta sig med tyskarna men sett till meriter lutar det kraftigt åt Die Mannschafts favör. Joachim Löws mannar visade även en ruskigt hög kapacitet i mötet mot Portugal tidigare under turneringen och når Tyskland samma nivå här torde det räcka till avancemang. X2 faller oss i smaken.

5. Bolivia - Argentina 2
En ensidig historia är att vänta på Arena Pantanal där Argentina går mot gruppseger. Bolivia har förlorat samtliga av de inledande tre omgångarna och har gått miste om möjligheten att nå slutspelsfasen. Kvaliteten i truppen håller helt enkelt inte måttet där majoriteten av spelarna till vardags huserar i den inhemska ligan. “La Albiceleste” har i sin tur avlägsnat lag som Paraguay och Uruguay med bravur där Lionel Scaloni fått till en defensiv struktur som länge saknats hos de blåvita. Annars är det ju offensivt som argentinarna har glänst det senaste decenniet med världsstjärnor som Lionel Messi och Sergio Agüero. Bergtvåa!

6. Uruguay - Paraguay 1
Bataljen på Estadio Olimpico Nilton Santos blir av allt att döma en kamp om andraplatsen såvida Argentina gör sitt jobb. Uruguay är i behov av en seger för att passera Paraguay. Med ett högre kunnande ska La Celeste ses med goda möjligheter att göra just det. Noterbart är att de himmelsblåa inte har förlorat ett inbördes möte sedan 2007, en svit som sannolikt förlängs här. Krysset är en lyxvara vi har råd att plocka med då flera fina spikalternativ finns på annat håll. 1X.

7. Vittsjö - Djurgården 1
Utan varken Mia Jalkerud eller Olivia Schough kvar i truppen saknas det spetskvalitet hos Djurgården. Prestationen mot bedrövliga tabelljumbon Växjö lämnade mycket att önska och det skulle förvåna om Blåränderna inte tillhör bottenträsket säsongen ut. Vittsjö föll väntat mot Rosengård där nämnda Schough stal rubrikerna med två strutar. Dessförinnan hade värdinnorna fyra raka utan nederlag där defensiven i synnerhet ser solid ut. Här streckas ettan på tok för lågt och denna står således utmärkt allena.

8. Linköping - KIF Örebro 1
Det råder ingen tvekan om att Linköping har högre kapacitet än KIF Örebro, mycket tack vare rutinerade Nilla Fischer och målfarliga Uchenna Kanu. Den sistnämnda befinner sig dock i en allt tyngre formsvacka och som följd har LFC lämnat segerlösa från de senaste fem omgångarna. KIF Örebro får i sin tur, för tredje matchen i följd, klara sig utan stjärnan Jenna Hellström på grund av avstängning. Ett tungt avbräck för gästerna men sitter försvarsspelet finns alla möjligheter att resa hem med ett positivt resultat.. Vi förväntar oss en målsnål historia och streckar flitigt i hopp om kupongrensaren i öst.

Gå med i vårt succélag – Köp en andel till vårt Topptipset-system för 100 kr! KLICKA HÄR!

Kupongens kassaskåp
Argentina
Allt talar för att Argentina plockar en komfortabel viktoria. La Celeste kommer, vid seger, stå som gruppetta samtidigt som Bolivia redan är låsta på jumboplatsen. Som om den markanta klasskillnaden nationerna emellan inte vore nog.

Varningens finger!
KIF Örebro
Linköping har tufft med målproduktionen för närvarande och har som följd lämnat segerlösa från fem raka matcher. KIF Örebro saknar visserligen sitt främsta offensiva hot i form av Jenna Hellström men en tvåa som landar omkring 10 procent är tagen.



144 rader
1. Kroatien - Spanien x2
2. Frankrike - Schweiz 1x
3. Sverige - Ukraina 1x2
4. England - Tyskland x2
5. Bolivia - Argentina 2
6. Uruguay - Paraguay 1x
7. Vittsjö - Djurgården 1
8. Linköping - KIF Örebro 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto