Topptipset Tips Måndag 3/8

Publicerad på 2 Aug 2020 - 23:25

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Aug 2020 - 23:25

Måndagens Topptips innehåller bland annat en seriefinal från Schweiz och något av ett mittenmöte på Irland, men sedan är det blågult för hela slanten. Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan finns alla med och vi sätter fart mot fullträffen direkt!


Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 3/8


1. IFK Norrköping - Mjällby X
Efter en riktigt stark inledning ser nu IFK Norrköping mer humana ut igen. Faktum är att Kamraterna hade ren tur att de fick poäng med sig mot Falkenberg senast. Spelet såg inte bra ut, men i slutsekunderna tilldömdes Peking en straff som Haksabanovic sedan förvaltade i nät. Står värdarna för en likvärdig prestation mot Mjällby blir det poängtapp igen. Gästerna från Listerlandet kommer från en lite tyngre period, men med kontringsstarka lirare som Mamudo Moro och Joel Nilsson till sitt förfogande ska Marcus Lantz gäng verkligen inte ses som chanslösa här. Ettan ser ut att överstreckas å det grövsta och då ska högersidan målas in omgående.


2. Elfsborg - Sirius 1
Sirius fick till slut rejält på näbben av Malmö. 2-5 slutade den fajten, men så länge de blåsvarta orkade höll de jämna steg med skåningarna. Vecchia, Sugita och flera andra har imponerat offensivt och kan Henka Rydström bara täppa till i de bakre leden är Uppsalagänget i toppen för att stanna. Nu väntar en resa till Borås. Elfsborg har varit upp och ner på slutet, men Rasmus Alm och framför allt Jesper Karlsson visar toppform i de främre leden. Det bådar för en öppen fajt på plastmattan och gaffeln är ett utmärkt val i Knalleland.


3. Örgryte - Västerås 2
Det vill sig inte alls för Örgryte. Afonso Alves gamla gäng är nu segerlösa i de fem senaste och bland annat brände göteborgarna en straffspark vid ställningen 0-0 mot Dalkurd senast. Det krävs en rejäl spegeltitt för många av lirarna om den här säsongen ska vändas. Västerås har också gått ganska tungt den senaste tiden, men får här ett gyllene läge att vända på den trenden. VSK har ett starkt lag på pappret och medan värdarna fortsätter att famla efter formen tittar ögonen med attraktion på värdetvåan.


4. Brage - Trelleborg 1
Borlänge är sist ut från Superettan och dit reser Trellehulla under måndagen. Skåningarnas totalt fyra poäng mot Dalkurd och Umeå ser på papper bra ut, men granskas insatserna lite närmre går det inte att säga att Kristian Haynes gäng imponerar särskilt mycket. Nu väntar en riktigt tuff fajt mot rena rama mardrömsmotståndaren. Brage har vunnit de två senaste inbördes mot TFF här och har i grunden ett bättre lag. Det som däremot kan tala för gästerna är att de trivs bättre när de får ställa om, men att det ska räcka till mer än en pinne är svårt att se. Kupongens bästa lås är det till vänster!


5. Kopparbergs/Göteborg - Linköping 1
Efter 1-1 mot Rosengård senast är alltjämt Kopparbergs/Göteborg obesegrade i Damallsvenskan. Försvaret sitter där det ska, kan Pauline Hammarlund och Julia Roddar fortsätta leverera poäng framåt kan det bära riktigt långt för värdinnorna. Linköping är också ett av topplagen, men Nilla Fischer och company har så långt haft lite bry utanför hemtrakterna. Raden 1-1-1 skrämmer inte och om det ska bli poäng med hem från Valhalla krävs en maxprestation. Stannar ettan under 70 procent är det en finfin värdespik.


6. Eskilstuna United - Uppsala 1
Det vill sig inte riktigt så här långt för Uppsala. Nykomlingarna har tre raka torsk i ryggsäcken, och även om insatserna mot Kristianstad och Göteborg inte är något att skämmas för hade Thomas Mårtensson och övriga säkerligen hoppats på mer mot Vittsjö. Bottenkollegan vann dock med 4-2 och det ser ut att bli en ganska tuff sejour i högsta serien för gästerna. Eskilstuna hör till den övre halvan och kan värdinnorna bara komma upp i någorlunda normal nivå vinner de detta möte. Krysset följer med då ettan säkerligen lär streckas hårt.


7. Young Boys - St. Gallen X
Så till den schweiziska seriefinalen där Young Boys tar emot St. Gallen på Stade de Suisse. Innan vi går händelserna i förväg ska det dock sägas att värdarna redan är klara seriesegrare, medan gästerna är klara tvåor. Således är den här fajten bara av akademisk betydelse, men räkna med att båda aktörerna kommer att vilja avsluta snyggt. Young Boys har sköljt över allt motstånd på den egna mattan och raden 15-2-0 är inget som skojas bort direkt. Samtidigt är besökarna ligans bästa lag på resande fot, men att det ska bli mer än en poäng här är svårt att se. Lås “finalen” till vänster.


8. St. Patrick’s - Derry City X
Kupongens mest ovissa fajt på förhand är också den sista. Det är dags för irländska ligan att göra comeback på Topptipset efter lång frånvaro och gängen som ska synas är St. Patrick’s Atheltic mot Derry City. Gästerna hade en kanonsäsong i fjol, men så här långt har de inte riktigt nått upp i samma nivå. Tre torsk på de fem inledande fajterna imponerar inte, men kommer Derry upp i nivå här ska de ändå ses med goda poängchanser. St. Patrick’s förlorade mot mediokra Waterford här i hemmapremiären och även om värdföreningen är ett högkapabelt lag i grunden bör inget lämnas åt slumpen i Dublin. Måla rakt över.


Kupongens kassaskåp


Kopparbergs/Göteborg
Kopparbergs/Göteborg lär göra upp om SM-guldet vad det lider. Mats Grens damer har ännu inte torskat en fajt och lär inte göra det mot Linköping heller. Besökarna trivs betydligt bättre hemmavid än på resande fot och ettan är en spik!


Varningens finger!


Mjällby
Norrköping har börjat darra lite efter den fina inledningen och ser inte alls lika självklara ut. Nu förväntas Peking bara städa av Mjällby, men det är lättare sagt än gjort. I Allsvenskan finns inga självklara segrar och vi tar gladeligen betalt för den undervärderade högersidan!


144 rader
1. Norrköping - Mjällby 1x2
2. Elfsborg - Sirius 12
3. Örgryte - Västerås 2
4. Brage - Trelleborg 1x
5. Kopp/Göteb. - Linköping 1
6. Eskilstuna - Uppsala 1x
7. Young Boys - St. Gallen 1x
8. St. Patrick’s - Derry City 1x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto