Topptipset Tips Måndag 30/8

Publicerad på 30 Aug 2021 - 07:13

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Aug 2021 - 07:13

Topptipset denna måndag inleds hemma i Svedala och tar oss sedan till varmare breddgrader då bland annat den Iberiska halvön och Messis hemtrakter Rosario ska besökas. Superettans stora utropstecken Värnamo utses till kupongens bästa spik medan skrällarna ligger i luften på både Behrn Arena och La Romareda. Häng med!

Ny succé för vårt Syuccélag – över 200 000 kr in på 13 rätt förra  söndagen!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:591. Akropolis - Värnamo 2
Jonas Therns Värnamo har bevisat att de inte bara hade tur i inledningen av säsongen. Sedan smålänningarna tog klivet upp i Superettan har de lyckats vinna tio av 17 matcher. De blåvita ligger även fyra i bortatabellen vilket vittnar om att de inte räds tuffa fajter utanför Finnvedsvallen. När bottenlaget Akropolis, som är ett av seriens sämsta hemmalag, nu väntar på Grimsta luktar det bortaseger långa vägar. Gästerna från Jönköping kommer stärkta av 2-0-segern mot toppkonkurrenten Landskrona och har Johansson, Magashy och grabbarna en ny bra dag på jobbet löser IFK tre poäng komfortabelt. Stark tvåa.

2. KIF Örebro - Linköping 1
Goda råd är dyra för KIF Örebro som denna måndag ställs mot Linköping hemma på Behrn Arena. Värdarna är nästjumbo i Damallsvenskan och skulle därmed må gott av tre poäng. Sju matcher utan seger skvallrar om att KIF:arna befinner sig långt under den berömda isen för tillfället. I Närke trivs dock de rödklädda någorlunda bra då Rickard Johanssons gäng tagit poäng mot både Rosengård och Eskilstuna United i hemmaborgen. De tillresta östgöterskorna inte vunnit på resande fot sedan början av maj och i 1-1-matchen mot bottenkonkurrenten Piteå senast var Nilla Fischer och company spelmässigt underlägsna. Hemmasegern ligger klart närmast till hands och med allt värde till vänster åker ettan in först. Helgardera helst.

3. Zaragoza - Cartagena X
Sverige och Superettan byts ut mot Spanien och Segunda División där Zaragoza och Cartagena ska göra upp. Två omgångar in i ligaspelet har dessa lag tillsammans stått för totalt ett mål framåt. Resultatet senast de möttes? 0-0 såklart. Ni märker kanske redan nu var det här är påväg. Oavgjorda matcher är överrepresenterade i den spanska andraligan och med lagens historik kan vi redan nu plita ned krysset. Med värde till höger är det bara att hoppas att Richard Boateng och hans kollegor i Cartagena käkat ordentligt med paella då den spelvärda tvåan också ska med i ekvationen. X2 är att betrakta som en helgardering.

4. CD Mafra - Vilafranquense 1
Nästa Segunda på den Iberiska halvön är den portugisiska där två möten ska avhandlas. CD Mafra går inte att lita på när det kommer till spelet på hemmaplan då de gulgröna inte vunnit en ligamatch på Estadio Municipal de Mafra sedan mitten av mars. Jorge Neves mannar, som besitter ett högt grundkunnande, ges nu en gyllene möjlighet att skrämma iväg hemmaspöket när jumbon Vilafranquense kommer på besök. Gästerna släppte in fyra mål och skapade föga när de föll Nacional i sin senaste bortamatch. Lyckas inte Brandão och company tajta till defensiven snarast kommer de att cementeras i botten av tabellen. Med det sagt är skillnaden mellan dessa två sällskap mindre än vad streckprocenten antyder. Inled målandet från vänster och låt helst penseln vandra tvärs över brädet.

5. Trofense - Penafiel 2
Nästa duell i den portugisiska andradivisionen utkämpas mellan Trofense och Penafiel. De förstnämnda, som är nykomlingar i Liga Portugal 2, står ännu utan seger tre omgångar in i ligaspelet och spås tillhöra det nedre skiktet av tabellen denna säsong. För de rödklädda gästerna ser det desto bättre ut då de vunnit två av sina tre inledande matcher. Lyckas även målsprutan Ronaldo Tavares komma igång bådar det gott för “Durienses”. Även om värdarna väntas stå upp bra i denna fajt är tvåan ändå trolig. Ett på pappret skickligare bortalag kommer troligen styra och ställa på Estádio Trofense. Inled streckandet högerifrån.

6. Unión SF - Argentinos Juniors X
Mot Sydamerika och Argentina där landets högstaliga, Primera División, bjuder på tre intressanta duster. Mötet mellan Unión Santa Fe och Argentinos Juniors är först i ledet. “USF” kommer från en viktig seger mot Godoy Cruz där nyförvärvet Nicolas Cordero agerade matchvinnare genom att göra sitt första mål för sin nya klubb. Värdarna utses till knappa favoriter på oddsmarknaden, men gästerna från Buenos Aires ska inte underskattas. Maradonas moderklubb har vunnit två av sina tre matcher och ska kunna utmana om minst en pinne i denna duell som väntas bli jämn och målfattig. Krysset är en lämplig utgång och ettan ackompanjerar om nerverna inte tillåter att spika i mitten.

7. Newell’s - Atlético Tucumán 1
Leo Messis moderklubb Newell’s Old Boys välkomnar Atlético Tucumán till arenan som inte är döpt efter Messi, utan en annan legend från staden, nämligen Marcelo Bielsa. De gamla gossarna har alltjämt både Escobar och Rodríguez på skadelistan, men ska ändå vara ett nummer större är “CAT”. Omar De Filipes tillresta mannar vann förvisso mot Independiente senast, men på resande tass har de åkt på två raka torsk och serveras nu en svårlöst uppgift. Newell’s, med veteranen Ignacio Scocco i spetsen, är obesegrade på den egna gräsmattan hittills och allt talar för att den fina sviten förlängs. Läcker spiketta till trevlig procent.

8. San Lorenzo - Patronato 2
Vi avrundar kalaset på Estadio Pedro Bildegain där formsvaga San Lorenzo tar emot ett defensivt starkt Patronato. Värdarna värvat förre Genoa-backen Cristián Zapata för att stärka upp bakåt, men med en offensiv som inte skrämmer för tillfället (noll mål framåt på de fyra senaste matcherna) kommer de rödsvarta få svårt att vinna fotbollsmatcher. Gästerna från Paraná släpper som sagt in få mål och med lirare som Delgadillo, Junior och Comas i de främre leden är det inte oväntat att se utses till oddsfavoriter i denna fajt. Tvåan är en kittlande spik, men finns stålar kan krysset gott säkra upp.

Kupongens kassaskåp
Värnamo
Therns smålänningar kan mycket väl lira i Allsvenskan nästa säsong om det fortsätter så här. De blåvita kommer stärkta av segern mot Landskrona och ett hemmasvagt Akropolis får därmed se upp. Bra spiktvåa till cirka 50 procent.

Varningens finger!
KIF Örebro
KIF Örebro suktar efter en seger och ges goda möjligheter att bryta den negativa trenden mot mittenlaget Linköping. Gästerna från universitetsstaden har inte vunnit på resande fot sedan början av maj och svävar i fara i Närke. Ettan åker in tidigt.

Ny succé för vårt Syuccélag – över 200 000 kr in på 13 rätt förra söndagen!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!144 rader
1. Akropolis - Värnamo 2
2. KIF Örebro - Linköping 1x2
3. Zaragoza - Cartagena x2
4. Mafra - Vilafranquense 1x2
5. Trofense - Penafiel x2
6. Unión SF - Arg.Juniors 1x
7. Newell’s - A.Tucumán 1
8. San Lorenzo - Patronato x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto