Topptipset Tips Onsdag 10/5

Publicerad på 9 Maj 2023 - 16:13

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Maj 2023 - 16:13

Den andra Champions League-semin och brasilianska Série A fyller upp onsdagens kupong. Det brukar bli jämna derbyn mellan Milan och Inter och det mesta talar även för att det här dubbelmötet kommer att bli tajt. Bäst läge för kupongrens finns det i São Paulo medan den vassaste spiken hittas i Rio de Janeiro. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 20:59

1. Milan - Inter X
Någon större hemmaplansfördel är det inte att tala om i Derby della Madonnina, även fast Milan har fler fans på plats i det första mötet. Milan och Inter har hållit jämna steg hela säsongen men känslan är att den här semifinalen kommer mer passande för de blåsvarta. Inter är inne i säsongens bästa period för tillfället. Anfallsduon Martínez & Lukaku har äntligen börjat hitta rätt igen. Milan riskerar i sin tur att få klara sig utan Rafael Leão som ådrog sig en skada i helgen. Man ska även ha med sig att Inter vunnit de två tidigare matcherna mot Milan det här året. Allt som allt lockar ettan minst. X2 i derbyt.

2. Internacional - Paranaense 1
Det är en tuff bortamatch som väntar Athletico Paranaense i Porto Alegre. Internacional var hela Brasiliens bästa hemmalag i fjol då de slutade på andra plats i Série A. Värdlaget har även inlett denna säsong med två raka ligasegrar i hemmaborgen. Spelet i Copa Libertadores-gruppspelet har även sett lovande ut. Paranaense är ett rutinerat gäng vars mittfält styrs av den gamla Man City-spelaren Fernandinho. Athletico PR har öppnat säsongen skapligt men här talar det mesta för att det blir svårt. Trolig etta.

3. Santos - Bahia 1
Det har blivit två raka förluster för Santos, borta mot Newell’s Old Boys i Libertadores och senast borta mot nykomlingen Cruzeiro i Série A. Någon fara på taket är det däremot inte för São Paulo-klubben som öppnat säsongen skapligt. Nu när nykomlingen Bahia väntar hemma på Estádio Urbano Caldeira borde Santos kunna studsa tillbaka. Gästerna från Salvador har inlett över förväntan men i en bortamatch mot Santos kommer ändå Bahia vara nöjda ifall man lyckas ta poäng. Senast gången som gästerna besegrade Santos i São Paulo var för över tio år sedan. Börja med ettan.

4. Red Bull Bragantino - América FC 2
Den brasilianska Red Bull-klubben har inte lyckats etablera sig i toppskiktet. Bragantino slutade inte bättre än på 14:e plats i fjol och inledningen på den här säsongen har varit medioker. En knapp hemmavinst mot Bahia är Bragatinos enda ligaseger så här långt. América FC är helt poänglösa efter fyra omgångar och här saknar de målvakten Matheus Cavichioli som är avstängd. Men Vagner Mancinis mannar har mer att ge än vad laget hittills visat och här ska inte gästerna räknas bort till låg procent. Motsvarande möte i fjol vann América MG med hela 4-1. Bra läge att gardera och jobba skräll!

5. Cuiabá - Atlético Mineiro 2
Cuiabá var nära att trilla ur det brasilianska finrummet i fjol och mycket talar även för att de gulgröna kommer att bli ett lag för bottenstriden denna säsong. Cuiabá löste säsongens första trea i den förra omgången mot América MG (2-1) där de hade en hel del flax. Ronalds sena frisparksavgörande var däremot riktigt läckert. Atlético Mineiro är en klart större klubb som blev brasilianska mästare så sent som 2021. Trots att Atlético inlett säsongen knackigt borde gästerna lösa minst en pinne i Mato Grosso. Med Pavón, Vargas och Hulk finns det enormt med rutin och spets i offensiven. X2.

6. Flamengo - Goiás 1
För en knapp månad sedan tog Jorge Sampaoli över storklubben Flamengo som drabbats av lite baksmälla från i fjol. De regerande mästarna i Copa Libertadores har bara fått med sig tre poäng från de fyra inledande omgångarna. Synar vi lagets prestationer har det däremot inte sett så tokigt ut. Med tanke på att landslagsmeriterade spelare som Everton Soares, David Luiz och Gabriel Barbosa finns i truppen borde det bara vara en tidsfråga innan det vänder. Goiás ska vid normala fall vara en munsbit hemma på Maracana. Gästerna torskade senast mot Palmeiras med hela 0-5. Här är dessutom kuggen Lucas Halter avstängd. Given etta.

7. Palmeiras - Grêmio X
Anrika Palmeiras har fått en fin start på säsongen. Det har blivit blott en förlust, och det var borta mot buggat bolivianskt motstånd i Copa Libertadores. Stjärnan Raphael Veiga har visat strålande form sedan comebacken. Med det sagt behöver det inte nödvändigtvis bli någon walk in the park mot Grêmio. Storklubben Grêmio var nere och harvade i Série B den gångna säsongen men det finns fortsatt gott om potential hos de blåsvarta som vann Libertadores så sent som 2017. Inledningen från Porto Alegres stolthet har varit lovande med sju poäng efter fyra omgångar. Hela spannet åker med i jakten på kupongrens!

8. Cruzeiro - Fluminense 2
Cruzeiro har varit en sovande jätte som för första gången sedan 2019 tillhör det brasilianska finrummet. Belo Horizonte-klubben gick på pumpen i den första omgången mot Corinthians, därefter har det blivit tre raka vinster för de blåklädda. Jätten Fluminense har också inlett säsongen lovande. Sju poäng har Rio-laget fått med sig efter fyra omgångar. Fluminense slaktade även River Plate för en vecka sedan med hela 5-1 i Libertadores där Germán Cano smällde in ett hattrick. Argentinaren kan mycket väl även avgöra detta. Tvåan först, krysset sedan.

Kupongens kassaskåp

Flamengo
Det ska bara vara en tidsfråga innan Everton, “Gabigol”, David Luiz och gänget kommer igång. Hemma på Maracana är Flamengo en maktfaktor och här ska lilla Goiás vid normala fall vara en munsbit. Högst trolig etta i Rio.

Varningens finger!

América MG
América MG har betydligt mer att ge än vad laget hittills visat upp. Truppen är i stora drag densamma som i fjol då gästerna helt klart var numret större än Bragantino. Motsvarande möte förra säsongen vann MG med 4-1. Borde vara bra skrällchans!

144 rader
1. Milan - Inter x2
2. Internac.- Paranaense 1
3. Santos - Bahia 1x
4. Bragantino - América 1x2
5. Cuiabá - At.Mineiro x2
6. Flamengo - Goiás 1
7. Palmeiras - Grêmio 1x2
8. Cruzeiro - Fluminense x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto