Topptipset Tips Måndag 9/8

Publicerad på 9 Aug 2021 - 09:33

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Aug 2021 - 09:33

Topptipset domineras av nordiska duster denna måndag. Svensk, dansk och isländsk boll ackompanjeras av ett möte i portugisiska Primeira Liga. Kalaset inleds på Östgötaporten där Henrik Rydströms Kalmar spås kunna störa hemmafavoriterna och spikarna bankar vi ned i utkanten av Porto och Reykjavik. Nu åker vi!

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!

Spelstopp: 18.59



1. IFK Norrköping - Kalmar FF 2
IFK Norrköping har blandat och gett efter EM-uppehållet. Men segrar i tre av de fem senaste fajterna får trots allt anses vara godkänt för Rikard Norlings mannar som nu ställs mot ett formsvagt Kalmar FF hemma på Östgötaporten. De tillresta smålänningarna har dock, främst i början av säsongen, bevisat att de håller hög kvalité. Med klasspelare som Ring, Berg och Fröling i spetsen kan de rödklädda störa samtliga lag i Allsvenskan. Segern mot Mjällby kan dessutom ha gett laget en viktig mental boost. Värdarna saknar både Totte Nyman (skadad) och Viktor Agardius (avstängd) och bortaskrällen ligger därmed i luften. När ettan streckas i absurdum åker alla tecken in ögonaböj. Jobba KFF!

2. Varberg - Sirius 1
Sirius lämnar plastmattan på Studenternas och beger sig till naturgräset på Påskbergsvallen där de förväntas få en jobbig afton. Uppsala-gänget är nämligen ett av Allsvenskans sämsta bortalag (sex poäng på åtta bortamatcher) och ställs nu mot Jocke Perssons hemmastarka hallänningar. De grönvita har tagit sju pinnar på sina tre senaste hemmamatcher och då ska vi även komma ihåg att det är Norrköping, Kalmar och IFK Göteborg som stått för motståndet. Sydafrikanske strikern Ryan Moon är glödhet och har nu gjort två mål på tre matcher. Lita på att 24-åringen kommer att vara på hugget mot ett Sirius-försvar som släppt in nio (!) mål på sina två senaste bortaresor. Hemmasegern ligger klart närmast till hands och 1X är ett kassaskåpssäkert lås.

3. Norrby - Örgryte X
Näst på tur är mötet mellan Norrby och Örgryte som drabbar samman i en duell med viss derbytouch. ÖIS kommer till spel stärkta av en seger i Göteborgsderbyt mot rivalen GAIS och ska utan tvekan kunna störa tabelltreorna i Borås. De blåklädda värdarna har förvisso gått riktigt starkt denna säsong, men borta mot Falkenberg i den senaste omgången såg det ut som att Dijan Vukojevic och company kroknade. Gästerna har fått med sig poäng från två av sina tre senaste besök på Borås Arena. Har mittfältaren Anton Andreasson, som agerade matchvinnare senast, ännu en bra dag på jobbet slutar denna dust troligen inte med en hemmaseger. Fimpa den överstreckade ettan och släng in X2 till supervärde.

4. GAIS - Vasalund X
GAIS är tillbaka på Gamla Ullevi där det blev en sur derbyförlust mot Örgryte senast. Makrillarna kan dock studsa tillbaka snabbt eftersom det är nästjumbon Vasalund som kommer på besök denna måndag. Gästerna har inte haft någon rolig säsong sedan de tog klivet upp till Superettan och föll dessutom tungt mot Helsingborg hemma på Skyttis i den senaste omgången. Solnagänget gjorde dock inte bort sig i den matchen ska sägas. Det är inget snack om att Stefan Jacobssons hemmahörande mannar kliver ut som favoriter, men med smaskigt värde i öst kan tvåan inte utelämnas. Heltäckningsmattan måste rullas ut och med hög utdelning i sikte håller vi tummar och tår för en bortaseger.

5. Västerås - Akropolis 1
Västerås fick äntligen bryta den dystra sviten på sex matcher utan seger när de tvålade till serietvåorna Landskrona BoIS senast. Om detta var starten på en ljus höstsäsong återstår att se, men förutsättningarna för att ta tre nya poäng är goda då det är bottenlaget Akropolis som äntrar Iver Arena denna afton. AIF vann förvisso mot Öster i den senaste omgången efter att firma Burman/Bouvin visade upp ett fint samspel, men här riskerar stockholmarna att åka hem tomhänta. Sett till de grönvita värdarnas kvalité ska de ligga högre upp än elva i tabellen och det är mycket möjligt att resan norrut startar nu. Ettan är en tänkbar spik på de mindre bongarna medan krysset säkrar upp på de större.

6. Nordsjälland - Odense 2
Inte många trodde att Nordsjälland skulle fixa full pott borta mot Sönderjyske, men efter ett starkt försvarsspel och varsitt mål av Rose-Villadsen och Adingra löste Tigrarna uppgiften galant. Segern blev dock en dyrköpt sådan då ghananen Abu Francis synade det röda kortet i matchens absoluta slutskede och missar därmed detta möte med Odense. Andreas Alms resenärer har bevisat att de är att räkna med i Superligaen i år då de till exempel vann premiären mot giganten Midtjylland. Mot ett hemmalag som tvingas klara sig utan sin avstängde mittfältsstjärna är segerchanserna goda för de blårandiga gästerna. När värdet också lägger sig prydligt till höger är saken biff – måla i X2 och lita på att Alm och company löser minst en pinne på Right to Dream Park.

7. Gil Vicente - Boavista 1
Innan den isländska avslutningen görs en avstickare till sydligare breddgrader där Barcelos i norra Portugal utgör resmålet. Det är dags för Primeira Liga att dra igång en ny säsong och det är mötet mellan Gil Vicente och Boavista, som också är ett Porto-derby, som ska synas i sömmarna. Gästerna segrade senast de besökte Estádio Cidade de Barcelos, men trots det vandrar blicken mot vänsterflanken. “GV” har nämligen värvat ett gäng spännande brassar som Carvalho, Ferrugem och Murilo inför denna säsong och spås därför vara ett svårslaget sällskap. Tilläggas kan att majoriteten av dessa nyförvärv har hämtats från grannklubben Braga. Värdarna utses rättvist till klara favoriter av oddssättarna och kommer troligen styra och ställa mot ett på pappret sämre bortalag. Ettan singlas till fint värde!

8. Stjarnan - Breidablik 2
Två klubbar som båda hör hemma strax söder om den isländska huvudstaden Reykjavik ställs mot varandra i en intressant uppgörelse. Breidablik har med sig ett påtagligt psykologiskt övertag in i denna duell då de vunnit de två senaste mötena med totalt 6-1 i målskillnad. Faktum är att Jason Svanthorson och hans kamrater inte förlorat mot Stjarnan på tre år. 4-0-segern mot tvåorna Vikingur senast, där nyss nämnde Svanthorson gjorde två av målen, var en stärkande sådan och står gästerna för en liknande prestation denna gång fixar de tveklöst tre nya poäng. Spiktvåa!

Kupongens kassaskåp!
Breidablik
En match med derbykaraktär där Breidablik agerar storebror. Målfarlige Jason Svanthorson gjorde två mål mot Vikingur senast och kan mycket väl få kliva in i hjälterollen på nytt. Trolig tvåa till trevlig procent!

Varningens finger!
Kalmar FF
Kalmar har gått trögt efter uppehållet, men nu uppstår en fin möjlighet att studsa tillbaka när IFK Norrköping väntar på Östgötaporten. De tillresta smålänningarna besitter tillräckligt hög kapacitet för att kunna såra Peking på bortaplan. Alla tecken.

8 rätt på löpande band! 10 500 kr in nyligen ! Vilken form vårt andelslag har!
Gå med i vårt Topptipset-lag – 1 spik resten 1x2 – för 100 kr/andelen! KLICKA HÄR för köp!



144 rader
1. Norrköping - Kalmar 1x2
2. Varberg - Sirius 1x
3. Norrby - Örgryte x2
4. GAIS - Vasalund 1x2
5. Västerås - Akropolis 1x
6. Nordsjälland - Odense x2
7. Gil Vicente - Boavista 1
8. Stjarnan - Breidablik 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto