Topptipset Tips Måndag 3/5

Publicerad på 3 Maj 2021 - 00:45

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Maj 2021 - 00:45

Inhemsk och brittisk fotboll står för majoriteten av bidragen på måndagens Topptips där spansk, italiensk och dansk fotboll fyller på kupongen med ett möte vardera. Spiktvåan på Turf Moor ska hamras in och förhoppningsvis kan ett par fina skrälldrag höja utdelningen. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:29



1. Djurgården - Malmö FF 1
De regerande mästarna Malmö FF kan nog stöta på en del bekymmer på Tele2 Arena. Djurgården har inlett säsongen ruskigt starkt och är den enda klubb som gått igenom de inledande tre omgångarna felfritt. Blårändernas främsta styrka ligger onekligen i det kompakta försvarsspelet men det saknas knappast offensiva hot heller. Ytterbacken Aslak Fonn Witry har varit framstående under säsongsupptakten och rutinerade Magnus Eriksson förtjänar ett omnämnande. I grund och botten har gästerna högre kapacitet men det ska tilläggas att skåningarna inte har något vidare facit borta mot topplagen. Detta gäller inte minst mot Djurgården som har vunnit tre av de senaste fyra inbördes på Tele2 Arena. 1X prioriteras.

2. Mjällby - Degerfors 2
Mjällby radar upp solida prestationer men fjolårets skyttekung Moses Ogbus frånvaro har varit klart märkbar. Noll gjorda mål har fjolårets nykomlingar producerat efter tre spelade omgångar. Även Degerfors har inlett säsongen svajigt men 3-2-viktorian borta mot IFK Göteborg var onekligen ett steg i rätt riktning. Flera svaga ingripanden från IFK Göteborg gav visserligen värmlänningarna hjälp på traven men det råder ingen tvekan om att de rödvita har spelarmaterialet för att göra en fin säsong i Allsvenskan. Ovisst är bara förnamnet och vi ser gärna samtliga tecken synas på Strandvallen.

3. Jönköpings Södra - Trelleborg X
Vi har svårt att köpa det tydliga favoritskap som riktas åt väst. Allt för många frågetecken finns hos Jönköpings Södra efter att flera tunga pjäser lämnat inför säsongen. Dessa har knappast klarats upp under säsongsupptakten. Trelleborg slutade hela 27 poäng bakom måndagens motståndare i fjol men nog ska det gapet minska avsevärt denna säsong. Gästerna har bland annat värvat in Dzenis Kozica som lirade för just J-Södra under fjolåret och TFF är fortsatt obesegrade efter tre spelade omgångar. Krysset är en vettig utgång där spelvärdet åt öst prioriteras vid gardering.

4. West Bromwich - Wolverhampton X
West Bromwich kommer av allt att döma tvingas hämta ut returbiljetten tillbaka till The Championship. The Albions har haft allt för stora luckor bakåt och är på tok för beroende av Matheus Pereira i offensiven. Även om värdskapet mot förmodan skulle vinna samtliga av de återstående fem omgångarna torde det inte räcka till ett nytt kontrakt. Wolverhampton har visserligen haft en blytung vår fylld med skadebekymmer. Till detta möte har Nuno Espírito Santos något av en ytterbackskris där Nélson Semedo, Jonny och Fernando Marcal alla är tveksamma till spel. Utöver det saknas den offensiva stjärnduon Raúl Jiménez och Pedro Neto fortsatt. Med detta i åtanke kan det nog bli en målsnål historia av detta. Vi inleder från mitten.

5. Burnley - West Ham 2
Burnley tog tre välkomna poäng borta mot Wolverhampton senast och nu torde kontraktet vara säkrat. I övrigt har The Clarets inte varit märkvärdiga under våren och mot ett Champions League-jagande West Ham får Sean Dyches manskap problem. Med två raka nederlag i bagaget växer pressen på The Hammers, inte bara i jakten på den åtråvärda fjärdeplatsen utan även för att bibehålla sin Europa League-plats. Formstarka trion Tomas Soucek, Jarrod Bowen och Jesse Lingard ska räcka för tre poäng här. Tvåa!

6. Sevilla - Athletic Bilbao 1
Sevilla blir en allt hetare kandidat i titelstriden. Värdskapet är ligans formstarkaste lag med sju segrar och en oavgjord på de senaste åtta omgångarna och inför den 34:e omgången skiljde blott tre poäng mellan Julen Lopeteguis manskap på fjärdeplatsen och ettan Atlético Madrid. Med sitt kompakta försvar och en glödhet Youssef En Nesyri i spetsen finns goda förutsättningar att inkassera sin sjätte raka seger. Med det sagt är Athletic Bilbao svårslagna och baskerna kommer med en sju matcher lång förlustfri svit i ligaspelet. Med ettan hårt streckad gör krysset sällskap snarast, mer än så ska inte behövas.

7. Torino - Parma 1
Parma har klappat ihop fullständigt och efter 4-3-nederlaget hemma mot tabelljumbon Crotone försvann den gnutta hopp som fanns om att blanda sig in i striden om kontrakt. Torino, som nyligen klivit upp till säker mark, har onekligen ett ypperligt tillfälle att klättra ytterligare i tabellen. Antonio Sanabria har imponerat stort sedan paraguayanen anlände från Real Betis i januari och tillsammans med Andrea Belotti bildar han ett högklassigt anfallspar. Trolig etta men håll ett öga på procentfördelningen närmare spelstopp.

8. FC Köpenhamn - Aarhus 2
De två främsta kandidaterna att nå de två Europa League-platserna gör upp på Parken. FC Köpenhamn utmanar även om en Champions League-plats och kan i och med Bröndbys 4-2-nederlag mot Randers under söndagen minska gapet till tre pinnar. Aarhus är dock ruskigt svårslagna och har faktiskt endast förlorat två av 13 bortamatcher denna säsong (3-8-2). Viktige Patrick Mortensen, som ligger tvåa i skytteligan, är tillbaka från sin avstängning och då strålande spelvärde erbjuds åt öst prioriteras tvåan.

Kupongens kassaskåp
West Ham
Rent procentuellt är Torino ett “säkrare” val men med alla faktorer inräknade är West Ham för oss kupongens bästa spik. The Hammers har imponerat och ska slå ett avslaget Burnley.

Varningens finger!
Trelleborg
Det är högst oklart var Jönköping Södra ska placeras denna säsong efter att värdskapet tappat flera viktiga spelare inför säsongen. Här lever J-Södra på gamla meriter och streckas alldeles för högt i vad som bör ses som ett öppet möte.

144 rader
1. Djurgården - Malmö 1x
2. Mjällby - Degerfors 1x2
3. Jönköping - Trelleborg x2
4. West Brom - Wolves x2
5. Burnley - West Ham 2
6. Sevilla - A.Bilbao 1x
7. Torino - Parma 1
8. Köpenhamn - Aarhus 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto