Topptipset Tips Onsdag 1/9

Publicerad på 1 Sep 2021 - 07:25

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Sep 2021 - 07:25

VM-kvalspel är det som gäller på onsdagens kupong som innehåller 250 000 kronor extra. Spännande möten hämtas både i Norge och Danmark där våra grannar ska bekänna färg mot tufft motstånd. Vägen mot stålar och odödlighet ligger öppen!

Spelstopp: 18:59

Succé även i går på TOPPTIPSET-laget! Nu är det 250 000 kr extra i potten!
Köp din del i vårt lag – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!1. Danmark - Skottland X
Minkland har visat sig mycket starka på senare år. Under Hjulmands styre har männen från andra sidan sundet svetsats samman och det visade man inte minst under sommarens otäcka incident med Christian Eriksen. Han är dock inte tillbaka (oklart om han kan återvända till fotbollen alls) och saknas gör även Barca-anfallaren Braithwaite som startat säsongen finfint. Det gör att offensiven ser trubbig ut vilket kan innebära problem mot välorganiserade, tunga skottar som skickar långbollar med snö på för att sedan skyffla fram backbjässarna på fasta situationer. En beprövad metod som inte minst vår allsvenska serieledare AIK genomfört med stor framgång. Till rådande streck lockar inte ettan alls som singel, alla tecken behövs i jakt på utdelning.

2. Norge - Nederländerna 2
Från frysboxen i Real Madrid till i skärselden hos The Gunnars. Ödegaard har en stökig klubblagssommar bakom sig och i landslaget har det heller inte riktigt lossnat. Detta gäller även mäktige Big Braut Haaland som ser lite vilsen ut i hemlandets rödblå dress, och det är såklart av största vikt att dessa herrar hittar rätt om det ska kunna bli något olje-VM i Qatar (som de sedan kommer tacka nej till i protest?) för baggarna. Mot Van Gaals Holland är det lättare sagt än gjort. Den nygamle landsfadern har skördat stora framgångar med landslaget genom åren och med lirare som Depay, De Jong samt comebackande Van Dijk finns förutsättningar för en ny framgångsrik sejour. På Ullevål får de orangea gälla som favorit, ihop med krysset är vi i hamn.

3. Ryssland - Kroatien X
Det är jämnt skägg i moderlandet där två landslag på dekis gör upp. Efter VM-silvret i just Ryssland 2018 har Kroatien haft stora problem och VM-kvalet inleddes mycket riktigt med en en torsk mot Slovenien. Dalic landslag har inte kunnat ersätta lirare som Rakitic och Madzukic, som tackat för sig. I Rysslands fall handlar det mer om att laget inte drar åt samma håll vilket fått nye förbundskaptenen Valeri Karpin att förpassa landets bokstavligt talat största stjärna, bjässen från björnriket, megamannen Artem Dzyuba till den sibiriska stäppen i hopp om att bygga kollektivet. Huruvida det lyckas är en annan femma. Med många frågetecken kring lagen ter sig en helgardering bäst.

4. Portugal - Irland 1
Det är jämnt ovan men samma sak kan knappast sägas om Portugals match mot Iralnd. Besökarna bommade precis som väntat sommarens EM och de kommer med till visshet gränsande sannolikhet göra detsamma med VM. Truppen räcker inte till, så enkelt är det. Portugiserna har i sin tur en helt magisk generation för tillfället där evigt unge Ronaldo backas upp av spelare som Silva, Félix, Jota, Dias och Fernandes. Räkna med att den förstnände är sugen på att stärka sin position som världens bäste landslagsmålskytt genom tiderna denna afton och då har Irland inte en suck. Etta på Algarvekusten.

5. Slovenien - Slovakien 1
Slovenien sänkte alltså Kroatien med 1-0 i den första omgången av VM-kvalet. Därefter har det visserligen gått lite sämre mot både Ryssland och Cypern men att laget är svåra att få hål på råder ingen tvekan om med Oblak i kassen. Det visar sig också i resultatboken där värdarna har sju raka utan torsk i egen borg. En tuff nöt för Slovakien att knäcka med tanke på att gästernas styrka också den ligger i defensiven (Hamsik får ursäkta) med lirare som Inters backbjässe Skriniar. Målsnålt möte väntar i Ljubljana och det ger viss fördel till värdarna. 1X.

6. Turkiet - Montenegro 1
Turkarna blandar och ger en hel del i dessa dagar. Material finns för att störa de allra största men på andra sidan myntet finns också en hel drös onödiga poängtapp. I sommarens EM var landet den kanske allra största negativa överraskningen och här behöver Soyüncüs sällskap återupprätta hedern. Det ska dock inte vara någon omöjlighet mot ett Jovetic-löst Montenegro. Gästerna är ett i grunden sämre lag och även om spelare som Haksabanovic/Savic har sin dag så ska krysset räcka som komplement till utgångsettan.

7. Luxemburg - Azerbajdzjan 1
Tiden med Luxemburg som slagpåse är förbi. Företagsmeckat är en nation på stark frammarsch och kvalet inleddes med en fin 1-0-seger borta mot Irland. Azerbajdzjan har haft större problem med sin fotbollssatsning och även om oljepengarna kan köpa mästerskapsmatcher till Baku så kan de inte köpa framgångar på planen. Besökarna från Eldslandet är iskalla på resande fot där de i stort sett aldrig vunnit i kvalsammanhang och försöket att nå Qatar har inletts med torsk gånger två. Någon bortaseger blir det inte, 1X spelas.

8. Malta - Cypern 2
Ö-derby på Malta där Cypern är rättmätiga favoriter. Med tre omågnar av VM-kvalet avklarade har cyprioterna bara släppt in ett enda mål och det var borta mot Kroatien. Inget att skämmas för till skillnad från Malta, som släppt in åtta mål på samma antal fajter. Värdarna väger väldigt lätt i dessa sammanhang och sett till VM-kvalspel har poängskörden varit lika torr som gräsmattan. Noll segrar finns i facit på egen ö och det ändras knappast här. Bra tvåa.

Kupongens kassaskåp
Portugal
Irland är flera klasser sämre än Portugal och detta är tre poäng som Ronaldo med vänner inte kommer släppa på hemmagräset. Klar etta.

Varningens finger!
Skottland
Skottland är tunga att möta. Det visade sig i EM och det har visat sig i kvalspel tidigare. Dansken saknar ett par viktiga pjäser och bör synas till dessa procent.

Succé även i går på TOPPTIPSET-laget! Nu är det 250 000 kr extra i potten!
Köp din del i vårt lag – 100 kr/andelen! KLICKA HÄR!144 rader
1. Danmark - Skottland 1x2
2. Norge - Nederländerna x2
3. Ryssland - Kroatien 1x2
4. Portugal - Irland 1
5. Slovenien - Slovakien 1x
6. Turkiet - Montenegro 1x
7. Luxemburg - Azerbajdz. 1x
8. Malta - Cypern 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto