Topptipset Tips Måndag 7/6

Publicerad på 7 Jun 2021 - 07:29

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jun 2021 - 07:29

EM närmar sig med stormsteg och under måndagen avslutar bland andra Tyskland och Ukraina sin uppladdning inför sommarens höjdpunkt. Vår främsta kupongrensare hittar vi i Superettan där ett Jönköpings Södra på uppgång streckas väl högt. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 17:591. Jönköpings Södra - Akropolis X
Pusselbitarna börjar falla på plats för Jönköpings Södra som kommer från två värdefulla segrar mot topplagen Sundsvall och Landskrona. Det är i synnerhet nytillskottet Robin Book samt Eric Omondi som har dragit i spakarna. Än har värdskapet dock mycket kvar att bevisa, i synnerhet för att det ska finnas fog för rådande procentfördelning. Akropolis må ha problem med sin bristande målproduktion men är desto tryggare defensivt. Senast hämtades även säsongens första viktoria mot Falkenberg. X2 prioriteras till rådande streckning.

2. Tyskland - Lettland 1
Det råder klasskillnad på Merkur Spiel-Arena och allt pekar mot att Tyskland avslutar EM-uppladdningen i positiv bemärkelse. Die Mannschaft var det klart bättre laget i mötet mot Danmark senast, trots att flera tongivande spelare var otillgängliga. Här ska Joachim Löw ha en desto starkare trupp tillgänglig även om det knappast ska finnas något behov till detta mot Lettland. Gästerna lyckades visserligen ordna en rejäl skalp i VM-kvalmötet mot Turkiet tidigare under våren men har i övrigt inte haft mycket att säga till om mot andra än övriga blåbärsnationer. Bergetta!

3. Ukraina - Cypern 1
Ett stort favoritskap riktas till väst också på OSC Metalist, även om denna inte riktigt är lika ensidig som mötet ovan. Ukraina är fortsatt obesegrade under det nya kalenderåret där 1-1-resultatet mot Frankrike i VM-kvalet imponerar. Andriy Shevchenko har en välbalanserad trupp med gott om rutin och de gulblåa har absolut förutsättningar att överraska under sommarens mästerskap. Cypern har en tendens att ställa till med oreda hemma i Nicosia men på resande fot har besökarna det desto tuffare. Trolig etta till fint spelvärde.

4. Färöarna - Liechtenstein 1
Färöarna stod upp väl mot Island senast och gjorde sig förtjänta av åtminstone delad ära från det mötet. En betydligt enklare uppgift stundar här mot ett bedrövligt Liechtenstein. Gästerna föll med hela 7-0 mot Schweiz och blev dessförinnan utspelade av såväl Island som Nordmakedonien i VM-kvalet. Noterbart är att dessa nationer endast har mötts vid fyra tillfällen, samtliga träningslandskamper, där Färöarna har vunnit samtliga. Stjärnan Jóan Símun Edmundsson visar vägen till den femte raka.

5. Andorra - Gibraltar 1
Varken Andorra eller Gibraltar har för vana att gå segrande ur landskamper och faktum är att ingendera har vunnit sedan årsskiftet. För att hitta värdarnas senaste viktoria behöver vi blicka tillbaka till 2019 då Moldavien hemmabesegrades med 1-0 i EM-kvalet. Besökarna hade ett klart mer framgångsrikt 2020 men i grund och botten skiljer det inte något större mellan dessa nationer. I och med hemmafördelen lutar vi åt väst men här tar vi inga risker utan fyller hela brädan med bläck.

6. KA Akureyrar - Breidablik - LOTTAS
Två av de tre isländska bidragen har blivit uppskjutna och kommer således att lottas. Här gäller det att ha is i magen, vänta in bollfördelningen och strecka utefter spelvärde närmare spelstopp.

7. FH Hafnarfjördur - Keflavik - LOTTAS
Precis som mötet ovan finns det inte mycket att utgå från i dagsläget. Avvakta korrekt procentfördelning och jaga spelvärdet.

8. Valur - Víkingur 1
Kupongen avrundas med ett spännande toppmöte på Hlídarendi. Valur toppar den unga tabellen med 16 poäng inkasserade av 18 möjliga. Värdskapet har dominerat den inhemska fotbollen de senaste säsongerna och vunnit tre av de senaste fyra upplagorna av Pepsideild. Patrick Pedersen är i vanlig ordning ett ständigt hot i offensivt straffområde och är en spelare Vikingur behöver hålla ett extra öga på. Gästerna, som i fjol slutade på en blek tiondeplats i tabellen, har även de inlett säsongen starkt där fyra segrar ackompanjeras av två oavgjorda resultat. I formstarke Nikolaj Hansen har de rödsvarta en potentiell matchvinnare. Vi helgarderar!

Kupongens kassaskåp
Tyskland
Klasskillnad råder på Merkur Spiel-Arena och visst ska Tyskland lösa en komfortabel seger inför det kommande EM-slutspelet. Lettland får försöka hålla nere siffrorna i den mån det går.

Varningens finger!
Akropolis
Insatserna mot Landskrona samt Sundsvall var onekligen ett steg i rätt riktning för Jönköpings Södra men än har värdskapet mycket kvar att bevisa. Defensivt solida Akropolis kan mycket väl göra livet surt för J-Södra och här ska spelvärdet åt öst prioriteras.144 rader
1. Jönköping - Akropolis x2
2. Tyskland - Lettland 1
3. Ukraina - Cypern 1
4. Färöarna - Liechtenstein 1x
5. Andorra - Gibraltar 1x2
6. Akureyrar - Breidablik 12
7. Hafnarfjördur - Keflavik 1x
8. Valur - Víkingur 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto