Topptipset Tips Måndag 6/7

Publicerad på 5 Jul 2020 - 21:22

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Jul 2020 - 21:22

Årets 28:e vecka är kommen och det är ett spännande Topptips som inleder den. Premier League och La Liga bidrar med en respektive två fajter och i slutet av bongen ska playoffet till Bundesliga avgöras. Men först ut är fyra drabbningar från härliga Allsvenskan, häng med!


Spelstopp: 18:59

Topptipset Tips 6/7


1. IFK Norrköping - IFK Göteborg 1
Fem omgångar in i Allsvenskan toppar Norrköping tabellen storstilat. Fyra segrar och en oavgjord talar sitt tydliga språk och mycket ska till om inte Jens Gustafsson och gänget ska blanda sig i guldstriden vad det lider. Peking var illa ute mot Elfsborg senast efter att Lauritsen petat in bollen i eget mål i den första halvleken. Den nickstarke dansken var dock ute efter hämnd och fick sin revansch på tilläggstid då han satte 1-1. Nu väntar Änglarna på Östgötaporten och de kommer hit med vind i seglen. En fullpoängare togs senast mot AIK efter ett självmål sent i matchen, en vecka innan det tog sig Blåvitt också vidare till semifinal i cupen efter förlängning mot Hammarby. Det hårda matchandet lär dock ta ut sin rätt snart och till den här kampen saknas bland andra Tobias Sana. Utan honom blir inte kreativiteten densamma och till runt 60 procent är ettan en bank.


2. Djurgården - Helsingborg 1
Jumbon Helsingborg ser allt mer ut som en permanent sådan. Att inte ha gjort ett enda mål efter fem omgångar är genomuselt, men defensiven har sett något förbättrad ut i de två senaste matcherna. Kan skåningarna höja sig ytterligare en nivå finns det möjlighet till poäng här mot ett överstreckat och något överskattat Djurgården. Blåränderna är inte lika stabila som under fjolårets guldsäsong och utan Buya Turay på topp får värdarna jobba betydligt hårdare för att skapa målchanser. När ettan går emot 90 procent är krysset för intressant för att inte ha med.


3. Varberg - Kalmar FF X
Varberg lyckades inte följa upp den fina 3-1 viktorian i derbyt mot Falkenberg när Jocke Perssons mannar gästade Hammarby i torsdags. 0-1 är visserligen inget att skämmas för, sådana förluster kommer inträffa när laget roteras. Nykomlingarna har ändå stått för en positiv inledning, något som svenska folket tar fasta på när Kalmar nu kommer på besök. Smålänningarna tappade ledning till förlust mot Östersund i förra veckan, men prestationsmässigt fanns inte mycket att klaga på för Nanne Bergstrand. Lyckas han motivera sina lirare till en liknande insats här finns poäng inom räckhåll och den understreckade högersidan blir då valet.


4. Östersund - Mjällby X
Tre raka segrar lyder facit för Mjällby som reser upp till Jämtland med gott gry. Listerlandets stolthet ser ut att vara i Allsvenskan för att stanna, men redan på torsdag är det dags för semifinal i cupen mot Malmö. Marcus Lantz lär ha den matchen i bakhuvudet här, vilket kan öppna upp för Östersund. Värdarna lyckades via triumfen mot Kalmar senast se till så att Helsingborg är det enda laget utan seger i Allsvenskan, men att lita fullt ut på Östersund avrådes då prestationer varierar en hel del. Alla tecken ska med i den sista svenska fajten!


5. Tottenham - Everton 2
Det är otroligt tajt i racet om Europaplatserna i Premier League. Det har inte minst Tottenham fått erfara då torsken mot Sheffield United senast innebar att Spurs bland annat fick se sig passerade av värsta rivalen Arsenal. Mourinhos gubbar kan vid seger här placera sig en poäng under The Gunners, men värdarna har förtvivlat svårt att få till det i offensiv väg. Med spelare som Kane, Son och Bergwijn i laget bör det kunna se bättre ut, men Mourinho har en del att jobba på. Everton har däremot formen på topp efter vinsten mot Leicester och faktum är att The Toffees inte förlorat sedan uppehållet. Richarlison och Calvert-Lewin på topp är en duo som skapar problem för alla försvar och de två kan mycket väl fixa nya poäng åt sitt Everton här, skippa ettan!


6. Levante - Real Sociedad 2
Levante gnetar på i mitten av La Liga-tabellen. Madridlaget har inte torskat mer än en gång sedan återstarten och kommer säkerligen kunna spegla sig i en godkänd placering när serien avslutas. 0-0 mot Valladolid senast var dock en sömnig historia och nu gästas värdarna av ett Sociedad med allt att spela för. Alexander Isak såg med sitt 2-1 mål mot Espanyol till så att Barcelona-laget i princip är klara för nedflyttning, och för sitt egets lags skull så var det en välbehövlig trea i jakten på Europaplatserna. Framåt är den enda vägen som gäller för baskerna och då motivationen inte direkt lyser till vänster är högersidan den som ritas i.


7. Sevilla - Eibar X
Sevilla jagar likt Sociedad också Europaplatser och i nuläget innehar andalusierna den sista biljetten till Champions League. Trots 3-0 och tre poäng mot Leganés senast har dock värdarna haft svårt med målskyttet och mot Eibar behövs en topprestation. Gästerna vann det vändande mötet i höstas och tilläggas bör att Los Armeros ännu inte fixat kontraktet, således har de allt att spela för här. När ettan då är uppe och nosar runt 80 procent åker alla tecken med illa kvickt eftersom hela högersidan rensar otroligt fint!


8. Heidenheim - Werder Bremen 2
Nu ska det avgöras vilket lag som spelar i Bundesliga nästa säsong. Heidenheim är smått sensationellt framme i playoff och fick också med sig ett 0-0 resultat från det första mötet med Werder Bremen. Gästernas Moisander såg rött i slutet av den kampen och kommer således inte till spel här, men Bremen har i grunden det klart bättre laget. Rashica, Sargent och Klaassen är alla spelare med matchvinnar-egenskaper och stannar tvåan runt 50 procent är det en fin spik att luta sig mot.


Kupongens kassaskåp


Norrköping
Norrköping har visat sig från sin bästa sida och toppar rättvist Allsvenskan. För att rå på Peking krävs något extra och då Blåvitt saknar Sana minskar chanserna till poäng drastiskt. Värdarna hoppar på segertåget igen!


Varningens finger!


Eibar
Sevilla vann senast men har dessförinnan visat upp ett ganska trubbigt spel. Mot ett kontraktsjagande Eibar kommer inte det hålla. Här ska alla tecken med för kupongrens!


144 rader
1. Norrköping - Göteborg 1
2. Djurgården - Helsingborg 1x
3. Varberg - Kalmar FF x2
4. Östersund - Mjällby 1x2
5. Tottenham - Everton x2
6. Levante - Sociedad x2
7. Sevilla - Eibar 1x2
8. Heidenheim - W.Bremen 2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto