Topptipset Tips Måndag 3/4

Publicerad på 3 Apr 2023 - 09:14

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Apr 2023 - 09:14

Det är mycket svenskt på måndagens Topptips. Två matcher vardera från Allsvenskan och Superettan ska analyseras och visst blir det intressant att se de regerande mästarna Häcken kliva in i ringen. I övrigt väntar ovissa bataljer från bland annat Premier League och Serie A. Mycket att se fram emot och vägen mot åtta rätt ligger utstakad. Med 250.000 kronor i extrapengar kan denna luriga kupong mycket väl ge bra betalt. Vi kör igång!

Spelstopp: 18:59

1. Everton - Tottenham 2
Everton gör allt för att hänga kvar i Premier League och Sean Dyche har fått till någon slags stabilitet i laget. 2-2 mot Chelsea var tredje matchen i rad med poäng, men The Toffees ligger ändå under strecket. Läget ser alltjämt illa ut och det väntar en tuff uppgift under måndagen. Det gäller att Onana, Doucpuré och Gueye vinner slaget om mitten för att Everton ska få med sig något. Tottenham har visserligen inte visat upp något extra på sistone, men med dödgrävaren Conte borta kan glädjen återvända till truppen. Kane, Son och Kulusevski kan andas igen och den trion blir svår att stoppa på Goodison Park. Gästerna är bättre och bör inte torska detta. X2 spelas.

2. Elfsborg - Häcken 2
Häcken har gjort en väldigt fin försäsong och tagit sig till final i Svenska Cupen efter 3-0 mot både Norrköping och Djurgården. Ibrahim Sadiq och Bénie Traoré ser sylvassa ut framåt och Jeremejeff har inte saknats än så länge. Bakåt håller Hovland och Hammar tätt framför duktige målvakten Abrahamsson och på mitten regerar tvillingarna Gustafson. Ett mycket skickligt lag. Elfsborg har inte riktigt samma stjärnkvalité i sin trupp, men det är ett habilt lag där Johan Larsson är en garant för att alla spelare hela tiden gör sitt yttersta. Får värdarna igång Baidoo, Boateng och Ondrejka blir de svårslagna på Borås Arena under säsongen. Tvåan är troligast, men då den streckas lite väl högt är det läge att gardera med ett kryss,

3. Mjällby - Varberg 2
Mjällby har mot alla odds tagit sig till final i Svenska Cupen och kliver därmed in i den allsvenska säsongen med gott självförtroende. Tom Pettersson har varit en hit i försvaret och på topp har Alexander Johansson, som hämtats in från Varberg, målat på allt under säsongsinledningen. Han ställs nu mot sin gamla klubb. Varberg är rejält nederlagstippade och Jocke Persson har fått bygga nytt, men det är som alltid ett välorganiserat lag som inte ger bort något gratis. Al Hamlawi ser ut att ha kommit in i truppen på ett bra sätt och kan mycket väl såra värdarnas försvar. De grönsvarta har tagit poäng i fyra av de sex senaste gångerna lagen har mött varandra och här blir värdarna på tok för överstreckade. Plocka då med alla tecken och jobba in högersidan för kupongrens.

4. Örgryte - AFC Eskilstuna 1
Örgryte tvingades kvala för att hänga kvar i Superettan i höstas och det var inte långt ifrån att de rödblåa fick lämna den svenska andradivisionen. Nu siktar Sällskapet betydligt högre än så och visst finns det kapacitet för att vara med och slåss i motsatt ände av tabellen. Denna premiär spelas på Bravida Arena, men ÖIS ska ändå gälla som relativt klara favoriter. AFC Eskilstuna har tappat Chaouche och Alsanati under vintern och inte ersatt den duon på ett tillfredsställande sätt. Bortaspelet var svagt under 2022 och i denna premiär blir det inga poäng för AFC. Ettan spikas.

5. Jönköpings Södra - Örebro 1
Örebro siktade på en snabb comeback till det svenska finrummet, men fjolåret var svagt och närkingarna hamnade till sist långt efter topplagen. Denna säsong känns ÖSK sämre efter att ha tappat bärande pelare som Hjertstrand, Yasin och Hamad. Det kan bli en lång säsong för gästerna. Jönköpings Södra har blivit av med Crona som gått till just Örebro och har överhuvudtaget haft stor ruljans på spelare i truppen. Försäsongen har sett rätt svag ut, men det kommer bli bättre och bättre och i denna premiär underskattas J-Södra rejält. Värdet på ettan ser ut att bli strålande och är då en vettig spik.

6. Sassuolo - Torino 2
Torino åkte på en rejäl smäll hemma mot Napoli i den förra omgången. 0-4 var ord och inga visor, men det är ingen skam i att förlora mot landets klart bästa lag. Innan dess hade Tjurarna två raka segrar. En del skador stör, men truppen ser ändå kapabel ut med Rodriguez och Schuurs i backlinjen samt Linetty och Sanabria längre fram i banan. Sassuolo ligger bara en pinne bakom Torino i tabellen efter fyra raka segrar, men det ska sägas att de grönsvarta har haft ett minst sagt enkelt spelschema under denna perioden förutom bortamatchen mot Roma där huvudstadslaget åkte på ett tidigt rött kort. Tuffare här och ettan streckas för hårt. En gubbgardering (etta-tvåa) passar bra i detta förmodade målrika möte.

7. Valencia - Rayo Vallecano X
Valencia blir klara favoriter i sin måndagsmatch och det är svårt att förstå varför. Los Che har gjort en usel säsong och är faktiskt nästjumbo i tabellen. Visst har de två senaste matcherna på Mestalla slutat med seger, men truppen är ganska svag och självförtroendet är inte på topp. Duro, Kluivert och Cavani ska göra det framåt och det är ingen skrämmande uppställning. Rayo Vallecano slåss däremot om Europaplatserna och även om formpilen pekar åt fel håll går det inte att räkna bort ett bortalag med spelare som Trejo, De Tomás och Falcao som offensiva alternativ. Rayo har fyra raka inbördes möten utan förlust och den värdemässigt mumsiga högersidan får inte missas. Alla tecken är dock att föredra.

8. Århus - Randers 1
Århus mår ganska bra i den danska ligan just nu och tre raka segrar gör att de närmar sig trean Viborg. Vinst även under måndagen och AGF skulle bara ha två pinnar upp till den viktiga tredjeplatsen. Kevin Yakob har gjort det väldigt bra sedan han kom från IFK Göteborg och är given på mittfältet strax bakom skicklige anfallaren Mortensen. En duo som ska kunna hitta på saker i offensiv riktning. Randers, med Carlgren i mål, torskade hemma mot Århus för bara några veckor sedan och får svårt att räcka till på bortaplan. Ettan är en en given utgång och med ett kompletterande kryss för värdets skull är vi i hamn.

Kupongens kassaskåp!

Örgryte
Något kassaskåp är det knappast tal om, men Örgryte ser spännande ut och lär vara revanschsugna efter det svaga fjolåret. AFC Eskilstuna får svårt att hänga med i svängarna på Bravida Arena.

Varningens finger!

Varberg
Varberg brukar trivas ganska bra mot Mjällby och de gulsvarta värdarna är inget lag som spelar ut sina motståndare vilka dessa än må vara. En jämn match att vänta och då får inte högersidan missas.

144 rader
1. Everton - Tottenham x2
2. Elfsborg - Häcken x2
3. Mjällby - Varberg 1x2
4. Örgryte - AFC Eskils. 1
5. J-Södra - Örebro 1
6. Sassuolo - Torino 12
7. Valencia - Vallecano 1x2
8. Århus - Randers 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto