Topptipset Tips Måndag 6/9

Publicerad på 6 Sep 2021 - 09:24

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Sep 2021 - 09:24

Blandad kompott är onekligen temat på måndagens Topptips. Superettan inleder bongen som sedan fortsätter med afrikanskt VM-kval, League One, Segunda División och Brasileiro Série B innan vi avrundar kalaset i Argentina. Notera att kupongen går i mål natten mot tisdagen. Nu kör vi!

Succé även förra veckan på TOPPTIPSET-laget!
Köp din del i vårt lag – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:591. Öster - Västerås 1
Två formsvaga aktörer ska mäta krafter på Visma Arena. Västerås kommer faktiskt till Småland i egenskap av tabelljumbo och efter bara fyra vinster så här långt är det inte svårt att förstå varför så är fallet. Vi tror inte att gästerna från gurkstaden får med sig tre poäng här heller. Öster är normalt starka på den egna mattan och kan Denis Velic lotsa sina adepter till en ansenlig insats bör det räcka till åtminstone en poäng denna måndag. 1X ska räcka mer än väl i Småland.

2. GIF Sundsvall - Örgryte X
GIF Sundsvall hänger med i toppen men värdarnas oförmåga till stabilitet har hittills inneburit att det skiljer åtta poäng upp till förstaplatsen. Offensiven håller ruskigt hög nivå med spelare som Hallenius och Engblom, men bakåt ser det inte lika stabilt ut för Giffarna. Här blir dessutom ettan otroligt hårt betrodd av tipparna. Örgryte är inga duvungar och gästerna är definitivt i behov av poäng i bottenstriden. Räkna därför med att ÖIS kommer att sälja sig dyrt på NP3 Arena. Här måste alla tecken ta plats.

3. Elfenbenskusten - Kamerun 1
Över till det afrikanska VM-kvalet där det stundar gruppfinal mellan Elfenbenskusten och Kamerun. De sistnämnda har en vass offensiv med bland andra Aboubakar och Choupo-Moting att tillgå, men defensiven håller inte lika hög klass. Elfenbenskusten har en mer balanserad trupp där Bailly styr försvaret samtidigt som Akpa Akpro och Cornet filurar i de främre leden. Hemma på nationalarena Stade Olympique Alassane Ouattara är Elfenbenskusten urstarka och när ettan ser ut att streckas sunt finns inget att fundera över. Spik.

4. Bolton - Burton 1
Vi lämnar raskt det afrikanska VM-kvalet och riktar istället blickarna mot England och League One. Forna Premier League-laget Bolton befinner sig numera i tredjedivisionen och resan tillbaka till toppen är minst sagt lång för Johan Elmanders gamla lag. Den här säsongen har dock inletts positivt och hemma på Macron Stadium är värdarna inte lätta att tas med. Jimmy Floyd Hasselbainks Burton är långt ifrån några duvungar, men här anser vi att gästerna får finna sig i att slå ur underläge. Spännande etta som singlas till trevlig procent.

5. Huesca - Real Oviedo 2
Huesca trillade ur La Liga ifjol och sedan dess har nykomlingarna i Segunda División blivit av med mängder av kvalitetsspelare. En av dessa är anfallaren Rafa Mir vars framgångsrika målskytte kommer att saknas oerhört mycket. Utan honom blir Huescas offensiv inte densamma och här blir ettan alldeles för hårt streckad av tipparna. Real Oviedo har tagit poäng i två av tre matcher så här långt och den forna storklubben är betydligt bättre än vad streckningen visar. Chans till poäng finns även här och X2 är ett utmärkt val till smakligt värde.

6. Avaí - Vasco da Gama 1
Slutligen tar vi vårt pick och pack och drar till Sydamerika där vi börjar i Brasilien. Brasileiro Série B står på menyn när Avaí drabbar samman med nykomlingarna Vasco da Gama. De sistnämnda har siktet inställt på att omgående ta sig upp i Série A, men spelet på resande tass lämnar med det sagt väldigt mycket i övrigt att önska. Två segrar av tio möjliga vittnar om detta och här väljer vi att bortse från tvåan. Avaí står allt som oftast för stabila insatser hemma i Florianópolis och 1X är därför ett sunt val.

7. Estudiantes - Argentinos Juniors X
Argentinska Premier División får äran att stänga måndagens äventyr. Ett ruskigt svårsiat möte står på menyn i La Plata där Estudiantes ska mäta svärd med Argentions Juniors. Värdarna har inte besegrat Juniors i något sammanhang sedan 2017, men samtidigt finns normalt en styrka på det egna gräset. Här har Estudiantes vunnit tre raka hemmamatcher med totalt 7-0 och den dagsformen är svår att bortse från denna afton. Smaska in alla tecken i denna på förhand vidöppna tillställning.

8. Vélez Sarsfield - Unión de Santa Fe 1
Vélez Sarsfield är liksom Estudiantes ett gäng som trivs i egen borg, något som inte minst syns i den senaste resultatraden. Två raka segrar på eget gräs med totalt 8-1 är starka papper och här behöver verkligen gästande Unión de Santa Fe prestera något alldeles extra för att få med sig poäng. Kunnandet är högt hos besökarna, men det råder ändå inget tu tal om att de slår ur underläge i Buenos Aires. Ettan streckas ganska hårt vilket gör krysset till ett lockande komplement.

Kupongens kassaskåp
Elfenbenskusten
Elfenbenskusten håller något högre nivå än Kamerun och innanför hemtrakterna ska värdarna ses med god segerchans. Den sunt streckade ettan ges fullt förtroende.

Varningens finger!
Real Oviedo
Huescas trupp är klart svagare än i fjol och här blir värdarna övervärderade. Real Oviedo är bättre än vad tabellen visar och supervärdet till höger är allt av intresse.

Succé även förra veckan på TOPPTIPSET-laget!
Köp din del i vårt lag – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!144 rader
1. Öster - Västerås 1x
2. Sundsvall - Örgryte 1x2
3. Elfenben. - Kamerun 1
4. Bolton - Burton 1
5. Huesca - Real Oviedo x2
6. Avaí - Vasco da Gama 1x
7. Estudiantes - Arg.Juniors 1x2
8. Vélez Sarsfield - Unión SF 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto