Topptipset Tips Måndag 5/7

Publicerad på 4 Jul 2021 - 21:48

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jul 2021 - 21:48

Norge står för majoriteten av bidragen på måndagens kupong och vårt västra grannland bjuder på utomordentligt spelvärde. Ur blågula ögon är det de två allsvenska bataljerna som är mest iögonfallande medan Copa América-semin mellan Brasilien och Peru tillägnas alla nattugglor. Bon Appétit!

Succé igen för vårt andelslag – 13 rätt på Stryktipset! Häng med du med!
Klicka här för gå med i vårt Topptipset-lag — 1 spik resten 1x2! 100 kr/andelen!

Spelstopp: 17:591. Djurgården - Örebro 1
Sju poäng på åtta matcher. Bara Häcken är sämre än Örebro som varit nere i källaren ända sedan den store stjärnan Besara lämnade. Blott fem mål har det blivit framåt och som en följd har folkhemshjälten Axel Kjell fått lämna plats åt Gazimba på gästernas tränarbänk. Att det ska hjälpa mot DIF är dock föga troligt och även om Carina Bergs andra hälft fått lägga skorna på hyllan till förmån för snickarbältet så är det klasskillnad mellan dessa herrskap i nuläget. Högst trolig etta, finns tecken över följer det spelvärda krysset med.

2. IFK Göteborg - Elfsborg X
IFK Göteborg gör bejublad entré på kupongen. Som vanligt ackompanjerade av ett kryss. Delad glädje är dubbel glädje, det är sedan gammalt. Änglarna närmast prenumererar på enpoängare och innan uppehållet radade de upp fem raka. I mötet med Elfsborg (som alltför ofta går under den trötta benämningen El Västico) sitter nyttige nyförvärvet Mackan Berg och tittar på från läktaren ihop med uppemot 10000 andra goa, glada västkustare men någon grannlåt blir det knappast. Elfsborg trivs bäst på plats medan IFK får anses vara Allsvenskans kanske trubbigaste lag ett tag till. Mittenkolumnen lämnas inte öde där ettan prioriteras som sällskap.

3. Brasilien - Peru 1
Brasilien var illa ute i mötet mot Chile efter att Gabriel Jesus såg rött i början av den andra halvleken. Lucas Paquetas ledningsmål strax dessförinnan stod sig dock matchen ut och värdnationen kunde således pusta ut. En, på pappret, enklare uppgift väntar här då turneringens stora överraskning Peru står för motståndet. La Blanquirroja får klara sig utan viktiga André Carrillo till detta möte. Istället är det den före detta Malmö-spelaren Yoshimar Yotun samt Gianluca Lapadula som behöver skina om det ska bli någon som helst spänning. Högst trolig etta.

4. Kristiansund - Brann X
Brann tog helt klart ett steg i rätt riktning då Lilleström så när besegrades förra veckan. En sen kvittering av målfarlige Thomas Olsen resulterade dock i tunga poängtapp och håller gästerna kvar som tabelljumbo. Där ska Kare Ingebrigtsens manskap inte hålla till utifrån kapacitet. Daouda Bamba lyckades bryta måltorkan senast och kan “Bergens stolthet” få igång sin anfallsstjärna kommer de rödklädda börja klättra i tabellen. Kristiansund har det tufft i offensiv bemärkelse och har, trots ett vänligt spelschema, endast skrapat ihop två poäng från de senaste tre omgångarna. Ettan streckas alltjämt upp till skyarna och då undviker vi denna helt - X2!

5. Sandnes Ulf - Aalesund 1
Aalesund är tillbaka i den norska andradivisionen efter den misslyckade satsningen att etablera sig i Eliteserien. På denna nivå håller AaFK däremot hög klass och med tre raka segrar i ryggen har besökarna vittring på en direktplats. Ett frågetecken måste dock riktas till prestationerna på resande fot och det ska även noteras att säsongsinledning inte har gjort Sandnes Ulf rättvisa. På Øster Hus Arena är värdarna oerhört svårspelade, något som var tydligt att se i fjol där resultatraden 10-3-2 talar sitt tydliga språk. Med en formstark Erlend Hustad i spetsen ska de himmelsblåa ses med klart bättre chanser än procentfördelningen indikerar. Ettan prioriteras.

Succé igen för vårt andelslag – 13 rätt på Stryktipset! Häng med du med!
Klicka här för gå med i vårt Topptipset-lag — 1 spik resten 1x2! 100 kr/andelen!

6. Start - Ham-Kam 1
Även Start kommer närmast från Eliteserien. De gulsvarta har dock haft oerhörda svårigheter i de bakre leden och placerar sig som följd på en svag 11:e plats i den unga tabellen. Kan värdskapet bara få bukt på det läckande försvaret finns dock en hög kapacitet där bland andra fjolårssuccén Eirik Schulze är kvar i klubben. Ham-Kam har i sin tur inlett säsongen högt över förväntan och toppar tabellen i dagsläget. Vi ställer oss frågandes till huruvida “Kamma” kan bibehålla denna form. Här bör streckningen vara den omvända vilket öppnar upp för en fräck chansspik västerut.

7. Raufoss - Bryne 1
Bryne har tagit OBOS-ligaen med storm och har för närvarande hand om andraplatsen, tre poäng bakom tabellettan Ham-Kam. Spelmässigt är vi dock inte sålda på nykomlingarna som bland annat stod för en uddlös insats hemma mot tabelljumbon Stjørdals-Blink senast. Raufoss har haft en trevande inledning på säsongen men i hemmaborgen är värdskapet alltjämt o så starka och har segrar mot såväl serieledande Ham-Kam som Jerv i bagaget. Ettan till riktigt fint spelvärde är för oss en självklar spik.

8. Åsane - Jerv 1
Kupongen avrundas med ett intrikat möte på Myrdal Stadion. Åsane inledde säsongen riktigt starkt och visade i synnerhet upp ett kompakt försvarsspel. Med blott en poäng från de senaste fyra omgångarna har värdskapet dock trillat ner till en sjundeplats. Jerv har visat mer under säsongsinledningen men har i grund och botten inte samma kunnande som måndagens kombattanter. Noterbart är att gästerna lämnat segerlösa från de senaste fem inbördes mötena. Vi streckar från vänster.

Kupongens kassaskåp
Brasilien
Klasskillnad råder på Estadio Olimpico Nilton Santos och att Brasilien ska gå miste om en finalplats som mästerskapets arrangörer har vi väldigt svårt att se under rådande förutsättningar.

Varningens finger!
Brann
Brann har börjat visat glimtar av den kapacitet som trots allt finns hos gästerna och var så när att säkra en välbehövlig trepoängare mot Lilleström senast. Här finns goda möjligheter att revanschera sig mot ett formsvagt Kristiansund.144 rader
1. Djurgården - Örebro 1x
2. Göteborg - Elfsborg 1x2
3. Brasilien - Peru 1
4. Kristiansund - Brann x2
5. Sandnes - Aalesund 1x2
6. Start - Ham-Kam 1x
7. Raufoss - Bryne 1
8. Åsane - Jerv 1x

Succé igen för vårt andelslag – 13 rätt på Stryktipset! Häng med du med!
Klicka här för gå med i vårt Topptipset-lag — 1 spik resten 1x2! 100 kr/andelen!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto